- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- дразни ли ви шопарсия диалект ?
Има, въпреки че доста по-нормално се говори. Поне не се мяка.Първоначално написано от Napushen_Buhal
и какъв е като има ?Първоначално написано от Genocide Lolita
2т.системно.
само заради това обръщение намразих биг брадър 2 :)Първоначално написано от fire_of_satan
бах мама му .. колко мн се баткосваха и браточваха тия .. сякаш гледаш мангал парти всичките рода
Пий Бира За Да Станеш Човек
точно в централна българия .. няма диалект .. или поне ти се струва, че няма ако си местен ;)Първоначално написано от Napushen_Buhal
Пий Бира За Да Станеш Човек
Все едно ми е. Всеки има право да говори, както иска...вече дали е правилно или не, това е друг въпрос.![]()
Мен много ме дразни точно това: млЕко или млекО... Дразни ме също и това с торбичката, ама не "чантичка", ами "кесийка"... но не казвам хлЕб и млЕко.Като ми казаха един път: Дай ми една кесия... , и аз седя и се чудя какво искат от мен... Има и друго - викат на пиперките - чушки, а на лютите чушки - пиперки...
"Чушлета", може, ама пиперки...
Обичай ме!
Обичай ме както аз обичам теб.
Целувай ме както само ти можеш.
Докосвай ме както цветчето докосва водата.
Прегръщай ме както снегът обгръща земята, за да я стопли.
Така ме стопли и ти!
Само това искам...
така говорят по южното черноморие главно... много обичат да използват и 'адски' там![]()
2т.системно.
За некви и замяната на 'я' с 'е' не ме впечатлява толкова, колкото да повтаряш "разбираш ли", "бате", "копеле", "брат", "мой" и такива паразити. Дразни ме, че все повече деца и младежи започват изреченията си с "Ами" и "Значи".Първоначално написано от Napushen_Buhal
Като говоря за Северозапад имам впредвид градве като Монтана, къдет говорят за себе си в множествено число и казват "Он" вместо "той" и т.н.
глупости... 'он' викат бабките над 80 години в селата около МонтанаПървоначално написано от Анонимко
![]()
2т.системно.
Tъпак. Всичките ми приятели от Монтана казват "ОН".Първоначално написано от Napushen_Buhal
Следователно всичките ти приятели са ветерани от войната.Първоначално написано от Анонимко
хахахахахаПървоначално написано от WILD__BOY
![]()
2т.системно.
Щом ги познаваш, ок...Първоначално написано от WILD__BOY
drazni me makar 4e i az ponqkoga govorq taka...![]()
ne tolkova 4e me drazni a mi e sme6no nqkoi kato po4ne da mi govori na dialekt... poneje v moq klas ima mnogo ot drugi gradove i postoqnno se 4uvat razni takiva izcepki kato naprimer kakto kazvat po Gabrovo : Sak4eto.... sak4e zna4elo 4anti4ka .... ili pak edna ot Svi6tov kato kaje :"Nie bie" = ne beujasT napravo ponqkoga ti barkat nz kade osobenno mrazq nqkoe mom4e da po4ne da ti govori mekoo ........
![]()
oBi4aM Da OtBiRaM nAi- HuBaVaTa sToKa...oBi4aM BaNknOtiTe Da sA s 4 NuLi,oBi4aM VsI4kO LaSkaVo i sKaPo..4u Li?Obi4aM DoRi KoGaTo Ti Me MraZi6 ,Obi4aM 6ToTo PoSle PaK v KraKaTa Mi 6Te LaZi6...!
Дразни ме софийският акцент. Всякви изцепки от сорта на "млеко", "нема", "некъде" и т.н. ме нервят.Въпреки че се свиква сигурно...Аз съм от Варна и много приятели(по скоро познати) от София са ми казвали, че във Варна хората говорят по-меко, но на мен това не ми прави впечатление, защото съм свикнала![]()
The journey never ends.
Love is like the wind. You can't see it but you can always feel it!
Take a risk. Dare to move. Love is a leap of faith.
Абе ше говора както си искам аз!
Проблем ???
Тфа,че ограничени хора като теб, неумели да разговарят с хора от цяла България ненавиждат диалектите, не значи, че всички трябва да се съобразяват с вашите искания??
Плюс тфа този диалект е излЕзнал малко преди да се родИш за да казваш дали те дразни или не,примерно да кажеш: Дразни ли ви стара планина на картата?
Смятай колко си зле!
In god WE trust ! (all others must submit a X.509 certificate)
Ам..Първоначално написано от beb4o_bu
Първо никой не казва пиперка вместо люта чушка.
Ше ти кажа, че да можеш да говориш на диалекти е СИЛА, защото можеш да се разбираш с всички хора.
И трето, внимавай с обидите към диалекта, некога може да ядеш доста бой за тези примери!
Неможеш да засегаш пряко диалекта защото хората който говорат така са МНОГО и неси свикнала да ти говорат така и ти е гадно.
И мен ме много дразни тва МАЙНА или ЧЕСТО вместо честно.
Намеквал ти е, че си кремвирш!Първоначално написано от exploitedteen
![]()
Иначе колкото до шопския...не ме дразни..аз самия понякога може би употребявам някфи такива думички несъзнателно.
Обаче тука смесвате две различни теми..ако си тъп няма значение на кой език или диалект говориш..оставаш си тъп..като почнее някой да цикли на лек, копеле, браточка и прочие...сам можеш да се досетиш колко му е богат речника на съответния индивид. Съвсем друго е да говориш, нормално, на диалект...това дори е несъзнателно..като си отраснал в някой край с диалект е повече от разбираемо, че и ти ще говориш така.
Колкото до монтанския...хахаха там бях за кратко и се наслушах на такива речи няям думи..тея хора ми свиха шапката от кеф...много яко говорят точно с "он" на типичен, чист и непокътнат шопски...точно като 80 годишна баба ма с всичките псувни и модерни изрази хахаха просто невероятно....това може би ми е любимия диалект...чистия шопски е много хубав диалект...тфа софиянците....нещо средно...тфа не е шопски [=
А за ударенията....случва се да слагам тук там неправилно...по софииски...това мога да кажа че е нормално...обаче познавах една пикла...леле тфа момиче не съм я чул една дума да казва с правилно ударение...вие не може да се представите просто какво е...аз избеснявах....ем тъпа...ем руса...ем с беден речник..и като ми ги запраска тея ударения ми идваше да и пръсна главата и да и направя мозъка на компот....е това не е нормално....
Е тва Бухле да ти дойде на главата ти ше умреш и ше се обърнеш в гроба аз ти казвам...така че не се уплаквай от няколко неправилни думи...
Birdy birdy in the sky dropped a poopy in my eye, I don't worry I don't cry, I'm just happy that caws can't fly!
И не само те, мамата си трака е това, и мен много ме дразни, винаги съм сеПървоначално написано от WILD__BOY
питала, какво подяволите значи, "Амииии, значи, аз искам..." какво значи? Мноол е дибилно просто![]()
Give me your best shot motherfucker!
mene mnogo me draznqt sofiancite kak govorqtПървоначално написано от Napushen_Buhal
a btw ti si palen balak
не, не ме дразни. диалектите са нещо нормално. повече ме дразнят хора които се дразнят на диалектите![]()
За сефте чувам, че "авер" си е варненска думичка... Все съм си мислила че и другаде я казват.
Не ме дразни софийския диалект, нито монтанския, просто понякога ми е смешно как може хора на 500 км да говорят толкова брутално различно. Сега в хотела който бачкам има две софианчета. В момента в който кажат нещо , все едно крещят "Аз съм от София". И не са само ударенията, самата мелодия е друга, има някакъв начин на говорене ,типичен за софианци.![]()
Дразня се обаче как, когато отида в София, някои хора се забавляват с моето по-меко говорене.Не приемам забележки за диалект от хора, също говорещи на диалект... Може да казвам "авер", но пък те казват "хлеб" и "казАх" например...
И между другото сега като в групата в университета имам хора от цяла България, научих много неща за диалектите. Във Велинград "отвъд" значи "в другата стая" , а в Сливен казват "кЪк" вместо "как". В Русе се казваа "Врътътъ" "Ръкътъ", а в Горна Оряховица всичко е умалително - "таванче" "кафенце" и т.н.Иди обяснявай кой говори правилно в България... Всички сме диалектни.
1. Човек се ражда изморен и живее за да си почине.
2. Ако видиш някой да си почива помогни му.
3. Работата е свещена. Не я докосвай!
4. Когато изпиташ желание да работиш,седни и чакай да ти мине.
Несе подигравам на диалектите,нито говоря на диалект.Първоначално написано от rosskata
Но някой като каже врътътъ или нещо подобно изпадам в изтеричен смях.
Просто това врътътъ или чиниътъ ме убиват..![]()