- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- Логически задачи
айде и от мен една задачка
представете си че сте каубой.влизате в бар и си поръчвате бира. носят ви бирата, но в това време през вратата влиза друг каубой който ви казва че ако изпиете бирата ще ви убие, ако не я изппиете пак ще ви убие, ако я изпиете на половина изхода е същия.
какво ще направите![]()
щастие?
любов?
ама те не се купуват...
Saatana vittu perkele hate crew!
Първоначално написано от TheNightRider
Ще спра да си представям, нали?Първоначално написано от midnight*
![]()
дамПървоначално написано от aLL|aLoNe
тфа е отговора
![]()
НеПървоначално написано от TheNightRider
Тази задачка е шеговита и който иска да я решава. Ето една по "сложна":
Трима учени, изучавайки джунглата били пленени от племе канибали. В отговор на техните молби, канибалите им дали последна възможност да се спасят. Те трябвало да се подредят в колона, така че последният да вижда гърбовете на предните двама, вторият - само гърба на първия, а първия не виждал никой от своите колеги. Показали им пет цветни ленти, три от които бели, а останалите две - черни. След това им завързали очите и поставили по една лента в косата на всеки. Развързали очите на учените и им поставили задача всеки от тях да познае каква лента има на главата си. Условието било - ако поне един от тях познае цвета на лентата в своята глава - и тримата ще бъдат освободени. Минало време ... и накрая мъжът най-отпред (който всъщност не вижда останалите) назовал правилно цветът на лентата в своята коса.
Какви мисли са го довели до правилното решение ?![]()
Ако не знаеш - ще те научим!
Ако не можеш – ще ти покажем!
Ако не искаш - ще те принудим!
Пролетарии от всички страни - обединявайте се!
Емии... защото този най-отзад е виждал 2 бели и така е имало възможност върху неговата глава да има или черна или бяла. И не е знаел какво да каже. И по неговото мълчание тоя най-отпред е разбрал.
Макар че тоя най-отзад може да вижда черна и бяла и за това да си мълчи.. оф не моа мисля..
Tretiq moje da kaje samo ako i dvete pred nego sa 4erni. Toi myl4i i za tova drugite znaqt 4e ne sa i dvamata s 4erni. Ako vtoriq vidi 4erna zna4i negovata e bqla poneje ne moje i dvete da sa 4erni. Toi myl4i zna4i tazi na pyrviq ne e 4erna a bqla.
E i po-trudni sym vijdal![]()
Само да знаете, че си имам кириличка, 'ма ме мръзи да сменям, че да драскам у форумъ!
Добре познахте. Ето друга.
В момента майката е по-голяма от сина си с 21 години.
След 6 години тя ще е по-голяма от детето си 5 пъти.
Въпросът е: Къде се намира в момента бащата?![]()
Според скромното ми логическо мислене е в гроба на тези години![]()
pravi deteto?
Само да знаете, че си имам кириличка, 'ма ме мръзи да сменям, че да драскам у форумъ!
Бре,за тва не се сетихПървоначално написано от DarthRevan
![]()
emi to se smqta i ot iz4isleniqta (koito pravih dokato o6te spqh) stignah do tva 4e deteto sega e na -3/4 godini demek -9 meseca...i mi se vidq dobro kato otgovor...Първоначално написано от FlowerinesS
Бащата прави бебето в момента, правилен отговор.
Ето друга:
Намирате се в стая без прозорци и херметически затворена врата (идеално гладко и без цепки). Стаята е цилиндрична и Вие сте в центъра й. Цялата вътрешност на стаята е облицована с огледала.
Въпросът е: колко свои отражения виждате?![]()
Според мен две - това отпред и отражението на отражението на гърба ми...
The art of love is not to let your heart get broken !
Не е това...Първоначално написано от _Jessy_
![]()
Обоснови се? Иначе това е верния отговор.Първоначално написано от porkito
Ми начи, като няма светлина в стаята няма как да има отражение в огледалото (то никаде няма да има отраженйе де) следователно неможеш да се огледашПървоначално написано от Communist
...може да има лампа![]()
The art of love is not to let your heart get broken !
Е може, но така е мойто предположение, не съм казал че е така със сигурностПървоначално написано от _Jessy_
така е![]()
Добре, друга:
Имате две въжета, всяко от които гори НЕРАВНОМЕРНО за един час.
Как можете с тяхна помощ да отмерите 15 минути?![]()