- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Какво се крие днес зад "Обичам те"?
Първо, аз не съм от така наречените "баш тийнове" но пък темата ме заинтригува и смятам да се замеся и аз в тази каша кото е настанала покрай "обичам те"...
именно защото е толкова рядка е най-сладкото чувство... нали знаеш, ако беше на всяка крачка щеше да се загуби онази нейна очарователна магия... хората са казали че когато всички познаят красивото като красиво, то вече става грозно... та и с любовта нещата са такива...Любовта за това е най-сладкото чувство, защото е рядкост!
Относно въпроса за този вид "комерсиализация" на думиата "обичам", нещата също си имат обяснение (поне за мен)... Да почнем от по-далече - живеем в свят в които ценостна система, порядки и срамежливост са едва ли не назидателни неща.. Морала, отдавна е антика, както и истинското значение на чувствата... От емоции те са се принизили до прости думи без душевно покритие... Не трябва да те учудва факта че всеки втори казва "обичам те" и след една седмица е само прах в очите... Самата тежест на думата се е видоизменила с течение на времето, олекнала е до такава степен че е станала като един банален заучен израз... Пък и когато си нямаш и на идея за какво аджеба е истинска любов, не можеш да направиш сравенние и мислиш че първите тръпки и влечения към един човек са великата любов... Пък и замисли се, няма смисал да се съди за това... кой вече говори за любов, в онази нейна така чиста и неосквернена светлина (още едно от влиянията на новия свят).. Любовта днес е свързана с пари.... жалко но факт...
Моя съвет е такъв - не се впрягай толкова за неща които не зависят от теб.... нека всички се обичат, пък било то и тази обич дето трае 1 седмица.... ти дръж на твоите принципи и граници за любовта ... и бъди един от малкото които ще срещнат истинската нея в най-величественото й очарование (желая ти го от сърце)
Благодаря на тези които си направиха труда да прочетат написаното.
- Имам нужда от простор...
-Значи не ме обичаш..
-Обичам те...
-Тогава защо ти е простор?