- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- Логически задачи
Това е игра, в която някой задава логическа задача, а останалите се опитват да я решат. Който първи отговори правилно, задава нова и т.н.
Една сравнително лесна като за начало:
Един овчар водил стадо овце към пасището, когато нещо привлякло вниманието му - край пътя растяло ябълково дърво. А на него - две ябълки. Потекли му лигите и решил да си откъсне ябълките. Но дървото било високо, а и той бил вече на преклонна възраст, така че решил да свали двете ябълки с хитрост. Хвърлил гегата си към плодовете и що да види - нито на земята има две ябълки, нито на дървото. Какво се е случило ?
"Човек е осъден да разсъждава."
ябълките са застанали на гегата
т.е гегата е пронизала ябълките
.........ЦСКА........
Хаха, това е много елементарно!![]()
Едната ябълка е паднала, другата си е останала на дървото и така нито на земята има 2 яблълки (има само една), нито на дървото има 2 ябълки (останала е само едната).![]()
А за логическа задача...Сега се сещам една: В една чаша има една амеба (някакво едноклетъчно, до колкото знам), която се разделя на 2 амеби на всяка 1мин., а тези 2 амеби след още 1мин. и те се разделят на две и т.н. Общо взето всичко се дели.Та...чашата се изпълва с амеби за 1 час, тогава след колко мининути чашата ще е пълна наполовина?
![]()
На 59-тата минута. С всяка минута, общият обем амеби се удвоява, значи на предишната минута е бил два пъти по-малък.
Ето нова:
У наше село на годишния сбор винаги са се провеждали конни надбягвания. Ама тая година решиха да изменят малко правилата: печели този, чийто кон пристигне последен на финала. Та подреждат се първите двама на старта, обаче след сигнала на гоския с пушката, никои не ще да помръдва и да тръгне първи. След много освирквания публиката реши да се разотива. И точно в тоя момент се появи един старец и вика: Я-а, се върнете. Извикал двамата състезатели при него и им пошушнал нещо. Те веднага скокнали на конете и препуснали с все сила. Та въпросът е: Какво им е казал?
"Човек е осъден да разсъждава."
Казал им, че печели първия пресякал финала![]()
"Разменете си конете".Първоначално написано от Bohemian
Ето една загадка, предполагам повечето я знаят... По принцип за тия загадки се питат въпроси, докато не се сетиш верния отговор, но за да не става флууд нека отговори и обясни само който знае отговора. Та...
Джон и Мери живеели в една къща. Една вечер Джон си пийнал повечко и заспал. През нощта го подгонила жажда, пресегнал се и изпил чаша с вода. На сутринта Мери била мъртва. Какво се е случило?
Гепил я е за черепа и й е изпил мозъка!![]()
Хехе, мне. Само да подскажа, Джон единствено е изпил чаша с вода през нощта. В къщата никой или нищо не е влизало или излизало.Първоначално написано от Анонимко
Te w edno leglo li sa spali?
Мери да е умряла от дехидратация, щото не е ..
АА ФЪК. Сетих се.!!!!!
Мери е рибка и Джон е изпил водата от аквариума!!!!
Saatana vittu perkele hate crew!
Taq be6e qka!
mi Boot, zadavai nova ...
Айде аз ще кажа още една подобна. Доста е известна и не мисля, че ще имате проблеми.![]()
Убийство. Убитият е в заключена кола и има пистолет до задната дясна гума на колата. По колата няма дупки, но убитият е застрелян. Ключовете били на таблото. В колата няма друг пистолет. Какво се е случило?
Убиецът е заключил колата преди да излезе? По принцип колата може да се заключи отвътре без ключ, като бутнеш заключалките, излезеш и затвориш вратата.Първоначално написано от MiRaCuLiX.bb
A kolata dali ne e kabrio![]()
А според мен е бил свален прозореца на колата...
The art of love is not to let your heart get broken !
А той на коя седалка е бил или това няма значение ?
Убили са го отвън и са го вкарали мъртъв в колата
обичам дениту ми{}
Бинго.Първоначално написано от FlowerinesS
![]()
Jessy, по принцип се карза, че прозорците не са свалени, но тъй като не го казах и твойто доказна нещата.
Еееее, то пък се оказа прекалено лесен отговора. Дай нещо друго и по-трудничко, че ми станаха интересни тия загадкиПървоначално написано от MiRaCuLiX.bb
![]()
Добре ето една друга. Имам много такива.![]()
Един каубой яздил. Стигнал до един бар, слязъл от коня и го вързал пред бара. Влязал вътре, поръчал си една вода. Чул се изтрел и каубоя излязъл от бара. Защо?
Питайте въпроси, ще ви отговарям само с да и не.
Жив ли е излязъл?
да
За да види дали не са му застреляли коня ?
........аааааааа, неееее, сетих се, ЩОТО СИ Е ИЗПИЛ ВОДАТА!
не
/Не давай още предположения. Първо си изясни някои подробности. Шанса да налучкаш е наистина малък.../