- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Секс
- Za ili protiv abortut?
Зависи от обстоятелствата
Първоначално написано от osemenitelia
Ти пък какво се занимаваш с мен? Това също е грях
![]()
И Бог няма общо. Човек има достатъчно разум, за да решава, без да се съобразява с измислени закони.
Zanchi dnes dokato chetqh edin vestnik namerih tova stihotvorenie. Mnogo mi haresa i mislq, che e mnogo podhodqshto po temata. Haresa mi i reshih da go napisha, zashtoto naisitna e mnogo tujno, nmo i mnogo vqrno.
Не те виня, разбира се...
Не те виня!
Убива се дори и по погрешка.
След ножа - стон,
треперещи ръце и триста лева
такса проти грешки.
Във търсене на АГ кабинет
неловки погледи, полуусмивки.
Памук със спирт във кошчето за смет,
гледане през равнодушни мивки.
Какво от туй, че щеше да е син?
Затворихме очите му нормално.
Е, ще остане празен някой чин
за сметка на спокойните ни спални.
Сега естествено е да мълчим,
а ти да ми забравиш телефона.
Душите си защо ли да кривим:
убийство с теб си имаме за спомен.
Stihotvorenieto e ot vestnik "Teenager love" i e na Dani Eneva ot Stara Zagora.
Nadqvam se nikoe momiche da ne premine prez tova i iskrenno vi go pojelavam.
И преди да те срещна... пак теб ОБИЧАХ!
И дори един ден да не съм до теб... пак теб ще обичам!
взехте да ми говорите за грехове...а не мислите ли,че е по-голям грях да родиш едно дете, което няма с какво да го храниш, кеото няма къуде да живее, което цял живот ще бъде споглеждано и щше му подмятат "Ей го тоя дето майка му може да му е кака" ... замислите се за това дали можете да осигурите бъдеще на хайванчето...
Признавам, че абортът е отвратително нещо, но жената има право на избор. Човек винаги трябва да има право на избор.
Da vqrno e, che jenata trqbva da ima pravo na izbor, kakto i vseki chovek. Samo chekofti e, che ne se dava pravo na izbor na tova oshte nerodeno suzdanie. To nqma pravo da izbere dali da jivee ili ne. Tva e nai-gadnoto.![]()
И преди да те срещна... пак теб ОБИЧАХ!
И дори един ден да не съм до теб... пак теб ще обичам!
ПротиФФФФ
Против! Никой няма право да отнема жовот, в какъвто и да било стадий, или по каквато и да било причина...
Карлос, обаче ти предпазваш ли винаги приятелката си от бременност?
аз пък съм ЗА ,но само до 8-мата седмица, след това вече съм против
az sam ZA za6toto vseki ima pravo na izbor, i tova pravo ne trqbva da mu bade otneto. I taka tezi koito sa protiv prosto nqma da pravqt abort. Az koeto sam za bih napravila- nedai si boje! Za6toto parvo 6tom sam re6ila i taka se e slu4ilo zan4i tova dete e bilo bez sadba i bade6te o6te ot za4evaneto si- taka e bilo pisanao. I za6toto ne bih provalila 3 jivota- moq na ba6tata i na deteto!
tuka baq 6e se spori...seki si ima pravo na izbor ...dali iska bebe ili ne 6te....
Life Sux BuT jUSt kEeP SMiLiNg!
Аз съм за абортът-след като детето не е желано и ще създаде трудности е по-добре да го няма.Сега относно възрастта-аз съм на 21 приятелят ми също.то ест спред част от вас ако забременея,след като съм на над 20 и имам сериозна връзка(почти 2 години),значи трябва да проваля животът си и да гледам дете.Сори,ама няма да стане.Ако това се случи ще абортирам,въпреки че си имам здравословни проблеми и не мисля,че ще може да стане.Е трябва да се консултирам по въпроса.Но ако все пак мога ще г направя,зящото няма да понеса да зарежа образованието и целите си заради 1 грешка или невнимание.Няма да понеса да принудя приятеля ми да се откаже от целите си и да издържа дете,което не сме искали.На този етап от живота ми бих абортирала.Това не знчи,че не искам деца,но просто не сега!Всеки е прав да избира,но в крайна сметка изборът се прави от двамата.Ако се случи и решим нещо друго-може да родя на 21-22,но за сега не се чувствам готова.А човек трябва да има деца,тогава когато може да ги издържа и гледа.
P.S.Ползвайте контрацептиви-хапчете,презервативи,спира ли-няма значение,за да не изпадате в подобна дилема!
Tvardo protiv,NO samo ako nqma6 kak da osiguri6 na edno bebe dobar jivot,za6toto DA grqh e da ubie6 edno sa6testvo,no e o6te po-golqm grqh da go obre4e6 na UBIISTVENO truden jivot,a i sebe si...![]()
I'm not afraid of dying but I'm afraid of loosing you!...
ПРОТИВВВВВ![]()
![]()
![]()
![]()
PROTIV!!
ne iskam da mi se slu4va skoro pone v blizkite 10 godini!
Ne si zaslujava da pla4e6 za ne6to,koeto ne moje (ili ne iska) da pla4e za teb!
Член на Клуба на пенсионерите!
Аз съм против аборта,но когато се налага да се направи просто няма начин,колкото и да не искаме![]()
protiv abortat
Greshka beshe spored tebe,greshka beshe si4ko.mnogo mislesh do v4era drugo kazvashe mi ti mno burzo mai zabravi kak mi se kulneshe 4e bez mene ti ne mojesh nito den ti...
Ъм... значи първо да вметна нещо извън темата за всички, които смятата, че аборта е грях... Грях е да правиш секс преди брака, да пиеш, да лъжеш... но всички вие го правите нали? Та дори и аз... така че айде моля ви се да не говорим за грехове...
Като цяло аз също мисля, че аборта е кофти нещо... Много често обаче се налага по ред причини. Колкото и да се пази една двойка винаги може да се случи така, че да се появи бебе. В ситуация в която родителите са 16-17-18-19 годишни мога да кажа, че според мен аборта е наложителен! Не може двама тийнейджъри в гимназията да осигурят нормален живот на едно бебе. Това не е латиноамерикански сериал с happy end.... Някой от тук има ли представа колко много грижи, време, пари и какво ли още не иска едно дете?! Мисля че не...
До колкото знам от моята скромна информация легален аборт се прави до третия месец, след като това го позволява закона не смятам, че може да бъде наречено убийство...
Освен това аборт може да се наложи и по здравословни причини.
Между другото съм съгласна, че голям процент от хората (децата), които правят секс не се пазят и нямат грам сексуална култура, но проблема си е техен, те да му мислят...
Или преодоляваш страха си и излизаш на сцената или цял живот оставаш зад кулисите...