В този пост ще ви поздравя с едно от най-великите всепризнати творения в областта на класическата музика, а именно Моцарт - Реквием. Това е последното произведение, което е написал композиторът, предусещайки собствената си смърт, пишейки на легло, все едно го пише за самият него.
Няма да ви карам да слушате целия, а само 3 части, които са наистина впечатляващи. Чуйте и се насладете на красотата и изяществото, на величието и гениалността:
Като цяло текстът представлява обръщение към Господ, да помилва душата на мъртвите. Много е силен.
Приятно слушане.
Не мога да не се похваля, че съм имал честта да съм от изпълнителите /в хора/ 2 пъти на тържествени концерти целият Реквием, който трае около 30-40 мин, някои от частите които ви пуснах. Да си в центъра на този огромен хор и оркестър, под палката на най-добрият диригент в България - маестро Росен Миланов е .. как да ви опиша. Незабравимо! Сърцето ти трепва докато усещаш някаква странна магия, обзела стотина души изпълнители на сцената около теб. Особено в най-грандиозните моменти, когато с пълен глас 'крещиш' на латински: Господи Помилуй, опрости греховете ми и ми дай вечен мир и спокойствие - и цялото това отеква в залата! Несравнимо просто, с думи не мога да го опиша.