.
Отговор в тема
Страница 5 от 14 ПървиПърви 123456789 ... ПоследнаПърви
Резултати от 101 до 125 от общо 343
    Мега фен Аватара на machoka
    Цитирай Първоначално написано от Анонимко
    Каквото и да се изпише по тая тема никога нищо няма да се стигне до съгласие. Искам да кажа само едно, последно нещо. Винаги ще предпочитам да бъда мълачаливото и намусено хлапе на купона, което не говори с никой, а си седи в ъгъла, и отнася словестната повърня на съвременната младеж, но от друга страна това хлапе винаги тихичко вътрешно се смее, гледайки как същата тази младеж си тресе задниците и повръща сама върху себе си и в буквален и в преносен смисъл.
    Аз също, само че на метъл парти. Хората повръщат и на такива в буквален и преносен смисъл.
    И отново стигаме до първоначалната отправна точка, че няма значение какво слушаш...

Мега фен
    Повръщане и аз мразя, както и напивания и надрусвания. Което не пречи няколко метъла да се съберат, да пийнат малко /не всички метъли са пияници!/ и да слушат музика.

Супер фен Аватара на air_J
    Град
    Свищов Town
    Драмата е, че ако чалгата е музика за простолюдието, то тогава простолюдието в България наброява близо 7 милиона души (ако допуснем, че сме 7 милиона и половина население). От това излиза, че близо 100% от населението ни спадат към простолюдието, което не говори никак добре за нацията ни. Да наречеш близо 100% от нацията ни "простолюдие" означава, че по-скоро има нещо сбъркано в теб самия, а не толкова в тези 7 (или нека да е по-малка цифрата, нека бъде 6 милиона) души, слушащи чалга по един или друг повод. Само да вметна, че това последното ако не се лъжа пак е мисъл на така често цитирания тук Карбовски, а ако се лъжа - то бъдете сигурни, това не е моя мисъл, а най-нагло я "крада" от някой, чието име в момента не мога да си спомня.
    П.С.> Не се ли усещате, че ставате жалки с подобни спорове? Това за мен са примитивни спорове, пораждащи само конфликти. Със същия успех може да се питате кое е първо - яйцето, или кокошката.
    П.С.2> С интерес ще наблюдавам по-нататъшния диалог по темата. В спорове по такива теми обикновенно се наблюдават низки страсти и елементарно поведение (естествено и дотук не липсват такива), а аз явно обичам да гледам сеир.
    Левски шампион але але!

Цитирай Първоначално написано от exploitedteen
    oooo аз ще застана смело зад думите си- българите са простаци...
    Прости сме. Убеждавам се в това все повече и повече с всеки изминал ден.

"Music, sweet music, I wish I could caress, caress, caress..."

Град
    Свищов Town
    oooo аз ще застана смело зад думите си- българите са простаци...
    въпреки, че малко завиши бройката на чалгарите според мен...
    Ако допуснем, че са 6 милиона, то тогава съм я занижил. Явно скоро не си виждал какво е положението в българското село - 100% чалга. В градовете под 100 хиляди жители - близо 100% чалга. В градовете с над 100 хиляди жители - 75%+ чалга. Това е реалността, сам си направи сметка. Тук разбира се е редно да дефинираме какво се разбира под слушане на чалга - дали слушане изцяло на такъв тип музика, или се брой за слушане на чалга дори, когато те кефят 1-2-3 песни.
    П.С.> Стига съм навлизал в глупави спорове. Лягам, че и без това стана късно. Съветвам ви и вие това да направите.
    Левски шампион але але!

Цитирай Първоначално написано от пор
    оф, това не е истина ...

да не би чалгата и последователите й да са проблем номер 1 в момента, че да се обсъждат толкова разгорещено?!

щом се радват хората на това - ми, хубаво! нека им е весело!
    какво те бърка тебе ... и всички, които само знаят - чалга това, чалга онова, да мре в кофите и не знам си какво! налагат ли ти го по насилствен начин, принуждават ли те да се чепиш на мазни кючеци - НЕ!
    вярно е, че на моменти става досадно, ама след като по - голямата част от българите слушат това и явно смятат за "готяно" да ги гаврят- шъ трайш! нищо не може да се направи по този въпрос.

баси!о.О
    всъщност е проблем, защото чалгата е като канарче в мина- показва наближаващата опасност. Харесването на чалгата и избуяването на простотията и неграмотноста сред младите хора е право пропорционална. Не казвам, че чалгата прави хората прости, а просто показва накъде отиваме, чалгата е резултат на поголовното изпростяване на народа и тоталната морална деградация. Висшите цености на българския народ в момента са пари, пиене, курви, мерцедеси и прочие неща, и чалгата е огледалното отражение на точно тази тенденция. Чалгата се натрапва навсякъде- пускам си телевизора- чалга, излизам по улиците- чалга, возя се в автобуса- чалга. Хората изпростяват и слушат чалга, слушат чалга и изпростяват- ето ви един омагьосан кръг от който няма излизане, а няколко хитри чичковци само се чудят коя курва съм съмнителни вокални и забележителни физически дадености да лансират като новата супер звезда. Какво ми хвалите текстовете, че били хубави- хубави са за хора, които не са прочели книга през живота си и са с ограничен кръгозор, нормално е да ти се стори хубав някой плосък чалга текст, ако не си чел примерно Яворов.
    хъм, чалгата аз я възприемам като "отражение" на това, което се крие в съзнанието и душите на повечето хора. те така или иначе са си глуповати и едни веселки такива (държа да отбележа - НЕ ВСИЧКИ!!) и тази музика само ги допълва ... в нея явно откриват голяма част от идеалите си. ако не беше чалга щеше да е нещо друго. (говоря за супер върлите фенове на жанра)
    ако си прост по рождение си оставаш такъв независимо какво слушаш. просто някои са до такава степен ограничени, че могат да възприемат само повърхностни песнопения и селско излагане на интимни части.

в крайна сметка това си е личен избор (както се каза) и толкова.
    пука ми на мене кой какво слуша.

а колкото до дебелите чичковци, които предлагат яки каки за певачки - евала им правя. в случая са хванали "слабото" място на народа и го експлоатират по възможно най - добрия начин. жалко, че така се оставяме да ни водят, ама ... акъл, кво да го правиш.
    сивото в-во на повечето люде явно е прекалено мързеливо, за да вникне в нещо по - пълноценно и даже интересно. или просто вече е закърняло тотално. поне на една част от нашето население.

музиката не е толкова водещ фактор. я след някоя друга година я слушаш, я не.
    Ще ти подаря ядрена глава,
    влажен динамит, тротил, цветя!
    Ако бях това, което си сега,
    мой приятелю, бих се взривил...

Град
    софия
    are molq vi se...da ne obijdame dymata 4alga...6toto 4alga na tyrski zna4i myzika za dy6ata tazi....(are 6e si zamul4a)taka nare4ena''4alga''e myzika za ...(pak 6e se vazdarja 6toto mrazq da psuvam a tyk dymite ot kultyrniq mi re4nik sa bezsilni)...
    I'm waiting for the night to fall
    When everything is bearable
    When everything's dark
    Keeps us from the stark reality
    And there in the still
    All that you feel is tranquillity

Мега фен
    Досега съм чувала поне 3 значения на думата "чалга". Хайде хората, които слушат такава музика, да се разберат какво означава всъщност и да кажат.

Град
    софия
    haha sa 6e po4ne roveneto po re4nicite i misleneto...nz...az li4no na tva my kazvam pymiq....i opredeleno ne sam ot horata koito kazvat 4e ''4algata ''e gadyst a vku6ti vurtqt ku4eci...dosta ne6ta sam izslu6ala i nz 6to ne me kefi prosto kato vidq nqkoq ''silikonena princesa''da vurti debeliq si zadnik mi stava lo6o...osobeno ako tva e nqkoq o6te po grozna i debela ot sasedniq klas koqto se pravi na kurva za da vpe4atli(za jalost nikoi ne q vijda)
    I'm waiting for the night to fall
    When everything is bearable
    When everything's dark
    Keeps us from the stark reality
    And there in the still
    All that you feel is tranquillity

Цитирай Първоначално написано от Dr. Kazimbutt
    Много ми е смешно като чета разни комплексарски мнениица на така наречените металяги ...
    Малоумен ли си? Не знаеш ли, че има и други стилове освен метъла?!

Добре,кажи ти какви стилове слушаш?
    Радвай се на живота такъв какъвто е,може да не стане по-добър.

Heaven_inhabitant_f, слушам рок, блус, класическа музика и малко джаз.

И аз слушам това + ретро,черно,въобще всичко,което ми е на сърцето,ми нямам нищо против и чалга и искам да се науча да танцувам кючек и това прави ли ме тъпа,бавна,ограничена?(тук някои ще се направят на интересни и ще кажат "ДА") Не съм дива фенка налепила цялата си стена с плакати на Ивана,не подражавам на никоя чалга певица,просто слушам техните песни,не постоянно,но примерно няма песен,която да описва отношенията ми с приятеля ми по-добре от онази на Райна и Константин "и това е любов",от друга страна много често си слушам Frankie Miller- Jealousy (особено,когато гаджето е на купон без мен, а аз съм си самичка),като бързам за някъде и трябва да се облека и гримирам бързо си пускам или TOuch and go или Антик или някоя бърза чалга или нещо сръбско, като съм самичка и съм отчаяна и уморена слушам на Lenne Martin-Sitting down here,преди обичах да лежа и да слушам Bond.Руслана също много ме кефи. Какво ли не още има в моя winamp.

Сега да отговоря на въпроса все пак понеже одеве забравих,не не ме обижда,че те се обличат и изглеждат така,просто аз не го правя,защо трябва да се обиждам от нещо,която някой друг прави!

За Бога,хора,това е само музика,осъзнайте се!!!От кога да слушаш нещо, се равнява на това да си педофил,който прави секс с малки козлета?

Guest
    Това ви е проблема на вас. Асоциирате музиката с псевдо-любовтта, която си мислите, че изпитвате. Не знам по-глупаво нещо от това да се кефиш на някоя песен, само защото ти на помня на гаджето...Соу Емо...Така е, вие живеете чалгата. Животът ви е поп-фолк.

Цитирай Първоначално написано от Heaven_inhabitant_f
    И аз слушам това + ретро,черно,въобще всичко,което ми е на сърцето,ми нямам нищо против и чалга и искам да се науча да танцувам кючек и това прави ли ме тъпа,бавна,ограничена?
    Аз пък имам.

Колкото до кючека - той е простащина. Разбирай изказването ми както искаш.

ми ти досега изреди все чалга...
    само дето част от нея е на английски език...

А кое според теб не е чалга?

Guest
    Направо ми се повръща, само като си помисля, че душата на Ботев скита нейде из Врачанския Балкан, лишена от покой и вижда как идеалите на неговите хора за духовна независимост и собствена култура и традиции биват доброволно потъпквани ОТ БЪЛГАРИ, които приемат разни традиционни ТУРСКИ танци, като кючека. Не ми пука как ще ви прозвучи това, НО ВИЕ НЯМАТЕ ПРАВО! НЯМАТЕ ШИБАНОТО ПРАВО ДА СЕ ГАВРИТЕ ТАКА С БЪЛГАРСКОТО. Боли ме като си представя стихотворения родени от болка като това за Балканджи Йово, който жертва всичко от себе си за да запази, най-ценното нещо в живота си чисто и неопетнено...

" - Даваш ли, даваш, Балканджи Йово,
    хубава Яна на турска вяра?
    - Море, войводо, глава си давам,
    Яна не давам на турска вяра!"

За съжаление днес Яна сама отива при турците...
    Дали апостолите щяха да са така нахъсани и така жертвоготовни ако имаха възможността да видят бъдещето...Нашето съвремие?

музиката, която има някаква стойност, а не е просто еднодневка...
    музика, която иска разбиране и усещане...
    дай ми конкретен пример,ако не я знам,ще я сваля и ще я изслушам интересно ми е.

Guest
    Имаше едни Las Ketchup, супер популярни бяха едно време. Къде са сега?
    Ами тия O-zone? Защо сега никой не ги слуша масово?

Град
    Свищов Town
    Аз харесвам песента на Хиподил - Настъпи гроздобера. Даже сега съм си я пуснал! Гроздобера е настъпил, у-у-а...
    П.С.> Спора наистина е безсмислен и води до задънена улица (откакто съм потребител на форума са се водили десетки спорове на тази тема и все едно и също става - НИЩО!).
    П.С.2> Ако не друго, поне сеир има!
    Левски шампион але але!

Guest
    Цитирай Първоначално написано от air_J
    Аз харесвам песента на Хиподил - Настъпи гроздобера. Даже сега съм си я пуснал! Гроздобера е настъпил, у-у-а...
    П.С.> Спора наистина е безсмислен и води до задънена улица (откакто съм потребител на форума са се водили десетки спорове на тази тема и все едно и също става - НИЩО!).
    Пич, ти ако си мислиш, че форумът е място където да си показваме снимките и да играем малоумни игри, значи бъркаш. Форумът е точно за спорове.

Град
    Свищов Town
    Имаше едни Las Ketchup, супер популярни бяха едно време. Къде са сега?
    Ами тия O-zone? Защо сега никой не ги слуша масово?
    Имаше и едни Los Del Rio, пееха Macarena. Имаше и едни Лос Хемелос и други, и други... По този повод - мъчно ми е за МелоТВМания!
    Левски шампион але але!

Град
    Свищов Town
    Цитирай Първоначално написано от air_J
    Пич, ти ако си мислиш, че форумът е място където да си показваме снимките и да играем малоумни игри, значи бъркаш. Форумът е точно за спорове.
    Да ти ебем и споровете. Този точно ми се струва безсмислен, но щом те кефи - спори, аз в случая съм сеирджия и искренно се забавлявам.
    Левски шампион але але!

Дали апостолите щяха да са така нахъсани и така жертвоготовни ако имаха възможността да видят бъдещето...Нашето съвремие?
    Щяха да се отчаят и нямаше да продължат начинанията си... а сега се обръщат в гробовете си.

Guest
    Cocksparrer - We're Coming Back; I got Your Number
    Всичко на Ramones и Pistols!!!

Guest
    Абе хора сичко си е въпрос на вкус и на някой "чалгари" не им харесва метълът,но не са тръгнали да правят по 20000000 теми нали?Всеки си има право на избор в тая шибана държава.Докато има кой да слуша "чалгата" тя ще се прави!Аз лично слушам и "чалга" и метъл и пънк и черно...Мамка му толкова ли сте ограничени бе хора?

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си