nito ednoot dvete!
Ne si zaslujava da pla4e6 za ne6to,koeto ne moje (ili ne iska) da pla4e za teb!
Член на Клуба на пенсионерите!
с оглед на това какъв език се изучава, бих ти препоръчал немската, защото немския е по-практичен и дава доста възможности.
mackaa.....az da ti kaja kato ti vidqh otcenkite...nemskata...ama shtoto az iskam da vlezna tam...oba4e ...po dobre e ispanskata ot gledna to4ka na ezika a nemskiq e ujasen,..az go u4a 7 godini ve4e..ispanskata!
az u4a ispanski i moga da ti kaja 4e e mnogo lesen za nau4avame i mnogo priqten ezik;nemskiq mi zvu4i ujasno i ne go haresvam-li4no moe mnenie; tova oba4e si e tvoi izbor-ti re6ava6; vij sega poznavam hora i ot nemskata i ot ispanskata-i dvete mesta si imat,kakto lo6i,taka i dobri strani,pomisli dobre,za6toto tova e izbor za 5 godini!
Не позволявай на другите да ти казват за какво да мечтаеш!
MOITO MOMI4EEE,NE SE 4UDI..!!!! ISPANSKIQ E PRAVILNIQ IZBOR!I DVATA EZIAK SAM U4ILA..I IAM RAZLIKA POVQRVAI MI !ISPANSKIQ E MNOGO PO-PRIQTEN!PO-GOTIN EZIK E !NA NEMSKIQ-KAKVO!6LQFOTENETO LI MU HARESVA6!!!NE SE LAJI!
аз не бих казала, че немският е гаден език, на мен си ми харесва, но немската е много зубарско даскало, такаче пиши испанската, а и езика е хубав и лесен за изучаване![]()
Internet,Football,Friendship,Travel,Cinema,Animals ,Movies,Music,Horror movies,Love
По принцип немската е по-доброто училище и освен това немския е по-важен и практичен език от испанския.Иначе аз лично мразя звученето на немския а испански език съм учила 3 години и мога да ти кажа че е много лесен и приятен.Вече от теб си зависи и към какъв език искаш да се насочиш
....Don't bother!Be happy!....
и аз удрям едно рамо за испанската- в много повече държави се говори испански, отколкото немски, така че това е по-практичния език.
Тури немската по простата причина, че ако не те приемат отиваш във испанската, а обратното не става мисля.
И как по-точно установи,че немската е много зубърско даскалоПървоначално написано от miloto_girl-4e
![]()
![]()
Ако съдим по баловете-можеби,ама по тая логика Търговско-банковата е квартална дупка...
![]()
Да,вярно е,че испансият е по-лесен (поне така казват),ама ти сигурна ли си,че искаш да избереш по-лесния път...зощото това не винаги е по-правилното![]()
ИИи въобще не е вярно,че испанският предлага повече възможности и че бил по-разпространен..Е да ако съдим по Латинска Америка,ама едва ли 80% от учиниците,завършили испанската заминават да следват в Бразилия....А приблизително толкова % от завършилите НЕГ заминават или в Германия,или Швейцария,или Австрия!
Тъй че добре си помисли кое даскало да сложиш на 1 място,аз те съветам Немската,както каза някой преди мен,ако там не те приемат,влизаш в другото даскало....абе ти си решаваш,ако имаш въпроси за НЕГ,питай!
"Модата се купува. Стилът се притежава" Коко Шанел
Axel_f, щом учиш в НЕГ, можеш ли да ми кажеш колко паралелки са с английски и колко с руски като втори език? Това ми е много важно.
Испанската естествено!!! Испанския език е страхотен.Много мелодичен.Страхотен език.Стига да имаш желание да учиш де...![]()
~VyRnI RaDosTTa mI~{PiQNiCi TeAm} `[!ЧаЛгА`ФеНоВе!]`
Спокс, това в немската още не са го училиПървоначално написано от RedChil
![]()
вярно е че испанския се говори в повече страни, но забележете само какви страни: Латинска америка, която е в доста окаяно положение, на места дори по-зле от тук; САЩ - там може да се говори от 10% от населението и да е най-изучавания като втори език, но пък испаноговорящите там са на дъното на обществото - като нашите цигани. Остава само Испания. Но немскоговорящите страни са доста по-богати от Испания. Затова, ако трябва да мислиш прагматично, ще избереш немския.
абсолютно вярно е че испанския е лесен и благозвучен, а немския - труден и груб. ако търсиш по-лесното или по-приятното, испанския е за теб. като втори език върви идеално с английски като първи. но за мен този език не е подходящ за първи, защото не осигурява достатъчно възможности.
И двете са добри но е много трудно просто прецени кой език повече ти се отдава и от там можеш да си решиш къде да кандидатстваш
Не ме събличай с очи.Имаш ръце!!!
[ЧАЛГА`ФЕНОВЕ]`[ФУТБОЛНИ`СЪПРУГИ]
Добре де,извинямам се за грешката,вярно е,че в Бразилия официалният език е португалският,ама в почти всички други държави в Южна Америка,че и Карибите и Мексико е испанският!Да,като бройка наистина е внушително : Мексико,Куба,Венесуела,Кол мбия,Парагвай,Аржентина..... ама както Lake_bodom вече каза,тези държави освен с изключителната си бедност и с отвратителния климат с друго не правят впечатление!А даа щях да забравя и сапунените сериялчeта
Иначе Испания наистина не е зле,ама ако завършиш в Германия и после се върнеш в Б-я имаш по-голям шанс,отколкото ако следваш в Испания и после обратно в БГ...най-малкото сравнете немските и испанските фирми на нашия пазарИ все пак всеки си решава за себе си,спокойно НЕГ ще си набави както винаги най-умните ученици,независимо какво се изписва надлъж и нашир...
![]()
За момче няма отделни паралелки с руски и англ.,тези,които искат втори език руски,след 8 клас го заявяват и си сформират групичка,3-4 човека от класа отиват на час по руски,другите на английскиПросто май няма достатъчно кандидати за цяла руска паралелка,пък и даже и да има,няма смисъл да разделят класовете
![]()
Баце,в САЩ около 20% от населението говори испански.Нямаш представа колко мексиканци има в някои щати.А аз примерно много повече харесвам Латинска Америка,отколкото западна и северна Европа.Първоначално написано от Lake_bodom
П.П. Малко не съм съгласен,че в НЕГ учат най-умните.
П.П.2 Всеки шестокласник знае,че в Бразилия се говори португалски.
50% от населението знае испанскиПървоначално написано от Lake_bodom
![]()
аз говорих за хора на които испанския е майчин - емигранти от латинска америка. иначе ако се прибавят американците които знаят испански като чужд, нищо чудно цифрите да достигнат и стойностите които споменахте.
все пак това няма особено значение, защото в САЩ официален е английския. там ако знаеш испански е просто един бонус![]()
Извинявай, та какво казваше за най-умните деца?Първоначално написано от Axel_f
(нищо лично) Мога само да ви кажа, че испанският език е много по-популярен от немския и ти отваря доста вратички
А и както беше вече написано по-горе, испаноговорящите са 50%
![]()
Е стииииига де! Аааааа! Това в немската още не са го учили, и до там ще стигнат някой денПървоначално написано от Анонимко
![]()
Оффф сега и за грешки по невнимание ли ще се заяждате?!Ебаси дребнавостта....!!!!
И не мисля,че чак 50 % от американците говорят испански!И чудо голямо даже и да е така,какво като отидете в САЩ само с испаноговорящите ли ще общувате....
![]()
Честно казано,писна ми да споря,вие сте предубедени,че испанският език е по-добрият избор,пък и мисля,че кандидатстващите вече са си написали желанията,тъй че не виждам защо да продължавам да водя тази очевидно загубена "битка"....пък и честно казано,не ми пука какво мислят другите,както вече казах,НЕГ ще има предостатъчно кандидати както всяка година!Даа и да не сте съгласни,в немската се обучават доста умни глави![]()
ПП Сантра,мис ВСЕЗНАЕЩАТА,не може всички да сме на твоето ниво,нали [-o<![]()