- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- Форми на управление и идеологии
Комунизъм (здрав режим, управление чрез сила. Икономика - планов държавен социализъм)
Либерална демокрация (лек режим, свобода. Икономика - пазарен капитализъм)
Анархизъм (Анархия, всеки прави каквото си иска. Икономика - капитализъм)
Фашизъм и национал-социализъм (здрав режим, силово управление. Икономика - държавен капитализъм)
Теокрация (здрав режим, Бог е всичко. Икономика - смесена)
Авторитаризъм (среден режим. Икономика - смесена)
Социал-демокрация (Лек режим, свобода и грижа за бедните. Икономика - социален капитализъм)
Нещо друго
В каква политическа идеология вярвате, и според вас коя води до просперитет, щастие и богатство на населението (ако бъде осъществена)?
А анкетата е коя форма на управление ви харесва.
Ако не знаеш - ще те научим!
Ако не можеш – ще ти покажем!
Ако не искаш - ще те принудим!
Пролетарии от всички страни - обединявайте се!
Може и да не разбирам от политика, но според мен най добър е режимът на либералната демокрация
11 tochka deaktiven profil.
колебая се между комунизъм и фашизъм ама айде комунизма щото има най големи шансове да поведе класацията![]()
![]()
![]()
либералната демокрация. историята е показала че авторитарните режими се сриват, защото идеологията на насилието не може да направи хората щастливи, и затова те рано или късно отстраняват диктаторите.
колкото до икономиката, плановата такава е доказано неефективна. най-бърз разтаж има когато има свобода за бизнесите да се развиват.
анархията не ми допада, защото без власт няма съд, няма полиция... как тогава хората биха могли да се предпазят от престъпници? (може би не разбирам напълно идеята, надявам се някой да ме обори)
не на последно място, самата идея за социално равенство е меко казано тъпа. хората се различават по способности, мотивация и амбиция. не може човек за който щастието се изразява в целодневно оране с трактор и изпиване на спечеленото в кръчмата да се равнява на някой който иска да бъде водещ учен, бизнесмен или човек на изкуството.
Сигурно авторитаризъм, защото нищо не трябва да е крайно все пак.![]()
За да получиш - първо трябва да дадеш!
Да, а аватарът ти много се вързва с фашизма и комунизма.Първоначално написано от protoss
еми то не е лъжа...... както и да е не се хващайте за аватара ми. може би съм анархист-комунистПървоначално написано от Анонимко
:P
Определено Либерална демокрация. Може да не сме много добре, но всеки случай по-добре от комунизма.
Много интересно. 90% от съфорумците нямат 16 години, 9 процента са от 16-20 , може да има 1 процент изключение. Едно 80-90% от хората във форума не знаят значението на споменатите от теб думи в анкетата , нито са запознати с начините на управление. Никой от тук влизащите не е живял съзнателно (под съзнателно имам предвид да е бил над 14-15 години) по време на комунизма ( като оставям 1% изключение , защото нищо не се знае). Всеки говори без да знае, и в този си ред на мисли ДА ЖИВЕЕ ДЕМОКРАЦИЯТА! Ха ха..
П.С А , и много ме удивляват някакви лапетии, говорещи за комунизма като за нещо много хубаво , едва ли не свято. Друго освен аман повече няма какво да кажа.
т. 2, 9
И само да добавя, че комунизмът е направил българите страшно мързелив народ.
11 tochka deaktiven profil.
Ме 2.Първоначално написано от xaxo_xixi
Мноо комуняги ве. Пхахахахаха.
Да, много комуняги наи-много на 13 незнаещи нищо . Дразня се . Много хубавао е щяло да им бъде да пращат тяхните роднини по лагерите.Та така говорят. Или да отнемат тяхната собственост. АМАННННННННННННННН!Първоначално написано от MiRaCuLiX.bb
т. 2, 9
prosto tuk e palno s tapaci neznaqt kwo e bilo predi zatva glasovete sa taka
Да , изглежда е така.Първоначално написано от Анонимко
т. 2, 9
То да беше само това ...Първоначално написано от Sapphir
Да, именно. Да беше само това, което пак не е малко. Мога до утре да изреждам минуси откъм КОМУНИСТИЧЕСКОТО управление. Но нека невежите си останат невежи и горди в невежеството си.Първоначално написано от xaxo_xixi
т. 2, 9
има и фашисти ли![]()
Аз удобрявам социал-демокрацията
![]()
Високо, високо, високо ... виско застани. Над завист и обида, над дребните сплетни.
Тази тема не е за всеки хората трябва да са запознати със всяка една идеология за да могат да коментират и изберат някой режим.Разбира се че либералното -демократичното общество е най-добро за всички свободно мислещи хора с желание за личностна проява .![]()
![]()
Admin-Coki:
неподходящ размер на аватар/широчина/.
Комунизмът е най-привлекателен както виждамСпоред мен АКО бъде построен комунизма ще може да задоволи нуждите на населението. Незнам защо не направят един експеримент - например имаме 5-6 села, във всяко се прилага една система, всяко село е отделено от другите и външният свят и да видиме кое ще произвежда повече и т.н.
![]()
гледам че си сложил в подписа си знамето и на европвйския съюз, а комунизма не се възприема добре от западните страниПървоначално написано от Communist
![]()
Високо, високо, високо ... виско застани. Над завист и обида, над дребните сплетни.
А и едно уточнение: Форма на управление значи дали дъжавата е монархия, република и т.н. а не каква партия я управлява![]()
![]()
![]()
![]()
Да не изпадаме в такива подробности.Първоначално написано от The Interceptor
![]()
Чак сега забелязах сърпа и чука. О господни помилуй го. Нямаш право на живот.Първоначално написано от Communist
т. 2, 9
Сега си го видял щото до преди малко беше знамето на Европейският съюзПървоначално написано от Sapphir
![]()
Да живее България и до тея думи сърп и чук . Да, добре ти е. ахахахахПървоначално написано от Communist
т. 2, 9