.
Отговор в тема
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 45

Книги за през лятото...

Искам да запитам тези, които са минали вече 8 клас и да ви запитам:

Кои произведения сте изучавали в 8 клас по литература, защото на нас от старото даскало ни дадоха една купчина книги да четем , а покрай тези изпити почнах мн късно и сега съм на стихотвореничта на Димчо Дебелянов ( всъщност 1-та ми книга за тва лято ) Имам предвид дали е нужно да чета абсолютно всичко, защото няма смисъл сега както нямам мн време за четене, мисля че е най-добре да прочета това, което ще ми е от полза... Сега ще ви напиша списъка ми с книги и искам да ви помоля пак да ми кажете какво се изучава ( предполагам за цяла България е едно и също )

1. Николай Хайтов - сборник "Диви разкази"
    2. Ивайло Петров - повестта "Преди да се родя"
    3. Светослав Минков - сборник разкази "Дамата с рентгеновите очи"
    4. Емилиян Станев - повестта "Крадеца на праскови"
    5. Йордан Радичков - разказът "Нежната спирала" ; "Педя земя" и сборник разкази "Свирепо настроение"
    6. Павел Вежинов - разказът "В един есенен ден по шосето" и повестта "Бариерата"
    7. СТИХОТВОРЕНИЯ НА:
    *Димчо Дебелянов
    *Елисавета Багряна
    *Николай Лилиев
    *Христо Смирненски
    *Никола Вапцаров
    *Валери Петров

Мега фен
    Ако не искаш да четеш всичко, горещо препоръчвам "Преди да се родя" - много е забавно. Иначе тези са произведенията, изучавани в 8-ми клас. Ммм...Валери Петров? Той е гений...не знаех, че влиза в програмата...прочети и него.

Цитирай Първоначално написано от `Death`Whore`
    Ако не искаш да четеш всичко, горещо препоръчвам "Преди да се родя" - много е забавно. Иначе тези са произведенията, изучавани в 8-ми клас. Ммм...Валери Петров? Той е гений...не знаех, че влиза в програмата...прочети и него.
    Не че не искам да прочета всичко, но няма да успея, затова питам кое е най-важното, което ще ми трябва да 8клас, а всичко останало - ако остане време.
    Ам... Всички произведения ли ще уча? Имам предвид всички стихотворения на тези автори... Ако стихотворенията са няколко, да прочета само тях, а ако смогна с всичко друго, да се върна на останалото...

Мега фен
    Всъщност това зависи от преподавателя. Препоръчвам ти да прочетеш големите книги, разказите и стихотворенията можеш да четеш за нула време преди часа.

Много ти благодаря!

И все пак, ако още някой може да каже нещо още по-конкретно, да пише...

Повече от фен
    Град
    PaRkOuR CiTy
    ti shte gi 4etesh li =D>

Цитирай Първоначално написано от navits
    ti shte gi 4etesh li =D>
    Еми аз винаги си ги чета и винаги са ми били от полза... Така че не смятам особено тази година да променя принципите си? Защо...ти кой клас си, че не ги четеш?

Procheti "Kradeca na praskovi". Na men mnogo mi haresa, pyk i e nai-dylgata. Razkazite i stihotvoreniqta mojesh da gi prochetesh i po vreme na godinata, no ako ti dadat da pishesh sychinenie vyrhu knigata shte ti e mnogo po-lesno, ako si q prochela cqlata

HeaL ThE WorLd...
    MakE it a BettEr PlacE..

Цитирай Първоначално написано от Lorein
    ti shte gi 4etesh li =D>
    Еми аз винаги си ги чета и винаги са ми били от полза... Така че не смятам особено тази година да променя принципите си? Защо...ти кой клас си, че не ги четеш?
    Аз не съм чел книги никога, пък съм 11 клас
    НЕ НА МАТУРИТЕ!
    http://ne-maturi.hit.bg/

Цитирай Първоначално написано от unfaithful
    Procheti "Kradeca na praskovi". Na men mnogo mi haresa, pyk i e nai-dylgata. Razkazite i stihotvoreniqta mojesh da gi prochetesh i po vreme na godinata, no ako ti dadat da pishesh sychinenie vyrhu knigata shte ti e mnogo po-lesno, ako si q prochela cqlata
    Добре, значи "Крадеца на праскови" е една от дългите книги, кои други?

Guest
    haha basi smeshkovcite vie knigi 4etete li e xaxa az ot 5ti klas ne sym 4el knigi sega sym 10 ti xaxaxa

Цитирай Първоначално написано от Анонимко
    haha basi smeshkovcite vie knigi 4etete li e xaxa az ot 5ti klas ne sym 4el knigi sega sym 10 ti xaxaxa
    Еми и аз мога да каже не едно Хаха за тебе...

ВСЕКИ С МНЕНИЕТО СИ!

Фен
    Град
    Ботевград
    понеже вече съм 11 клас мога да кажа че единственните книги който ми направиха впечетление са "Преди да се родя", "Нежната спирала", "Крадеца на праскови" и "Дамата с ренгеновите очи" За тези книги гледай да отделиш малко време. Аз лично като почна да чета някоя книга, гледам за една седмица да съм я прочел без значение колко е дълга, защото като почна да я накъсвам на по 10 страници на ден ми става безинтересна.

Guest
    Цитирай Първоначално написано от protoss
    ti shte gi 4etesh li =D>
    mi bravo na teb i az taka mislq da negi 4eta tiq knigi
    sega sum za 8 klas i dosega prez vakanciqta nesum 4el nikvi knigi

Повече от фен
    Град
    PaRkOuR CiTy
    Цитирай Първоначално написано от Анонимко
    Цитирай Първоначално написано от protoss
    ti shte gi 4etesh li =D>
    mi bravo na teb i az taka mislq da negi 4eta tiq knigi
    sega sum za 8 klas i dosega prez vakanciqta nesum 4el nikvi knigi
    tova bqh az

Вижте сега, пуснах тази тема за тези, които са минли 8 клас и могат да ми кажат това, което ми трябва... А вие почвате: "Хаха, ти четеш ли бе, хаха..." и т.н. АМИ КАТО НЕ ИСКАТЕ, НЕ ЧЕТЕТЕ!!! Както вече казах: Всеки с мнението си! Сега ще ви помоля да престанете с подобни отговори, за да дадете възможност да пишат другите, ако искате ест...
    БЛАГОДАРЯ!!!

Фен
    Град
    Lost In The Arms of Destiny
    WoooW ... книги през лятото ??? А бе вие добре ли сте бе хора ? лятото е за купон а не за четене,учене и т.н. я разтоварете се от това училище защото лятната ваканция бързо,бързо ще мине и пак почваме училище

Вижте сега, пуснах тази тема за тези, които са минли 8 клас и могат да ми кажат това, което ми трябва... А вие почвате: "Хаха, ти четеш ли бе, хаха..." и т.н. АМИ КАТО НЕ ИСКАТЕ, НЕ ЧЕТЕТЕ!!! Както вече казах: Всеки с мнението си! Сега ще ви помоля да престанете с подобни отговори, за да дадете възможност да пишат другите, ако искате ест...
    БЛАГОДАРЯ!!!
    Явно се налага да пусна мнението си още веднъж...

Повече от фен Аватара на did1ls
    Град
    Из Варна
    Миличка не се ядосвай
    Сега и аз ще бъда 8 клас.Прочетох "Крадеца на праскови",ако искаш я прочети-интересна е ,както решиш.

Все пак:Всеки с мнението си
    Kакво ли си пожелават звездите,когато видят падащи хора...?

Цитирай Първоначално написано от *Damianita*
    Миличка не се ядосвай
    Сега и аз ще бъда 8 клас.Прочетох "Крадеца на праскови",ако искаш я прочети-интересна е ,както решиш.

Град
    Из Варна
    Цитирай Първоначално написано от *Damianita*
    Миличка не се ядосвай

аз прочетох Преди да се родя и не съм особено впечатлена. Няколко от стихотворенията прочетох и едно разказче на Христо Смирненски. Дамата с рентгеновите очи ми се струва интересно, ама го нямам цялото. Смятам да ги прочета всичките-когато ми е скучно и нямам възможност да вляза в интернет ще си чета

Може би Бог иска да срещнеш много неподходящи хора, преди да срещнеш истинския, затова когато това се случи, бъди благодарен...
    http://glamorous-angels.piczo.com/?cr=6&rfm=y

Град
    Из Варна
    Камче и аз така ще направя(в нета ще ги чета).Аз имам само "Крадеца на праскови",другите ги нямам

Еми то и аз имам само стих. на Димчо Дебелянов, ама вие на google пишете името на книгата/произведението и то ви излизат сайтове или от някъде другаде?

Фен
    Град
    Lost In The Arms of Destiny
    хаха още ми е смешно книги... хаха

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си