- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Стълби или тичане?
Кое е по-добре, по-изтощаващо, по-полезно? Качване на стълби или тичане? С кое се отслабва и с кое се качва мускулна маса?
Първоначално написано от ..
Амии .. и 2-те е добре , примерно тичаш 4 обиколки на 1 километър примерно , после се качваш от 1-ви до 7 етаж
3-4 пъти и така ..
стълби батка , особено за задника са перфектните
и скачане на въже 30-40мин. също е супер!!
spored men ti4aneto,za6toto se dviji6 pove4e..stulbite sa za stqgane:}
moq nevinnost i greh.....
ами и двете са добри.питаш ли ме мене като живея на последния етаж(пети) и нямаме асансьор.секи ден по няколко пъти качване и слизане...![]()
![]()
♥ Усмихвай се - това кара хората да се чудят какво мислиш ♥
хах az sym na 6tiq i ot 5 godini ne izpolzvam asansior i 4estno kazano ne vijdam golqma polza ot katerenoto po stylbite 0_o ... Bqganeto e po dobro kato variant pone az taka mislq ... pyk i ni6tu nqma da stane ako spre6 i asansiora i izpolzva6 samo stylbiteПървоначално написано от rusalkata_
kolkoto poveche dvijenie tolkova po - dobre
![]()
spored men s ti4aneto se polu4avat po byrzi rezoltatipyk i spored men e po hubavo.
Пич гледаш мойто дупе,аз движа мойто дупе,ти искаш мойто дупе ако си балък ти аре чупи!
ми мнол ясно че тичането по стълби вееееееееееее![]()
ti4aneto po stulbi ti garantira stegnata dupe edva li no nai hubavite kraka ti garantira! ot li4en opit shte imash nai stegnatite bedra i prasci ako se ka4vash i slizash 5 min bez da spirash
No matter where you go, there they are...
mi vseki den po dosta puti izka4vam po 7 etaja i zadnika mi dosta se e stegnal a su6to i muskulite na krakata
"Тялото ми е моят дневник,а татуировките ми са неговите страници"-Джони Деп
Ами според мен тичането е по-ефикасно от двете.Но тези двете са изгаряне на мазнини.С тях не можеш да качиш мускулна маса.Ако искаш такава трябва да ходиш на фитнес.
am az jiveq na 9ti etaji poneje me e strah ot asansiorvseki den po nqkolko pyti nagore nadolo i pak i pak.. ta opredeleno i dupe i kraka sa super
![]()
Очи, които се не се виждат, бързо се забравят.
sqka6 4e az sum go pisala samo 4e sum na 7 miqПървоначално написано от ninsy
"Тялото ми е моят дневник,а татуировките ми са неговите страници"-Джони Деп
Зависи колко си дебел, бягането е по-добро.
Ами и 2 са полезни
Kакво ли си пожелават звездите,когато видят падащи хора...?
Няма 'или-или'-и двете.
Първо тичаш в средно бързо темпо 3 км.
След това си избираш стъбище с 15-20 стъпала и почваш да правиш сериики от типа
едно изкачване на десния крак
едно на левия
едно двата заедно
едно през 1 стъпало
И това 3 пъти в умерено темпо .
УспехПосле разтегни хубаво.
"Гордост?Да,гордостта е нещо ужасно вкусно,особено когато коричката е разпукана и покрита с глазура" Скарлет О`Хара
Ami s izka4vaneto na stulbi opredeleno moje6 da si napravi6 muskoli,no ne i da otslabne6,a s tu4aneto obratnoto.No po natvarva6to e tova sus stulbite.
"Да направиш мускули...". Глупости!
И от двете можеш да отслабнеш, но изкачването по стълби иска повече физическа сила и издръжливост, тоест е по-натоварващо, от което следва, че се горят пвоече калории.
The more I see, the more I know.
The more I know, the less I understand...
E зависи как ги изкачваш и как бягаш.![]()
За мен единствения начин е HIC - High Intensity Cardio, обясни им какво е, ако ти се занимава![]()
The more I see, the more I know.
The more I know, the less I understand...
И двете.
Хммм ... ами тичането е по полезно за отслабване
Значи ако правиш стълбички - внимавай , защото са малко опаснички ... много гадно можеш да си изкълчиш нещто , но са и МНОГО полезни стига да ги правиш редовно ! Те развиват най-много прасеца![]()
mi zna4i ka4vaneto na stapala e pove4e za poka4vane na muskolna masa otkolkoto za svalqne na kilogrami
s bqgane se otslabva po barzo i se poka4va po malko muskolna masa
a s ka4vane na stalbi e obratno