.
Отговор в тема
Страница 2 от 3 ПървиПърви 123 ПоследнаПърви
Резултати от 26 до 50 от общо 71
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от Napushen_Buhal
    Цитирай Първоначално написано от Анонимко
    Най-гадната паразитна дума сред шопите несъмненно е "копеле". А иначе най-добрият диалект е северозападният.
    е северозападна и северна централна България няма диалект... не че нещо
    Има, въпреки че доста по-нормално се говори. Поне не се мяка.

Цитирай Първоначално написано от Genocide Lolita
    Най-гадната паразитна дума сред шопите несъмненно е "копеле". А иначе най-добрият диалект е северозападният.
    Има, въпреки че доста по-нормално се говори. Поне не се мяка.
    и какъв е като има ?
    2т.системно.

Голям фен Аватара на Utopia
    Град
    Варна
    Цитирай Първоначално написано от fire_of_satan
    Цитирай Първоначално написано от just_a_kid
    Мен ме дразнят всякакви обръщения от сорта на "бате", "браточка", "братле"
    Да, и мене също. Иначе всичко останало не ми прави впечатление, и аз
    сменям ударенията понякога, само че несеъзнателно, но не казвам хлЕб и млЕко. Мене много ме дразни как казват някои хора на торбичките "чантичка", нямам обянснение от къде им е дошла тая дърост. И аз не обичам да ми мйекат, общо взето, всеки един диалект, използван прекомерно е селски.
    само заради това обръщение намразих биг брадър 2 :)
    бах мама му .. колко мн се баткосваха и браточваха тия .. сякаш гледаш мангал парти всичките рода
    Пий Бира За Да Станеш Човек

Голям фен Аватара на Utopia
    Град
    Варна
    точно в централна българия .. няма диалект .. или поне ти се струва, че няма ако си местен ;)
    Пий Бира За Да Станеш Човек

Мега фен
    Град
    София, Лозенец
    Все едно ми е. Всеки има право да говори, както иска...вече дали е правилно или не, това е друг въпрос.

... но не казвам хлЕб и млЕко.
    Мен много ме дразни точно това: млЕко или млекО... Дразни ме също и това с торбичката, ама не "чантичка", ами "кесийка" Като ми казаха един път: Дай ми една кесия... , и аз седя и се чудя какво искат от мен... Има и друго - викат на пиперките - чушки, а на лютите чушки - пиперки... "Чушлета", може, ама пиперки...
    Обичай ме!
    Обичай ме както аз обичам теб.
    Целувай ме както само ти можеш.
    Докосвай ме както цветчето докосва водата.
    Прегръщай ме както снегът обгръща земята, за да я стопли.
    Така ме стопли и ти!
    Само това искам...

така говорят по южното черноморие главно... много обичат да използват и 'адски' там
    2т.системно.

Re: дразни ли ви шопарсия диалект ?

става въпрос за тъпия диалект който използват все повече хора в последно време, особено тези от софия-област. дразнят ли ви думи като : нема, некой, некъде, некви... дразни ли ви циганското обръщение 'бате'. дразнят ли ви изгъзиците с изместеното ударение на повечето думи ? не знам на какви се правят и какво искат да постигнат теа хора обаче мен лично супер много ме дразни такъв диалект
    За некви и замяната на 'я' с 'е' не ме впечатлява толкова, колкото да повтаряш "разбираш ли", "бате", "копеле", "брат", "мой" и такива паразити. Дразни ме, че все повече деца и младежи започват изреченията си с "Ами" и "Значи".

Guest
    Като говоря за Северозапад имам впредвид градве като Монтана, къдет говорят за себе си в множествено число и казват "Он" вместо "той" и т.н.

Като говоря за Северозапад имам впредвид градве като Монтана, къдет говорят за себе си в множествено число и казват "Он" вместо "той" и т.н.
    глупости... 'он' викат бабките над 80 години в селата около Монтана
    2т.системно.

Guest
    Tъпак. Всичките ми приятели от Монтана казват "ОН".

Следователно всичките ти приятели са ветерани от войната.

Цитирай Първоначално написано от WILD__BOY
    хахахахаха
    2т.системно.

Guest
    Щом ги познаваш, ок...

drazni me makar 4e i az ponqkoga govorq taka...

ne tolkova 4e me drazni a mi e sme6no nqkoi kato po4ne da mi govori na dialekt... poneje v moq klas ima mnogo ot drugi gradove i postoqnno se 4uvat razni takiva izcepki kato naprimer kakto kazvat po Gabrovo : Sak4eto.... sak4e zna4elo 4anti4ka .... ili pak edna ot Svi6tov kato kaje :"Nie bie" = ne be ujasT napravo ponqkoga ti barkat nz kade osobenno mrazq nqkoe mom4e da po4ne da ti govori mekoo ........
    oBi4aM Da OtBiRaM nAi- HuBaVaTa sToKa...oBi4aM BaNknOtiTe Da sA s 4 NuLi,oBi4aM VsI4kO LaSkaVo i sKaPo..4u Li?Obi4aM DoRi KoGaTo Ti Me MraZi6 ,Obi4aM 6ToTo PoSle PaK v KraKaTa Mi 6Te LaZi6...!

Супер фен Аватара на In4iTu_
    Град
    Варна
    Дразни ме софийският акцент. Всякви изцепки от сорта на "млеко", "нема", "некъде" и т.н. ме нервят.Въпреки че се свиква сигурно...Аз съм от Варна и много приятели(по скоро познати) от София са ми казвали, че във Варна хората говорят по-меко, но на мен това не ми прави впечатление, защото съм свикнала
    The journey never ends.
    Love is like the wind. You can't see it but you can always feel it!
    Take a risk. Dare to move. Love is a leap of faith.

Абе ше говора както си искам аз!
    Проблем ???
    Тфа,че ограничени хора като теб, неумели да разговарят с хора от цяла България ненавиждат диалектите, не значи, че всички трябва да се съобразяват с вашите искания??
    Плюс тфа този диалект е излЕзнал малко преди да се родИш за да казваш дали те дразни или не,примерно да кажеш: Дразни ли ви стара планина на картата?
    Смятай колко си зле!
    In god WE trust ! (all others must submit a X.509 certificate)

Цитирай Първоначално написано от beb4o_bu
    ... но не казвам хлЕб и млЕко.
    Мен много ме дразни точно това: млЕко или млекО... Дразни ме също и това с торбичката, ама не "чантичка", ами "кесийка" Като ми казаха един път: Дай ми една кесия... , и аз седя и се чудя какво искат от мен... Има и друго - викат на пиперките - чушки, а на лютите чушки - пиперки... "Чушлета", може, ама пиперки...
    Ам..
    Първо никой не казва пиперка вместо люта чушка.
    Ше ти кажа, че да можеш да говориш на диалекти е СИЛА, защото можеш да се разбираш с всички хора.
    И трето, внимавай с обидите към диалекта, некога може да ядеш доста бой за тези примери!

Неможеш да засегаш пряко диалекта защото хората който говорат така са МНОГО и неси свикнала да ти говорат така и ти е гадно.
    И мен ме много дразни тва МАЙНА или ЧЕСТО вместо честно.

Супер фен Аватара на Momchence
    Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от exploitedteen
    мен ме дразни...

но най- дразнещото е като ми кажат "лек"... не знам откъде идва... имаше един тъпанар, който за 10 минути успя 20 пъти да се обърне към мен с "лек" и щях да го претрепя
    Намеквал ти е, че си кремвирш!

Иначе колкото до шопския...не ме дразни..аз самия понякога може би употребявам някфи такива думички несъзнателно.
    Обаче тука смесвате две различни теми..ако си тъп няма значение на кой език или диалект говориш..оставаш си тъп..като почнее някой да цикли на лек, копеле, браточка и прочие...сам можеш да се досетиш колко му е богат речника на съответния индивид. Съвсем друго е да говориш, нормално, на диалект...това дори е несъзнателно..като си отраснал в някой край с диалект е повече от разбираемо, че и ти ще говориш така.
    Колкото до монтанския...хахаха там бях за кратко и се наслушах на такива речи няям думи..тея хора ми свиха шапката от кеф...много яко говорят точно с "он" на типичен, чист и непокътнат шопски...точно като 80 годишна баба ма с всичките псувни и модерни изрази хахаха просто невероятно....това може би ми е любимия диалект...чистия шопски е много хубав диалект...тфа софиянците....нещо средно...тфа не е шопски [=
    А за ударенията....случва се да слагам тук там неправилно...по софииски...това мога да кажа че е нормално...обаче познавах една пикла...леле тфа момиче не съм я чул една дума да казва с правилно ударение...вие не може да се представите просто какво е...аз избеснявах....ем тъпа...ем руса...ем с беден речник..и като ми ги запраска тея ударения ми идваше да и пръсна главата и да и направя мозъка на компот....е това не е нормално....
    Е тва Бухле да ти дойде на главата ти ше умреш и ше се обърнеш в гроба аз ти казвам...така че не се уплаквай от няколко неправилни думи...
    Birdy birdy in the sky dropped a poopy in my eye, I don't worry I don't cry, I'm just happy that caws can't fly!

Голям фен Аватара на techCandy
    Град
    София

Дразни ме, че все повече деца и младежи започват изреченията си с "Ами" и "Значи".
    И не само те, мамата си трака е това, и мен много ме дразни, винаги съм се
    питала, какво подяволите значи, "Амииии, значи, аз искам..." какво значи? Мноол е дибилно просто

Give me your best shot motherfucker!

Guest

става въпрос за тъпия диалект който използват все повече хора в последно време, особено тези от софия-област. дразнят ли ви думи като : нема, некой, некъде, некви... дразни ли ви циганското обръщение 'бате'. дразнят ли ви изгъзиците с изместеното ударение на повечето думи ? не знам на какви се правят и какво искат да постигнат теа хора обаче мен лично супер много ме дразни такъв диалект
    mene mnogo me draznqt sofiancite kak govorqt

a btw ti si palen balak

Мега фен Аватара на RoyTheReaper
    не, не ме дразни. диалектите са нещо нормално. повече ме дразнят хора които се дразнят на диалектите

Супер фен Аватара на rosskata
    Град
    Варна, Морето, Сините Вълни...
    За сефте чувам, че "авер" си е варненска думичка... Все съм си мислила че и другаде я казват.

Не ме дразни софийския диалект, нито монтанския, просто понякога ми е смешно как може хора на 500 км да говорят толкова брутално различно. Сега в хотела който бачкам има две софианчета. В момента в който кажат нещо , все едно крещят "Аз съм от София". И не са само ударенията, самата мелодия е друга, има някакъв начин на говорене ,типичен за софианци.

Дразня се обаче как, когато отида в София, някои хора се забавляват с моето по-меко говорене. Не приемам забележки за диалект от хора, също говорещи на диалект... Може да казвам "авер", но пък те казват "хлеб" и "казАх" например...

И между другото сега като в групата в университета имам хора от цяла България, научих много неща за диалектите. Във Велинград "отвъд" значи "в другата стая" , а в Сливен казват "кЪк" вместо "как". В Русе се казваа "Врътътъ" "Ръкътъ", а в Горна Оряховица всичко е умалително - "таванче" "кафенце" и т.н. Иди обяснявай кой говори правилно в България... Всички сме диалектни.
    1. Човек се ражда изморен и живее за да си почине.
    2. Ако видиш някой да си почива помогни му.
    3. Работата е свещена. Не я докосвай!
    4. Когато изпиташ желание да работиш,седни и чакай да ти мине.

Цитирай Първоначално написано от rosskata
    За сефте чувам, че "авер" си е варненска думичка... Все съм си мислила че и другаде я казват.

Не ме дразни софийския диалект, нито монтанския, просто понякога ми е смешно как може хора на 500 км да говорят толкова брутално различно. Сега в хотела който бачкам има две софианчета. В момента в който кажат нещо , все едно крещят "Аз съм от София". И не са само ударенията, самата мелодия е друга, има някакъв начин на говорене ,типичен за софианци.

Дразня се обаче как, когато отида в София, някои хора се забавляват с моето по-меко говорене. Не приемам забележки за диалект от хора, също говорещи на диалект... Може да казвам "авер", но пък те казват "хлеб" и "казАх" например...

И между другото сега като в групата в университета имам хора от цяла България, научих много неща за диалектите. Във Велинград "отвъд" значи "в другата стая" , а в Сливен казват "кЪк" вместо "как". В Русе се казваа "Врътътъ" "Ръкътъ", а в Горна Оряховица всичко е умалително - "таванче" "кафенце" и т.н. Иди обяснявай кой говори правилно в България... Всички сме диалектни.
    Несе подигравам на диалектите,нито говоря на диалект.
    Но някой като каже врътътъ или нещо подобно изпадам в изтеричен смях.
    Просто това врътътъ или чиниътъ ме убиват..

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си