Първоначално написано от
_Sweet_Love_
Да, има такива операции за коригиране на зрението, но не вярвам в трайността им. Още повече, че след като си носила лещи роговицата ти изтънява. При операцията за корекция на зрението се премахва част от роговицата и има вероятност след като си носила лещи да не ти направят операцията. Но аз като се замисля: "Защо например известните и богати актьори, певци и журналисти не си правят операции, ами си носят очилата?" Точно това ме кара да се съмнявам в трайността на тази операция. Знам, че тя може да се направи във Варна и струва 600 евро за едното око. Плюс това трябва да се направят няколко прегледа преди операцията, които струват още към 100 евро.
Относно лещите - свиква се и проблема със свалянето и слагането трае около 2 дни. След това всичко е много лесно и се прави за секунди. Поне с мен е така. Мога да се къпя с лещи, да плувам с лещи (моите са меки). Единствено не спя с тях, но и това ми се е случвало. На сутринта очите ти не се чувстват особено приятно. Но пък има и друг вид лещи, които се носят в продължение на 2 седмици и след това се махат за една нощ, за да починат очите и се слагат отново на другата сутрин. Те обаче са по-скъпи ( към 100 лева и двете). Обикновените са 40 лева и се сменят на 1 година. Разтвора е 20 лева. Така, че всичко ми излезе към 60 лева. След няколко месеца обаче разтвора ти свършва и трябва да си купиш нов, но пък няма нищо вечно.
И като заключение мога да кажа, че съм носила както очила, така и лещи, но лещите са много по-удобни. И все пак ако нямам нужда никога не бих носила лещи. И не разбирам приятелките си, които нямат проблеми с очите и носят цветни лещи. Това, което природата ни е дала е най-красиво.