продължавате да изтъквате че повече хора говорят испански, след като ви обяснихме че това не може да бъде критерий.
и много ясно че за сащ английски+испански е идеално. но това означава английски като първи, а испански като втори език. а в случая за авторката английски като първи въобще не стои на дневен ред.
ок, в германия е скъпо обучението, следователно е трудно да следваш там. ами какви тогава са условията в испания? с какво тамошните универеситети превъзхождат немските?
в германия нямали право да работят: а кво им пречи да работят нелегално? (това не е риторичен въпрос, наистина питам, защото за сащ и канада общо взето няма проблем)
Last but not least, авторката вече е взела решението и темата е изчерпана.
emi kvo ?abe v germaniq ve4e po4ti nikoi ne hoditva e bilo moderno predi 8-9 godini
trqbva da se u4at ezici koito se govorqt na nai-mnogo mesta v sveta
![]()
по тази логика всички трябва да учим китайски и е по-добре да се учи индонезийски отколкото немскиПървоначално написано от MimityYy
![]()
ама за какво ти е да учиш широко разпространен език който няма да ти послужи![]()
![]()
e za6to da ne ti posluji ? nemskiq s kvo moje pove4e da ti potrqbva ot ispanskiq ?![]()
по-назад в темата се изясни че немския ти дава възможност да учиш в германия, австрия, швейцария. но никой опонент на немския не спомена за възможности за учене в испания.
ахахаха точно така! Няма какво друго да се допълни тука в защита на испанския-изчерпа се...немският е по-доброто решение за мен и браво на авторката за това че го споделя! И именно заради това че се говори само в гореизброените 3 ,но развити държави го прави търсен...Първоначално написано от Lake_bodom
premature optimisation is the root of all evil
D.Knuth
stel4eto e vyrha!!!
p4elata_brumze e vyrha!!!
Да,но испнският не е толкова труден и ако искаш можеш да го научиш за по-малко от една учебна година.Докато ако искаш да знаеш немски добреедва ли ще ти стигнат няколко месеца.За това,че в САЩ не се търси испанският, {~EcSTaSy KISs~},не беше права..това е вторият по говоримост език там.Но пък и, tgfyt, не е вярно ,че немският не е важен с Америка..нали знаеш-колкото повече-толкова повече,т.е.колкото повече езици знаеш-толкова по-голям става шансът ти за работа в разни международни холдинги и подобни..
Авторката,мисля,че си направила по-добрият избор..и аз направих същият-между немски и испански и избрах немския!
MimityYy пишеш такива глупости,че просто няма смисъл да ги коментирам...![]()
Абе кой ви излъга,че имало ограничения за работа на студенти в Германия?!Хах е много ясно,че ако искате да работите по 80 часа седмично-просто няма как да стане
![]()
И естествено,че няма да ви вземат още в началото в някоя престижна фирма,но това по дяволите изобщо не значи,че студентите не работят...!Има стотици хиляди програми за следващи чужденци-гледане на деца,сервитьор/ка в Макдоналдс и каква ли още не почасова работа!И тя + бачкане лятната ваканция е достатъчна за покриване на всички разходи...ама кат` не вярвате-ваш си проблем-никъде не съм казвала,че 6000евро са малко пари-никак даже НО хората са казали "Има ли желание,има и начин",какво съм тръгнала да убеждавам тези,които го нямат....
![]()
ПП По принцип темата,поставена от авторката в онзи вид е вече изчерпана,но тук се оформи доста интересна дискусийка,мисля,че не трябва да се заключва.![]()
"Модата се купува. Стилът се притежава" Коко Шанел