- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Сърцето или Разума
Случвало ли ви се е понякога да трябва да избирате между човека към когото ви тегли сърцето, бихте направили всичко за него,той е в мислите ви ден и нощ, но поради няква причина не може да сте заедно, или пък ви е наранил многократно с действията си. И човек който дава всичко за вас,обича ви безпределно,харесва всяка частица у вас такава каквато е,без да е нужно да си в най-хубавите си дрехи и гримирана по най-добрия начин-но ти просто не изпитваш нищо повече от приятелско чувство към него. С една дума дори и ако си рошава по анцунг за него не е от значение,стига да е със теб. Знаеш че винаги би бил на твоя страна и би те закрилял от всичко.
И ако ви се случвало,вие кое послушахте- СЪРЦЕТО или РАЗУМА?
Отдадохте се на нещо като връзка с човек наранил ви стократно? (казвам "нещо като връзка" защото тя е изпълнена с караници, неразбиратества и ревност)
Или послушахте разума и се научихте да обичате и уважавате момчето което дава мило и драго за вас?![]()
Най-много ти липсва този, който е до теб, но ти знаеш, че никога няма да е твой.
И щастлива ли си сега? Би ли избрала пак разумаПървоначално написано от priti_kiti
Най-много ти липсва този, който е до теб, но ти знаеш, че никога няма да е твой.
Дали съм щастлива.. как да ти кажа,точно в момента ми е трудно да ти кажа твърдо ДА...защото съм поставена в малко кофти положение, но се чувствам горда от това,че избрах разума,а не сърцето.. защото ако бях избрала сърцето щях да страдам двойно повече макар и след време.. А съм слушала и сърцето си - до нищо добро не е водело..Първоначално написано от Лили
Трябва и да мислиш какво е правилно.. не само какво искаш.. защото после може да се окаже,че си сгрешил..
Дали пак бих го избрала - 100% ДА..
Ицкам да разкажа 2 истории:
Първата: е с едно момиче което много обичаше едно момче адски много той я нараняваше непрекъснато но сърцето я дърпаше към него и тя не се предаде след 4 години болка и мъка сега е с него БЕЗУМНА ЛЮБОВ е, а той е от типа момчета които не се влюбват, но в момента е влюбен в нея и дава всичко за нея ВСИчКО...
Втората: друга моя приятелка избра разума реши че нещата с неиния приятел не вървят а той я обичаше и тя го обичаше, но не послуша сърцето а разума си... и сега не е с него, а е сама...и не е толкова щастлива колкото другата...
Ako slushash razuma, nqma da si shtasliva , makar , che choveka koito e do teb te obicha mnogo i pravi vsichko za teb, ti prosto ne go obichash.Kakto sa kazali horata "hubost na sila nestava"
A ako slushash surceto si , pak nqma da si shtasliva , zashtoto tozi chovek koito obichash kakto go opisvash , e grubiqn , ot koito mojesh da ochakvash vseki edin moment da ti prichini i fizicheska bolka, taka che po-dobre pochni vsichko ot nachalo.Potursi istinskata lubov.Tova e spored men , ne sum se postavqla v takava , no ako mi se naloji smqtam , che shte postupq taka kakto opisvam.ZNam mnogo shte stradam , no prosto trqbva da pomislq za sebe si
Попринцип винаги слушам сърцето,но веднъж послушах разума и мисля че не съм сбъркала.Мислех че няма да съм щастлива с човека,който избрах,но...оказа се че съм преценила правилно всичко се разви идеално между насАко бях послушала сърцето си...щах да страдам много
![]()
Не ми се е случвало честно казано.Адски гадна ситуация.Пизнавам си-незнам какво бих направила,ако нещо такова ми се беше случило.Може би нямаше да имам никой и нямаше да предприемам действия към никой от тях.Колкото и до ме боли.
Хм... Демек сигурното или несигурното?!Ако изборът беше мой щях да избера второто.Защо трябва да правиш нещо,което не те влече,което няма да предизвика същите емоции?Предполагам си на не повече от 16-17,помисли още колко неща и подобни дилеми те предстоят...
Следвай сърцето си!![]()
Az bix izbrala sarceto zashto s nego chysvstvame,nemojesh da si s edin chovek samo zashtoto toi te obicha a ti nego ne kav e smisala kato v sarceto nqma trupka kum toq chovek.MOq savet e da izberesh kakvo ti podskazva sarceto i da go slyshash
Edva, kogato neshto si otide, edva kogato s neshto se prostish razbirash kolko mnogo ti se svidi, razbirash i zapochvash da tyjish.Syznavash, che neshte go vidish veche i praznoto mestence, che boli
Послушах сърцето...и какво се получи? Страдам, защото изгубих най-добрият си приятел. Не избрах разума, а сърцето и сега какво...на сърцето му е студено и е самотно, защото загуби най-прекрасния приятел и човек...И до там...Дори се замислям кое е по-добре - да следваш сърцето и да имаш голяма любов или да се радва душата ти на малките, но истински важни неща![]()
...На колене той моли я,
не зная как да ти го обясня.
Става дума,че не искам нищо повече от това
да остарея заедно със теб,
да ме направиш по-добър човек!
Тръгваме боси,пътят не е лек,
но сега ще бъдеш мое слънце,
аз пък-слънчоглед!
ponqkoga e dobre da slushash surceto si no ne vinagi to moje da te podvede i da te nakara mnogo da sujelqvash moje da te dovede do greshka sled greshka a tova ... shte te narani mnogo zatova slushai v povecheto sluchei razuma si toi edva li shte te podvede ( ako si nqkoi zdravomislesht) razbira se
Jivei i nikoga ne pla4i zatova koeto si nqmal,ostavi drugite da pla4at,zatova 4e sa nqmali teb!!!
От двамата здравомислещият човек не би избрал нито единия.
az li4no po4ti vinagi slusham surceto si,no kato gledam kfi gi pishete... za razuma,mai ve4e shte slusham razuma si :P,ima edno mom4e,koeto e vlubeno v men,no az ne go haresvam,haresvah drug,koito posle,...ne iskah da sme gadjeta-po red pri4ini,no mn go haresvah,stanahme gadjeta(toi me ubedi,a i az nali go iskah...),a .... neznam-neshto se oburka i na 14 fevruari skusahme :Pposle go haresvah dulgo est,a onzi mi podarqvashe razni plusheni igra4ki,i belejki,defakto-obi4ashe me,no az nego ne-i slushaiki surceto si ostanah sama(i za sega se radvam,zashtoto onzi naistin ne mi haresvashe) i ot togava ve4e ne se doverqvah na nikogo i oshte ne se :P,prosto ninam kakvo mi stana....
!!! Вярвай в трудни моменти,смей се когато тъжиш,лесно е глава да сведеш,ТРУДНО Е ДА ПОБЕДИШ !!!
ха-ха-ха и аз ве4е нинам
!!! Вярвай в трудни моменти,смей се когато тъжиш,лесно е глава да сведеш,ТРУДНО Е ДА ПОБЕДИШ !!!
Моят съвет е слушай разума.Аз така слушах сърцето 3 год и падах все по- ниско и по-ниско,заради човек,който не го заслужаваше!!!Добре,че поне секс не правих с него!Та отрязвах мн момчета,заради него и когато той свирнеше аз тръгвах.Наистина има и такива,които се променят,но той не се промени,продъжи все така да се държи с мен...И така тая история продължи 3 год.Мн пъти ме е нагрубявал,после аз забравях казвах си,че този път ще се промени,няма да е така.Обаче не стана,той още си е такъв, но аз наскоро реших да не му падам в крата ве4е.Така,че слушай разума,понякога заобичваш човек само като виждаш колко той те обича и дори ти не усещаш кога и ти се влюбила.Ако искаш нещо да ме питаш по този въпр ЛС
Горното бях азИзвинявам се