- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- STRANNITE I NEOBQSNIMI NESHTA
Научното знание и напредъка се основава на създаване на хипотези и доказването или отхвърлянето им. Но това не значи, че науката е многозначна и необяснима. ВСИЧКО си има обяснение. Ето например преди са смятали Земята за плоска, но тя никога не е била такава. След редица открития и развитие на физиката се доказва обратната хипотеза. И вече никой не я смята за плоска. Преди не е могло да се обясни произхода на живота на Земята и се е смятало, че е произлязъл от другаде. Но с напредване на химията и това се е доказало. Сега само заблудените хора вярват в обратното. Хората още вярват в Бог, защото не могат да си обяснят много неща. И това време ще отмине. Задргобен живот ли? Хаха. Просто с какво ще ми го обясниш? Какъв е смисълът от него? Това, че някои хората не могат да си обяснят смъртта и ги е страх от нея си е техен проблем и се залъгват с евтини глупости за задгробен живот.Първоначално написано от 100% ANGEL
А тия снимки са интересни, но нищо повече. Човешко лице може да се види навсякъде с малко повече въображение, дори на неравна стена. А повечето от тия снимки представят некви смешни нещоподобни фигури, които просто провокират въображението.
Az puk kakto veche kazah-vqrvam,che ima zadgroben jivot!Kolko hora primerno sled kato e pochinal nqkoi tehen rodnina i te sa hodeli na vrachka i sa razgovarqli s nego...Znachi toi prodaljava da jivee,no ne v tozi svqt,a v drug moje bi(ako moje taka da se nareche).I kolko hora,koito sa bili v koma sled kato sa se sabujdali sa razkazvali kak sa bili na edno prekrasno mqsto,kolko hubavo e bilo tam,kak ne sa iskali da se varnat,no e trqbvalo,zahtoto ne sa si dovarshili rabotata na zemqta i taka.Ima tolkova mn sluchai,koito dokazvat,che ima jivot i sled smartta!
Напълно съм съгласна с теб Sexapilna_kukla
Не се интересувам какво мислят другите за мен - освен, ако не е в моя полза!
MiRaCuLiX.bb,
казваш, че човек няма душа.До някаква степен съм склонна да ти повярвам.Но в такъв случай, по какво човекът се различава от един камък, например?
По нивото на организация на молекулите в тялото. Разликата е огромна, все пак камъкът спада условно към неживата природа, а човекът е най-висшата/засега и в този определен момент/ представител на "живата" природа. Щом двете материи могат да преминават една в друга тогава камъкът също трябва да има душа. И какво според вас означава душа? Всяко живо същество е водено от стимули, а не от душата си. Една котка е по-предвидима от човека, защото няма образование, няма сложно устроена нервна система, няма сложни стимули, които да определят поведението й, а само автоматизми, които следва.Първоначално написано от fake
Fake, според теб другите живи същества имат ли "души" или е присъща само за човекът? Ако отговорът ти е да, то не ти ли звучи прекалено нахално. С какво си повече ти от някое друго животно или растение? След време може други животни да обитават света, напълно е възможно. Не си мислете, че човекът е съвършен. Човекът е част от природата и не може да съществува без нея.
Николко. Разговаряли са с въображението си след подходяща манипулировка от страна на врачката.Първоначално написано от Sexapilna_kukla
Прави разлика между патологична и клинична смърт. Можеш да живееш в безсъзнание, защото процесите в тялото продължават да се извършват. При патологичната смърт всички процеси в тялото замират и човек умира необратимо. Никой не се е съживявал след такава смърт... Може би само зомбитата по филмите. Това не доказва задгробен живот. Всички измишльотини за отвъден свят, разказвани от преживели кома са импулси в мозъка, които не престават да се предават. Защо обаче никой не се е съживявал след като мозъкът му е загинал? Защо не ни разкаже тогава какво е видял?Първоначално написано от Sexapilna_kukla
Назови един и ще получиш нобелова награда.Първоначално написано от Sexapilna_kukla
По това, по което се различава и от животните - по акъл, мозък, разум или както искаш го наречиПървоначално написано от fake
![]()
дам, и животните имат душа
мачок, това, че ти не можеш да разбираш животните, не значи, че те нямат разум
може да са по-низши от нас в развитието си, но определено смятам, че могат да...извършват мисловна дейност
Fake, само за хората е присъща мисловна дейност и то благодарение на стотици хиляди години еволюция. Мисловния процес означава да се отделиш от заобикалящия те свят и да го анализираш, да го осъзнаеш и да го разбереш. Мисловната дейност включва и творчеството, животните не творят, те не могат да разберат изкуството, защото не могат да се абстрахират от дразнителите на околната среда. Те нямат изследователски дух. Може би в това се крие душата на човек. Но задгробен живот...абсурд.
Пък определението за душа, в което ти вярваш, е още по-абсурдно. Щом казваш, че и животните имат душа, то и просто устроените организми трябва имат душа, нали? Тогава и най-простата бактерия трябва да има душа. Но бактериите са безсмъртни, значи за тях няма задгробен живот... Ами вирусите, те са сходни по устройство, макар и много по-просто устроени, с бактериите. Брех какъв ли ще е задгробния живот на един вирус? По-надолу в еволюцията идват белтъците и другите макромолекули, които заедно изграждат сложните организми. И те ли имат душа? Ми че те са изградени от атоми, от които е изградено всяко нещо на земята...тогава и атомите те имат душа.
vqrvam v izvunzemni i v duhove.Ama za slu4ki ne sa mi se slu4vali ma sqka v4er kat stavam lampata v kehefa sveti ili as sam q zabravil ili ne6to e ot nedospivaneto![]()
Извънземни са бате, взимай мерки!Първоначално написано от KingOfEdge
На тази тема нещо и куца.Първоначално написано от Sexapilna_kukla
Незнам защо,но откъде си помисли,че духовете и вампирите имат нещо общо с извънземните,да не говорим за задгрбония живот?Но за всички тези неща отговора е един-И ДА ИМА И ДА НЯМА НИЕ НИКОГА НЯМА ДА РАЗБЕРЕМ.
ne ne vqrvam i nqma da povqrvam dokato ne vidq neshto takova s o4ite si![]()
наистина много интересни и компетентни мнения прочетох...
мнението ми...еми незнам-нито ги приемам нито ги отричам тези неща!склонна съм да вярвам,че има такива работи![]()
странно е наистина след като един човек почине,какво става,всичко ли свършва до там?!?![]()
и може да си задаваме такива въпроси всякакви и никога да не докажем какво точно е!![]()
а и също това за края на вселената и то е много интересно,и аз съм си задавала този въпрос...
Всеки е в състояние да допусне грешки,
но има хора,които притежават само тази способност.
OpREdElNO VQRVAM!!
az p1k vqrvam,4e du6ata se prerajda sled sm1rtta.Jivee hilqdi jivoti,nau4ava mnogo uroci,popada v razli4ni situacii...vse pak du6ata e energiq,ne moje da umre6 i vsi4ko prosto da sv1r6i...moeto mnenie za izv1nzemnite e slednoto:
dokazano e,4e s tezi formi na letq6tata 4iniq...tq prosto ne moje da poleti(gledala s1m no edna nau4na televiziq,ne pomnq to4no koq)
No v s16toto vreme naistina vqrvam,4e ne moje v tazi ogromna vselena samo zemqta da se obitava... e,vse pak tva e li4no mnenie...moje ni6to ot moqta logika da ne e vqrno...no vse pak nikoi ne znae kakvo stava sled sm1rtta,nali taka![]()
-Пишката ми е огромна и внимавай да не ти я плесна на лицето, че да не се обезобразиш.To...Накъде повече.