- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Секс
- Да му кажа или не?
Здравейте изправена съм пред голяма дилема. Аз съм на 17 год, проиятелят ми също. Ние много се обичаме и дори не сме си помисляли да живеем един без друг. Проблемът е, че преди 2 дни разбрах, че съм бременна и не знам дали да му кажа. Не съм се замисляла дали да задържа детето. Винаги съм казвала, че щом е създадено ще му даря живот. Приятелят ми преди време ми е казвал, че ако такова нещо се случи ще ме остави сама да реша какво да правим и независимо от решението ми, той ще го приеме. Сега обаче се колебая дали да му кажа. Защото това означава да му кажа, че ще го задържа, а по този начин го завързвам до себе си. Знам, че той няма да ме напусне и ще поеме отговорност, но все пак не искам да става по този начин. Мисля, че на тези години едно дете малко или много в голяма отговорност и променя много живота на човек. Знам за себе си, че колкото и да ми е трудно ще се справя. Обаче не искам да подлагам и него на това. Поне един от двамата трябва да продължи да живее нормално без да си проваля живота. Та решението ми е да му кажа, че не съм бременна, защото той вече има предположения, че това е възможно. След това ще му кажа, че не го обичам вече и не искам да съм с него. А след това вече ще го мисля. Вие какво мислите по въпроса? Дали постъпвам правилно? Само знам, че в момента не мисля за себе си, а за човека, който обичм повече от собствения си живот. Благодаря ви предварително.
ЩЕ КАЖЕШ. ТОЙ Е НА ПОЛОВИНА ВИНОВЕН !
2т. забрана за ползване на профил
wow ti da ne si misli6 4e jivee6 v sapunka? ehooo subudi se, na 17 si?
Не позволявай на другите да ти казват за какво да мечтаеш!
чакай бе как няма да казваш.А после детето като порасне-какво?!!Къде ще е баща му?!!И как ще расте без баща си.Трябва да му кажеш защото детето не е единствено твое-той има право да знае за него и да поеме отговорност
Ebe q ne se izlgai !!! Kazva6 mu i burzo pri ginekologa da izmislite koga da napravi6 abort !!! 4uwa6 li se be momi4e??? Na 17 si !!! Edna 15 godi6na 6te ima pove4e akul v glawata ot teb !!!
Неее! Мислиш егоистично за него! Мислиш ли, че ти ще родиш и вашите няма да искат да знаят от кого е детето. А като разберат смяташ ли, че няма да потърсят отговорност у него, а и у неговите родители? Със сигурност ще му стане много неприятно ако разбере това от тях или от който и да е било друг. А също така смяташ ли, че е редно той да не знае, че ще става баща? Да има дете, а и да не подозира за него? Кажи му! Наистина много ти го препоръчвам!
Az abort nqma da napravq za nishto na sveta. Za men tova si e chisto ubiistvo.
Детето ти ще расте без баща. Съмнява ме, че момчето, колкото и да те обича, ще си провали живота. Сигурно ще иска да направиш аборт. И май това си е най-добрият вариант...
"Music, sweet music, I wish I could caress, caress, caress..."
ти луда ли си ма?? На 17 си...едва ли си завършила средно....от тук следва,че ще останеш с основно или най-малкото тряя караш вечерно.. Ще провалиш живота на толкова хора. Ходи си направи аборта, не ти е време сега да имаш дете...след 4-5 години може би ще си направите пак, но сега не е моментът.
1vo toi ima pravoto da znae i 2ro ako naistian te obi4a istinski 6te prieme tvoeto re6enie a ti mu kaji tolkova kao iska6 4e 6te go otgleda6 sama no toi edva li 6te se saglasi.No neznaq kakvo 6te ravi6 na 17godini s dete![]()
Не оставяй пътя да те води. Вместо това, върви там, където пътеки няма и свой си направи.
naistina ne trqbva da pravi6 abort za6toto tova e golqma glupost spored men.deteto vi za ni6to ne e vinovno.i trqbva zaduljitelno da mu kaje6.nali kogato ste govorili za tova,4e ako stane i dvamata 6te vzemete re6enie zaedno.i toi ima pravo da znae 4e 6te ima dete.ako ne mu kaje6 sled vreme mnogo 6te sujalqva6.naistina e malko rano da stavate roditeli,no taka se e polu4ilo i sega trqbva da si poemete otgovornostta.prava si 4e ne trqbva da go maha6,no ne si prava 4e ne trqbva da mu kaje6.
=D> =D> =D>Първоначално написано от a_curious_girl
Zamisli se malko be!
![]()
sha kajesh na bashtata i nema da go zarqzvash!moita maika kak sa e ojenila na 18.kfo ti prechi.. obichash go obicha te podrekrepq te !![]()
Кажи му разбира се!! Вие сте 1 цяло, ако връзката ви е наистина серйозна; и всичко, което се случва се отнася и към двамата ви, още повече това...!
Чесно казано мн рядко (ако никога) отг в подобни теми... но подобна ситуация преживя преди няколко седмици 1 от най-добрите ми прятелки и може да се каже аз лично преживях претисненията и... Абе, повярвай ми, знам как се чувстваш. Мойта фр си направи аборт (веднага каза за подозренията си на гаджето и ТОЙ и взе теста за бременност.. абе не я оставяше нито за 1 мин, нон-стоп беше с нея)... за първи път, дано да е последен! Същото съветвам и на тебе. На твойте години дете ще убие всички перспективи за бъдещето ти....
Поговори с него! Ако наистита е стабилен, серйозен човек, и ако наистина те обича... няма да те изостави, а ще ти помогне максимално, най-вече морално ще те подкрепи, както никой друг не може в тази ситуация....
PS>>>За света може да си просто един човек, но за един човек може да си целия свят!
И какво като го приеме? Тя може да реши да задържи детето и той да каже, че е съгласен. Само дето нищо не му пречи да не се занимава повече с нея и дечурлигото, защото няма закон, който да го задължи.Първоначално написано от MorTi6a
"Music, sweet music, I wish I could caress, caress, caress..."
6te si provali6 jivota !!! ili abort ili go ostavi nqkude za osinovqvane ili 6e provali6 tvoq jivot ili i na dvamata amoje i dvamata da ste 6taslivi
Iska6 bitka ..... obqvqvam ti voina , vodq Lulinskata armiq i ti pruskam kuhata glava !!!
Той беше пъвият човек, който разбра, че е възможно да съм бременна. Не ме е оставил и за секунда. Тък кат на мен ми беше доста лошо, а родителите ми са в чужбина за няколко дни той остана в нас и ми помагаше през цялото време. Каза ми, че ако чакам дете наистина и реша да го оставя ще се радва да си го отгледаме заедно. Сигурна съм в него и любовта му, но не искам да му го причинявам.
[i] Момиче,учудвам ти се..та ти си някъде 10 клас!!Какво бебе на тези години?Как ще довършиш обучението си?Това значи да ходиш на даскало с голям корем,абе това си е отговорност,лишава те от толкоз нещо,просто не е истина колко проблеми ще имаш и не бъди егоистична-има право да знае,все пак му е баща![]()
ako my kaje6 4e ne go obi4a6 i iska6 da se razdelite demek da go IZLYJE6 6te strada6 adcki nogo po4ti sam sigyrna 4e tova 6te te sasipe.kaji my 4e si bremeena i dvama zaedno 6te re6ite kakvo da pravite se pak i dvamata ste vinovne a ne samo ti ako sika da mahne6 bebeto nqma da e zavyrzan za teb kakto si misli6 i 6te jiveete normalno kakto iska6 oba4e da my kaje6 4e ne go obi4a6 i da go lyje6 spored men 6TE NAPRAVI6 OGROMNA GRE6KA.YSPEH
Boje kolko gluposti prochetoh izobshto zakvo im pishesh tuka na tiq 14-15 godishni kvo moje da znaqt te ostavi go za osinovqvane ili napravi abort pulni gluposti.Ti sama trqbva da si precenish dali mojesh da go gledash ili ne,dali imash vuzmojnost nai-dobre govori s priatelq si i sled tova s tvoite roditeli i tva e nai-hubavato neshto na sveta shtom si go iskash deteto vsichko moje i da si uchish i taka natataka az sam na 18 shte si imam bebe i ne mislq che si provalqm jivota izobshto nedei da gi slushash tuka kvo pishat i men ako iskash ne me slushai ade uspeh![]()
Въпреки голямата ти болка ,която ще последва според мен е нужен бърз аборт!Това ще провали целия ти живот....знам ,че болката ще е голяма ,но целия живот ще си съсипеш!Ти си само на 17!Знам ,че звучи егоистично ,но така ще е по-добре и за 2-мата
Когато вратата на щастието се затвори,
то друга се отваря!
Но докато гледаме в затворената врата,
няма да видим отворената!
Owe zaduljitelno mu kaji.I dvamata ste otgovorni za tovaa deteto e i negovo toi trqbva da znae.Spored men nai-ok napravi abort za6toto 6te si sasipe6 bude6teto s dete na 17
Vse pak re6enieto e tvoe,no nepremenno mu kaji
![]()
Takiva generalni resheniq se vzimat ot vsichki otgovorni po vyprosa![]()
Lelele ebasi filma. Q se osuznai kvo pravish. Abort mu e maikata. Misli burzo i deistvai, shtot dokolkoto znam ako go otstranish v ranna bremennost nqma opasnost da uvredish matkata i drugite organi ot koito ti zavisi dali shte mojesh da imash drugo dete. Spored men oshte ste prekaleno malki, ne mladi, a malki za takava otgovornost. NE si provalqi jivota
Moga da ti kaja samo, che reshenieto, koeto si vzela e dosta trudno. Qvno, za da reshish tova si obmislila varianta s uchilishteto, tova kak shte go gledash i reakciqta na roditelite ti. Predpolagam, che i mnogo obichash momcheto, za da go napravish. Moqt suvet e da pomislish mnogo dobre. Vuzhishtavam ti se, che si reshila da rodish deteto. Za tova trqbva mnogo smelost, a si lichi, che ti q pritejavash. Pojelavam ti uspeh i ne zabravqi da kajesh kakvo si reshila.
И преди да те срещна... пак теб ОБИЧАХ!
И дори един ден да не съм до теб... пак теб ще обичам!
taka..... PURVO ZADALJITELNO MU KAJI!!!!!!!!!!!!!
toi ima pravo da znae!pak i povqrvai mi i ti ne si tolkova porasnal i sposobna da go otgleda6 tva dete sama i da go izdarja6 i vazpita6.
horata sa razli4ni i se razvivat razli4no barzo kakto fizi4eski taka i psihi4eski,no....povqrvai mi dori i da si misli6 4e 6te se spravi6-nadali 6te uspee6 sama!
ili va6te 6te go otgledat(a tav ne zna4i da si maika-drug da ti go glead i da poema otgovornostite za prehrana i vazpitanie)a I POMISLI ZA DETETO VSE PAK!!!!!!!!mnogo 6te e egoesti4no ot tvoq strana da go OBRE4E6 na ne6tastie i lo6a sadba!kakav jivot moje6 da mu predloji6?pomisli i za tava!
az sa6to smqtam 4e vapreki vsi4ko i v polza na vsi4ki e po dobre da otloji6 momenta s mai4instvoto za pone slede 2-3 godinki,ako ne i pove4e,no ti vse pak si re6ava6 NO...KAJI NA PRIQTELAQ SI ZADALJITELNO I POMISLI MALKO ZA TOVA NEVINNO DETE,KOETO NE E VINOVNO ZA VA6ITE GRE6KI!