- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- дразни ли ви шопарсия диалект ?
Намеквал ти е, че си кремвирш!Първоначално написано от exploitedteen
![]()
Иначе колкото до шопския...не ме дразни..аз самия понякога може би употребявам някфи такива думички несъзнателно.
Обаче тука смесвате две различни теми..ако си тъп няма значение на кой език или диалект говориш..оставаш си тъп..като почнее някой да цикли на лек, копеле, браточка и прочие...сам можеш да се досетиш колко му е богат речника на съответния индивид. Съвсем друго е да говориш, нормално, на диалект...това дори е несъзнателно..като си отраснал в някой край с диалект е повече от разбираемо, че и ти ще говориш така.
Колкото до монтанския...хахаха там бях за кратко и се наслушах на такива речи няям думи..тея хора ми свиха шапката от кеф...много яко говорят точно с "он" на типичен, чист и непокътнат шопски...точно като 80 годишна баба ма с всичките псувни и модерни изрази хахаха просто невероятно....това може би ми е любимия диалект...чистия шопски е много хубав диалект...тфа софиянците....нещо средно...тфа не е шопски [=
А за ударенията....случва се да слагам тук там неправилно...по софииски...това мога да кажа че е нормално...обаче познавах една пикла...леле тфа момиче не съм я чул една дума да казва с правилно ударение...вие не може да се представите просто какво е...аз избеснявах....ем тъпа...ем руса...ем с беден речник..и като ми ги запраска тея ударения ми идваше да и пръсна главата и да и направя мозъка на компот....е това не е нормално....
Е тва Бухле да ти дойде на главата ти ше умреш и ше се обърнеш в гроба аз ти казвам...така че не се уплаквай от няколко неправилни думи...
Birdy birdy in the sky dropped a poopy in my eye, I don't worry I don't cry, I'm just happy that caws can't fly!