.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 9 от общо 9
    отчаяното ф-че
    Guest

имам нужда от помощ по математика :(

имам едни задачки които предполагам за повечето ще са лесни.те са за 8 клас по геометрия.а ето ги и тях
    1 зад. в равнобедрения трапец ABCD с основа AB точка P лежи на основата така че, DP перпендикулярно на AB.намерете средната основа на трапеца ако BP=6 см. отговор:6 см

2 зад. даден е успоредникът ABCD и точка P върху правата AB така че CP||DP.Докажете че вектора BC=вектора AB.

3 зад. точките K,L,M,N са среди съответно на AB,BC,CD,DA на павнобедрения трапец ABCD.докажете че KLMN е ромб

4 зад. точката N е среда на бедрото BC на трапеца ABCD с основи AB=a CD=b.докажете че ако AN разполовява ъгъл A то AD=a+b
    мн ми трябват решенията на тези задачи,плс помогнете ми.благодаря ви много [-o<

Loryyy
    Guest
    Znachi .. Day mi nyakakyv drug nachin za vryzka s teb shtot ne mi dava da pusna reshenieto tuk .. Skype, ICQ, Irc
    btw uspqh da resha samo 3-ta zad ... nadyavam se da ti e ot polza ..

Guest
    v skype se pi6a `DeSy7o0o`

Не ме бива много по математика, но не можеш ли на 1ва зад. да спуснеш една височина СН към АВ, означаваш СD=х и от там => СD=РН=х ; ВР=АР=6-х и след това MN (средната основа) = АВ+СD /2 = АР+РН+НВ+CD /2 = 6-х+х+6-х+х /2 = 12 /2 = 6см.
    Дали не е така?

Guest
    дам,може би е така.10х

Мега фен Аватара на Josefinne
    Град
    FoReVeR LoST
    2ра задача е абсурдна! Как СР ще е успоредно на DP?!!!!! Duh!!! те се пресичат!
    I have the thin line between
    destruction and creation
    drawn through me.

For that
    I am cursed to never feel the peace in rest
    and to find
    new begginings in my restless soul.

I will never get the approval of the people
    that are close to me,
    but I hope to get it from a greater power.

For that
    I accept myself the way I am today
    and hope to find
    the strenght to do the same tomorrow.

Цитирай Първоначално написано от Josefinne
    2ра задача е абсурдна! Как СР ще е успоредно на DP?!!!!! Duh!!! те се пресичат!
    И на мене ми стана интересно, но...както казах - по математика не съм мн. добра, така че реших, че проблема е в мен, не в задачата...

CP||DP <- ???
    Предполаам е или CP||DB, или CB||DP. Вземи си провери.

zna4i na purvata si e po teoriq, principno BP=(a+b)/2, no sega 6te ti go izveda ,ako spu6ne6 i viso4inata CL(L leji na AB) to PL=b=CD, AP=BL=(a-b)/2
    BP=PL+LB=(a+b)/2

2. kaji koe na koe e usporedno, 6otot kakto ve4e kazaha ne e vuzmojno

3. s ednakvi triugulnici (MND=MCL(MC=MD, CL=ND, ugul NDM=ugulMCL)
    sledva 4e NM=ML
    analogi4no NK=KL
    ot druga strana ako prekara6 MK i NL, to triugulnik MOLe ednakuv na triugulnik KLO o e prese4nata to4ka na MK i NL(MO=KO, LO-ob6ta i praviq ugul)

4. prodiuljava6 AN do presi4ane s DC, presi4a q v to4ka Mtriugulnik ANB=triugulnik MNC,(CN=NB, ugul NMC=NAB, ugul NBA=MCN - zaradi usporednite pravi)
    ta ot ednakvostta sledva 4e MC=AB=a
    a 6tom AN e uglopol, to UGUL NMC=NAM=NAD => ADM e ravnobedren ili bedroto e a+b

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си