.
Затворена тема
Страница 2 от 3 ПървиПърви 123 ПоследнаПърви
Резултати от 26 до 50 от общо 53

Тема: kostenurka?????

Guest
    mi kak da razbera pola i? I kato e edna moje li da umre, 6toto e edna?

Мега фен Аватара на RoyTheReaper
    ...

Мега фен
    Град
    София, Лозенец
    Определено е сухоземна.
    По колко храна и даваш на ден?

Голям фен
    Град
    Plovdiv
    Пола се определя по ноктите. Мъжките костенурки са с яко дълги нокти.

и бтв, тея костенурки живеят по 100 години. Като нищо може да те надживее

Guest
    Цитирай Първоначално написано от p4elata_brumze
    Определено е сухоземна.
    По колко храна и даваш на ден?
    Ami dnes e opatkala edna krastavica (Gergana - ot dalgite ) 2 kaisii i 1/2 domat za celiq den. Tva normalno li e?

Мега фен Аватара на RoyTheReaper
    ам, ще може ли да си снимаш костенурката отдолу?

Мега фен
    Град
    София, Лозенец
    Според мен, храната й трябва да е разнообразна. Количеството, което сега изяжда е нормално, но дори и да яде повече не вярвам да умре.

Guest
    Ami dnes ne6to ot nozdrite i izliza pqna ot vreme na vreme, v4era valq gaden dajd, moje li da e nastinala ili ne6to takova?

Мега фен
    Град
    София, Лозенец
    Защо не я заведеш на ветеринар?

Голям фен
    Град
    Ловеч, Бедрок, А Плейс Колд Холм

Re: kostenurka?????

Цитирай Първоначално написано от Анонимко
    zdr 6te si imam suhozemna kostenurka i da mi kajete ako nqkoi e gledal takova 4udo s kvo se hrani, v kakvo jivee i t.n. Plsssss pomognete!
    Аз имам костенурки...даже 2.Ама моите са водни...съветвам те и ти да си земеш водни(по лесно се гледат) аз ги гледам в аквариум и ги храна от време на времем със скариди...просто и лесно,а сухоземната...само ще тряа да я търсиш под диваните и зад секциите

Guest
    ИМАХ ЗЕМНОВОДНА КОСТЕНУРКА. ОГРАДИХ И ЕДНО МЕСТЕНЦЕ С БАСЕЙН И Т.Н. И ТАМ СИ ЖИВЕЕШЕ 3 МЕСЕЦА. И ЕДИН ДЕН ИЗЧЕЗНА. КАЗАХА МИ, ЧЕ СЕ ЗАРАВЯЛИ В ЗЕМЯТА ЗИМАТА. НЯКОЙ АКО ЗНАЕ НЕЩО ГО МОЛЯ ДА МИ ПИШЕ НА meli_06@abv.bg

Повече от фен Аватара на молец
    Град
    изядох го :F
    По едно време гледахме на едни приятели костенурката и те ни каэаха да я храним с котешка храна
    Иначе има едни специални книжки,в които пише почти всичко за отглеждането,продават се в зоомагазините
    Впрочем се сетих за онаэи култова тема...
    kostenurkata.....
    taka...zna4i imam kostenurka i tq snese nqkvo 6ibano qice
    [23:40:05] .. says: "така извънземните не могат да четат мислите ни !"
    [23:40:21] .. says: казаха те и увиха главите си с алуминиево фолио

vessi____
    Guest

kostenurki

az znam 4e zimata obi4at da se zaravqt v pqsak za da im e toplo.ako stoqt na studeno moje da umrat.

Мега фен Аватара на koalka
    По-добре я пусни на свобода.Иначе се храни с трева,зеленчуци,това е предполагам.Но е защитена от закона,и ако те хванат ще има глоба...а не знаеш кой приятел например може да те издаде.

Guest
    zako da ima globa 4oveka toi si q otglejda ne smqtam da q e otkradnal ili da re6i da q pravi pepelnik i az imam kostenurka ama tq e mani4ka ot teq deto se prodavat v zoo magazinite za akvarium

Супер фен Аватара на IKisseDAGirL
    Град
    dimitrovgrad
    аз преди имах, обаче на село майка ми я беше оставила да се разхожда из градината, забравила за нея и не успяхме да я намерим после :{{

по принцип си я държах в една широка пластмасова като кутия, само че с ниски стени, но по принцип си я пусках свободно да се разхожда навсякъде, тъй като трудно може да избяга

най-много обичаше да яде листата на глухарчета, тва беше любимото й, но не отказваше и най-различни плодове и зеленчуци (бес месо - то е за водните)

общо взето няма нищо трудно в отглеждането й, понякога я пускай да поплува в сравнително топла вода, полезно е, а и на моята й харесваше много
    периодично й режи ноктите на лапичките, защото иначе ще станат прекалено дълги и няма да може да се придвижва нормално.. само внимавай да не е мн от основата, там има кръвоносни съдове и може да засегнеш някой

дано да ти е достатъчно за сега, ако има още нещо питай
    Когато човек силно желае нещо, цялата Вселена му съдейства.
    Само времето доказва силата на Любовта.

Guest
    zdraveite az imam kostenurka ot 4 meseca no prez dekemvri mesec vze da se zariva v talaja i ne izliza da iade . a kogato ia izvadia pak ne iade a gleda da se zarie pak v talaja
    kak da ia nakaram da iade pak. pritesniavam se da ne vzeme da umre 4e neznam kak6te ia prejalia.

Guest
    dori bih kazala 4e za 1 mesec e iziala samo edno par4e krastavica i to samo si grizna 3 4 pati i tova be6e normalno li e tova ot sezona li e?

Мега фен Аватара на bulgarche
    Град
    Стара Загорка
    Колкото и да е топло то си е зима все пак
    Нормално да иска да се заравя. Ти първо си я отделил от природата като си я взел, и сега пак се мъчиш допълнително да предотвратиш евентуално снешение с някоя костенурк, като не я оставиш да презимува

Голям фен Аватара на Ziezi
    zdraveite az imam kostenurka ot 4 meseca no prez dekemvri mesec vze da se zariva v talaja i ne izliza da iade . a kogato ia izvadia pak ne iade a gleda da se zarie pak v talaja
    kak da ia nakaram da iade pak. pritesniavam se da ne vzeme da umre 4e neznam kak6te ia prejalia.
    Здрасти,аз бих ли могъл да ти завра тази костенурка в задника?
    Аре дай ми една основателна причина,заради която си я взела от природата?Как според теб се чувства тя?Като искаш да си вземеш костенурка,купи си червенобуза,ама не взимай от природата!Имаш ли представа,че влечугите въобще не са,като бозайниците!Много по-лесно се стресират за много,от които това е смъртоносно!Просто,ако наистина й мислиш доброто пролетта по най-бързия начин я върни в природата!До тогава увеличи и малко температурата(ама да не я изпържиш!) и не стой в стаята,докато тя се храни!
    2, 3 и 13 т. системно / неподходящ подпис/ !

Мега фен
    Град
    Utopia..
    az imah za kratko , no q pusnah na svoboda..
    beshe ranena

lolity
    Guest
    hi,imam 4ervenobuzesta kostenurka ,koqto naposledak e mnogo po-marzeliva,ne se razhojda kakto predi.Nqkakv savet? I edin moje bi tap vapros,ama trqbva li da i pravq ne6to na noktite,tai kato sa stra6no dalgi?

Roberto
    Guest

otgovor na ?

lolity
    Гост

hi,imam 4ervenobuzesta kostenurka ,koqto naposledak e mnogo po-marzeliva,ne se razhojda kakto predi.Nqkakv savet? I edin moje bi tap vapros,ama trqbva li da i pravq ne6to na noktite,tai kato sa stra6no dalgi?

az nqmam 4ervenobuza moqta e vodna no znam 4e tq e majka i nooktite trqbva da se podrqzvat no ne mn zaradi tova ti e tolkova marzeliva za6toto nemoje da hodi dobre

Roberto
    Guest

imam edin ?

nqkoi znae li ne6to pove4e za vodnite kostenurki moqta e mn malko dnes e izqla 1 skarita moje li da q hrana i s ne6to drugo molqte kajete mi v foruma ili na email robi.1991@abv.bg

Guest
    От три дена имам сухоземна костенурка, 13 годишна. Много сере, обаче ме притеснява, че от както е при мен (пуснал съм я на голям балкон) нищо не е хапнала. Дал съм й обелки от краставици, домат и праскова. Според мен е нормално сега още да е стресирана и нищо да не яде, но ми се ще да чуя и вашето мнение.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си