.
Отговор в тема
Страница 2 от 2 ПървиПърви 12
Резултати от 26 до 33 от общо 33
    Guest
    Тая официалната история на България хич и не ти трябва да я знаеш!

Na men pak istoriqta mi e mn interesna

abe hora taq tema e stara

Мега фен Аватара на koalka
    Еми то остава и да не знаеш българската история.Ако те пита някой нещо, ти ще седиш и ще гледаш като теле в железница!Учи поне основните неща тогава.

Стаматов
    Guest

история

Момчета и момичета,просто трябва да се знае и толкова.Разбира се,превес трябва да има родната история,защото,ако ние не си я знаем,никой друг не се интересува от нас.Имат ни едва ли не за някакви диваци,прибрани по милост под крилото на ЕС.Обаче и световната трябва да се познава - колкото по-задълбочено,толкова по-добре.В тази връзка ще ме накарате да си поиграя малко да попрепиша част от книгата на Марко Семов "Писма до България".Той освен всичко друго е и професор по журналистика.И така :
    -В България не мога да се реализирам - каза пред изпитната комисия по журналистика кандидат-студентка. -Това е скапана държава,която не дава на младия човек никакви възможности.Ще отида там,където ценят човека - в Германия,Франция,в истинските европейски държави.
    -А България как ще стане истинска европейска държава,щом такива таланти като вас я напускат?
    -Това не ме интересува - отвърна тя. - Сега е векът на практичните хора.
    Оказа се,че момичето има 5 по български език и литература - една хубава оценка на темата за Дебелянов.Бяхме готови да я приемем във факултета - от страниците на някой вестник или от екрана на някоя телевизия след някоя и друга година да съветва народа си как от скапан да се превърне в уважителен към себеподобните си.Ала имахме неблагоразумието да я попитаме как и къде е умрял Дебелянов.
    -Какво ме интересува! -отвърна момичето. -Това какво отношение има към изпита?
    Наистина практично момиче.Минава през тебе - и песен отгоре ще попее!И понеже се докоснахме до темата история с проф.Филип Панайотов,попитахме следващата кандидатка,също с висока оценка,в коя война е убит Дебелянов.
    -Във Втората световна война -отвърна момичето.
    -А кога започва Втората световна война?
    -1949 година мисля,че беше,а може и след 1950-а,не помня точно.Защо,какво значение има?
    -Колко години трае тази война? -продължихме да питаме.
    -Ами десетина години.
    -Кои са основните участници в нея?
    -О,това са подробности,които вече никого не интересуват.
    Щеше да е смешно това,което пиша,можеше да мине в някоя публикация на кандидатстудентски бисери,ако не се оказа,че от трийсет и тримата изпитани само едно момче знаеше прилично кога е започнала Балканската война,кога - Първата световна,кога - Втората световна.Останалите не знаеха нищо за ни една от трите войни.
    Изтръпвахме все повече.Споглеждахме се.Върхът дойде с един забележителен отговор:че Германия и Русия били съюзници във Втората световна война!
    И т.н.,спирам с цитирането - нататък следват изводите на автора,които всеки може да си ги направи

Хора , квото и да кажете за историята и да я храните и каквото и да е - няма да я премахнат от програмата.Сядаш,учиш и траеш!След няколко години ще ти се иска да си учил..

Фен
    Град
    София
    еххх на мен миналата година ми харесваше- история на древния свят
    а пък тази година въобще не учим
    не мога да се оплача

Мега фен Аватара на sherry
    Град
    ~KisS ThE RaIn~

Re: Ква е тая история дето я учим??

Цитирай Първоначално написано от laynovoz
    Цитирай Първоначално написано от kakyra
    Але тия хора наред ли са ве маина.. за к'во ми е да уча с пордобности чужда история при положение че наща я учим много през пръсти.. и после за кво не сме знаели историята на България..!!! Кои каде избягал и каде отишъл.. Ебати патриотизма в тва даскало
    сигурно е 10 или 9 клас кат чета ква е историята. май 9. ами бро 11 клас са учи бг история.сори
    бро, доколкото знам, в 12 клас се учи
    Ако ме прогониш, ще изгасна.
    Ала доближиш ли се, ще се стопя.
    Да те имам е така опасно!
    (Да те нямам значи да умра.)

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си