.
Отговор в тема
Страница 3 от 3 ПървиПърви 123
Резултати от 51 до 66 от общо 66
    Супер фен
    Цитирай Първоначално написано от 100% ANGEL
    Чела съм и то много! Даже биологията и химията са ми любими предмети, да не говорим, че съм изчела три томен учебник по органична химия! Но замисли се! Всичко, което пише там го е открил човекът и може след няколко години да се окаже, че не така! Както са смятали, че Земята е плоска! Не казвам, че това ще стане, но поне нямаш ли капка съмнение, че може да има задгробен живот!
    Е, все пак всеки си има собствено мнение!
    Научното знание и напредъка се основава на създаване на хипотези и доказването или отхвърлянето им. Но това не значи, че науката е многозначна и необяснима. ВСИЧКО си има обяснение. Ето например преди са смятали Земята за плоска, но тя никога не е била такава. След редица открития и развитие на физиката се доказва обратната хипотеза. И вече никой не я смята за плоска. Преди не е могло да се обясни произхода на живота на Земята и се е смятало, че е произлязъл от другаде. Но с напредване на химията и това се е доказало. Сега само заблудените хора вярват в обратното. Хората още вярват в Бог, защото не могат да си обяснят много неща. И това време ще отмине. Задргобен живот ли? Хаха. Просто с какво ще ми го обясниш? Какъв е смисълът от него? Това, че някои хората не могат да си обяснят смъртта и ги е страх от нея си е техен проблем и се залъгват с евтини глупости за задгробен живот.
    А тия снимки са интересни, но нищо повече. Човешко лице може да се види навсякъде с малко повече въображение, дори на неравна стена. А повечето от тия снимки представят некви смешни нещоподобни фигури, които просто провокират въображението.

Супер фен
    Az puk kakto veche kazah-vqrvam,che ima zadgroben jivot!Kolko hora primerno sled kato e pochinal nqkoi tehen rodnina i te sa hodeli na vrachka i sa razgovarqli s nego...Znachi toi prodaljava da jivee,no ne v tozi svqt,a v drug moje bi(ako moje taka da se nareche).I kolko hora,koito sa bili v koma sled kato sa se sabujdali sa razkazvali kak sa bili na edno prekrasno mqsto,kolko hubavo e bilo tam,kak ne sa iskali da se varnat,no e trqbvalo,zahtoto ne sa si dovarshili rabotata na zemqta i taka.Ima tolkova mn sluchai,koito dokazvat,che ima jivot i sled smartta!

Напълно съм съгласна с теб Sexapilna_kukla
    Не се интересувам какво мислят другите за мен - освен, ако не е в моя полза!

fake
    Guest
    MiRaCuLiX.bb,
    казваш, че човек няма душа.До някаква степен съм склонна да ти повярвам.Но в такъв случай, по какво човекът се различава от един камък, например?

Супер фен
    Цитирай Първоначално написано от fake
    MiRaCuLiX.bb,
    казваш, че човек няма душа.До някаква степен съм склонна да ти повярвам.Но в такъв случай, по какво човекът се различава от един камък, например?
    По нивото на организация на молекулите в тялото. Разликата е огромна, все пак камъкът спада условно към неживата природа, а човекът е най-висшата/засега и в този определен момент/ представител на "живата" природа. Щом двете материи могат да преминават една в друга тогава камъкът също трябва да има душа. И какво според вас означава душа? Всяко живо същество е водено от стимули, а не от душата си. Една котка е по-предвидима от човека, защото няма образование, няма сложно устроена нервна система, няма сложни стимули, които да определят поведението й, а само автоматизми, които следва.
    Fake, според теб другите живи същества имат ли "души" или е присъща само за човекът? Ако отговорът ти е да, то не ти ли звучи прекалено нахално. С какво си повече ти от някое друго животно или растение? След време може други животни да обитават света, напълно е възможно. Не си мислете, че човекът е съвършен. Човекът е част от природата и не може да съществува без нея.
    Цитирай Първоначално написано от Sexapilna_kukla
    Kolko hora primerno sled kato e pochinal nqkoi tehen rodnina i te sa hodeli na vrachka i sa razgovarqli s nego...
    Николко. Разговаряли са с въображението си след подходяща манипулировка от страна на врачката.
    I kolko hora,koito sa bili v koma sled kato sa se sabujdali sa razkazvali kak sa bili na edno prekrasno mqsto,kolko hubavo e bilo tam,kak ne sa iskali da se varnat,no e trqbvalo,zahtoto ne sa si dovarshili rabotata na zemqta i taka.
    Прави разлика между патологична и клинична смърт. Можеш да живееш в безсъзнание, защото процесите в тялото продължават да се извършват. При патологичната смърт всички процеси в тялото замират и човек умира необратимо. Никой не се е съживявал след такава смърт... Може би само зомбитата по филмите. Това не доказва задгробен живот. Всички измишльотини за отвъден свят, разказвани от преживели кома са импулси в мозъка, които не престават да се предават. Защо обаче никой не се е съживявал след като мозъкът му е загинал? Защо не ни разкаже тогава какво е видял?
    Ima tolkova mn sluchai,koito dokazvat,che ima jivot i sled smartta!
    Назови един и ще получиш нобелова награда.

Мега фен Аватара на machoka
    Цитирай Първоначално написано от fake
    MiRaCuLiX.bb,
    По това, по което се различава и от животните - по акъл, мозък, разум или както искаш го наречи

fake
    Guest
    дам, и животните имат душа
    мачок, това, че ти не можеш да разбираш животните, не значи, че те нямат разум
    може да са по-низши от нас в развитието си, но определено смятам, че могат да...извършват мисловна дейност

Супер фен
    Fake, само за хората е присъща мисловна дейност и то благодарение на стотици хиляди години еволюция. Мисловния процес означава да се отделиш от заобикалящия те свят и да го анализираш, да го осъзнаеш и да го разбереш. Мисловната дейност включва и творчеството, животните не творят, те не могат да разберат изкуството, защото не могат да се абстрахират от дразнителите на околната среда. Те нямат изследователски дух. Може би в това се крие душата на човек. Но задгробен живот...абсурд.
    Пък определението за душа, в което ти вярваш, е още по-абсурдно. Щом казваш, че и животните имат душа, то и просто устроените организми трябва имат душа, нали? Тогава и най-простата бактерия трябва да има душа. Но бактериите са безсмъртни, значи за тях няма задгробен живот... Ами вирусите, те са сходни по устройство, макар и много по-просто устроени, с бактериите. Брех какъв ли ще е задгробния живот на един вирус? По-надолу в еволюцията идват белтъците и другите макромолекули, които заедно изграждат сложните организми. И те ли имат душа? Ми че те са изградени от атоми, от които е изградено всяко нещо на земята...тогава и атомите те имат душа.

vqrvam v izvunzemni i v duhove.Ama za slu4ki ne sa mi se slu4vali ma sqka v4er kat stavam lampata v kehefa sveti ili as sam q zabravil ili ne6to e ot nedospivaneto

Супер фен
    Цитирай Първоначално написано от KingOfEdge
    vqrvam v izvunzemni i v duhove.Ama za slu4ki ne sa mi se slu4vali ma sqka v4er kat stavam lampata v kehefa sveti ili as sam q zabravil ili ne6to e ot nedospivaneto
    Извънземни са бате, взимай мерки!

Цитирай Първоначално написано от Communist
    В извънземни - ДА. Безмислено е да обяснявам защо, има много факти по въпроса.

Супер фен Аватара на maldini
    Град
    2 метра под земята

Re: STRANNITE I NEOBQSNIMI NESHTA

Momicheta i momcheta,vqrvate li naprimer v zadgrobniq jivot,v duhove i prizraci,izvanzemni i vsqkakvi takiva?Sluchvalo li vi se e neshto stranno i plasheshto ili prosto da ste chuvali nqkakvi takiva istorii?Ne znam ot kade mi doide na um da pusna tazi tema,no se prisetih i reshih da vidq vie kakvo shte kajete po vaprosa.
    На тази тема нещо и куца. Незнам защо,но откъде си помисли,че духовете и вампирите имат нещо общо с извънземните,да не говорим за задгрбония живот?Но за всички тези неща отговора е един-И ДА ИМА И ДА НЯМА НИЕ НИКОГА НЯМА ДА РАЗБЕРЕМ.

ne ne vqrvam i nqma da povqrvam dokato ne vidq neshto takova s o4ite si

Голям фен
    наистина много интересни и компетентни мнения прочетох...
    мнението ми...еми незнам-нито ги приемам нито ги отричам тези неща!склонна съм да вярвам,че има такива работи
    странно е наистина след като един човек почине,какво става,всичко ли свършва до там?!?
    и може да си задаваме такива въпроси всякакви и никога да не докажем какво точно е!
    а и също това за края на вселената и то е много интересно,и аз съм си задавала този въпрос...
    Всеки е в състояние да допусне грешки,
    но има хора,които притежават само тази способност.

DIrty-f
    Guest
    OpREdElNO VQRVAM!!

Повече от фен Аватара на macy_day_parade
    az p1k vqrvam,4e du6ata se prerajda sled sm1rtta.Jivee hilqdi jivoti,nau4ava mnogo uroci,popada v razli4ni situacii...vse pak du6ata e energiq,ne moje da umre6 i vsi4ko prosto da sv1r6i...moeto mnenie za izv1nzemnite e slednoto:
    dokazano e,4e s tezi formi na letq6tata 4iniq...tq prosto ne moje da poleti(gledala s1m no edna nau4na televiziq,ne pomnq to4no koq )
    No v s16toto vreme naistina vqrvam,4e ne moje v tazi ogromna vselena samo zemqta da se obitava... e,vse pak tva e li4no mnenie...moje ni6to ot moqta logika da ne e vqrno...no vse pak nikoi ne znae kakvo stava sled sm1rtta,nali taka
    -Пишката ми е огромна и внимавай да не ти я плесна на лицето, че да не се обезобразиш.To...Накъде повече.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си