- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- Неграмотността
mi ne znam za teb, no az nikoga ne sym 4uval nqkoi da slaga udarenieto na "A"Първоначално написано от Анонимко
![]()
Skateboarding to me means freedom, an outlet for any sort of stress and responsibilities. It's my way of expressing myself...
И двете форми са правилни.Първоначално написано от Анонимко
"Music, sweet music, I wish I could caress, caress, caress..."
"тръгвАме" не съм чувала да го употребява никой човек.
но пък съм чувала (по-точно непрекъснато чувам) селски диалект, например "некой", "отивам да играем" и подобни.
ей, сетих се! да нямаш предвид, че казва "тръгнАхме"
една също много често допускана грешка е "двама войникА", "няколко президентА". трябва бъде "войници" и "президенти".
също голяма грешка е да се каже "училищA"... правилното е "учИлища"
Skateboarding to me means freedom, an outlet for any sort of stress and responsibilities. It's my way of expressing myself...
хм.. сега се сетих за още нещо - много мразя, когато някой каже
"нямаш си на представа..." или пък "имам на/в предвид. Тези предлози са абсолютно ненужни!
Съгласна съм, особено в нета! И това определено ме дразни доста...Първоначално написано от drawers
Да, точно за това говоря. Извинявам се за грешкатаПървоначално написано от drawers
Да, лошото е, че едва миналата година го разбрахПървоначално написано от drawers
![]()
като заговорихме за излишни предлози..."по между другото" как звучи?
И аз много се нервя на тях..... особено, когато някой каже "напримерно". Казва се, или например, или примерно. Няма такова нещо "напримерно"
аз пък познавам едно момиче което казва "внад предвид"Първоначално написано от skate_warrior
![]()
Мисля, че все по-малко хора се стараят да пишат правилно.Първоначално написано от Dr. Kazimbutt
![]()
pove4eto ne mislqt taka. Te biha ti otgovorili 4e РЪЗТЕ ГРЪМОТНОСТА НА НАЦИЯТА![]()