- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- MOLQ POMOGNETE!mnogo sam revniv
Ревността се преодолява. Каквото и да ти казват, знай, че можеш да я изкорениш и да не я практикуваш повече.
На мене лично малко анализ на мотивите ми помогна да престана да съм ревнив. Много е гот, повярвай ми. Чувстваш се свободен.
Да започнем:
1. Защо човек ревнува - защото чувства, че приятелката му може да хареса някой друг повече от тебе и да те напусне.
Следователно ревността се базира на неправилна самооценка. Не е правилно да си мислиш, че всеки друг е по-привлекателен за нея от тебе.
От друга страна, трябва да приемеш, че наистина има много други, които тя би могла да хареса. Нищо не можеш да направиш по въпроса.
С две думи: ти си този, който си и какъвто си и дали тя ще бъде с тебе или не зависи от нейната свободна воля. Ако ревнуваш, най-много да те напусне, защото я отегчаваш или вбесяваш с детинските си страсти.
2. Тя е свободно човешко същество. Нямаш право да и налагаш какво да прави и какво не. Ако иска да иде при друг, тя има това право и ти не трябва да се противопоставяш.
Ако я обичаш, няма да се противопоставяш, защото това е нейния избор и за тебе би трябвало да бъде най-вашно тя да е щастлива. Как би могла да е щастлива, ако някой я ограничава в решенията и.
3. Чувството на "справедлива" ярост по повод нейната "неблагодарност", защото ти правиш всичко/много за нея, а тя е на път да те смени с друг е абсурд.
Тя не е искала да правиш нищо за нея - не можеш да я държиш отговорна, за нещата, които и даваш по собствена онициатива. Не е отговорна за твоите решения. Дори когато тези решения са да направиш или не нещо за нея.
4. Ако все пак тя реши, че не ти си човека... Ами добре. Тъжно е, но със сигурност ще има друга, за която ти ще си този.
Това е. Ако можеш да вникнеш в тези твърдения и проанализираш внимателно истинските мотиви за ревността си ще можеш и да се освободиш от нея.
Това би било само от полза за всичките ти връзки.
Ако ли пък не - не си единствения - мнозинството хора ревнуват и си провалят живота по този начин. Ти ще си просто поредния.
emi ako hodite ot rano moje bi tova pri4inata.Siurno i niama6 vse o6te dostatu4no doverie.Ai to e normalno da revnuva6 za takova ne6to.Първоначално написано от sweet_loser
попринцип е невъзможно да се оттървеш от ревността,затова поне се опитай да я прикриваш,когато си с нея,защото от много изблици на ревност на приятелката ти ще и писне един ден и...не ми се мисли
Все пак дано го преодолеешЩе стискам палци да се справиш,защото си личи колко я обичаш \
/
Винаги се усмихвай дори да те боли,защото не знаеш кой е влюбен в усмивката ти!!!
Emi pi4, prosto...Of de daznm.Mi opitai se da se ovladee6.Da ti kaja nqma kak da prestane6 da revnuva6 6oto tva si e do harakter, no pone moje6 da go prikriva6, za da ne pravi6 lo6o vpe4atlenie na mackata ti![]()
Emi pi4, prosto...Of de daznm.Mi opitai se da se ovladee6.Da ti kaja nqma kak da prestane6 da revnuva6 6oto tva si e do harakter, no pone moje6 da go prikriva6, za da ne pravi6 lo6o vpe4atlenie na mackata ti![]()
ами аз мисля че освен ти сам да си помогенш никой друг неможе да ти помогне.просто трябва да се научиш да се сдаржаш
I got to stop so I don’t lose it
Remeber bout the stakes
But I am closing (that you on my side)
Sellin se selling me
To think that I could leave you (on my side)
Sellin se selling me
To think that I don’t need you
v sena vuzka mn vajno ne6to e svobodata,revnostta samo vlo6ava ne6tata
Никога не съжалявай за вчера,буди упорит днес,за да си щастлив утре