- Форум
- По малко от всичко
- Информационни технологии
- Ip адрес през skype
По темата ->
https://www.youtube.com/watch?v=lTo4Uin3qDU
1.пуснал си скайпа, но не си писал/звънял на човека все още
cmd -> netstat -n
пишеш/звъниш на човека
пак cmd -> netstat -n
сравняваш аутпут-а
2. пускаш скайпа и му звъниш, отваряш ресурс монитора в task manager и отваряш network частта и гледаш с кое ип имате най-висок трансфер на данни в момента
3. пускаш скайпа, звъниш му, и в wireshark гледаш до кое ип са ти се юрнали голямо количество пакети
Ама скайп не стана ли вече тотално client - server, и да не можем вече да се виждаме директно, щ'а проверя тези дни.
Девет кули дзидини,
девет враке железни.
Никой немой да отоври
да прерила, ей ей...
Зад високи дзидини
девет темни одаи
едно сърце те люби
заплетено, ей, ей...
Няма нужда от звънене, просто е нужно да се установи комуникация с чат да речем !
Не всеки иска да говори по скайп, ако пък не познава човека още по невъзможно е изпълнение !
Видях темата, та реших да си припомня "Що бе това нещо, наречено Skype?". (:
Ъпдейтнах старата програма и успоредно с това забелязах, че е пуснат онлайн бета Skype - https://web.skype.com/bg/ .
За осъществяването на порядъчен трафик проведох видео-разговор между официалния ми скайп и неофициалния...
От един компютър.
Стартирах си Command Prompt-а като администратор, зададох му команда netstat -b -n и сред IP адресите никъде не си видях своя външен. Това бе логично, след като от едната страна ползвам онлайн сървърно базиран Skype. Но да - ако се ползва онлайн приложението - със сигурност твоя IP адрес остава скрит за отсрещната страна.
бтв: сега малко страничен (и може би глупав) въпрос от мен към по-знаещите - възможно ли е заразен компютър да подава информация по мрежата (с установена активна сесия) и при стартиране на Command Prompt-а връзката да не се визуализира при командата netstat -n?
Общо взето питането ми е дали компютърен вирус може да модифицира резултатите на Command Prompt-а?
Последно редактирано от M**** : 05-11-2016 на 10:14
Бахти бота, хем му пратих видео клип, хората са си играли да го направят за най-големия балък да му стане ясно... Трагично е!!!!!!!!!!!!!!!!!!!