Ох, искренно ти съчувствам. Пак като не си се предал до сега! Аз на твое място до сега да съм перколясъла. Щом не можеш да говориш с майка си, говори с някой от приятелите си, на които разчиташ и имаш доверие. Ти си знаеш най-добре с кого точно, а и съм обедена, че няма да ти откажат. Няма да ти се решат проблемите, но поне ще ти стане малко по-леко. Проблемът ти е сериозен и колкото и да ти се иска едвали ще можеш да го решиш сам-самичък, така че потърси помощ. Не чакай още - от къде знаеш какво ще направи или какво ще ти каже този индивид(защото хора като него не заслужават да са на този свят). Както сам казваш - не си първия, не си и последния, а това е гадното. Много ти се е насъбрало - вече 10 години търпиш, ставаш свидетел на отвратителни обиди (по твойте думи), траеш си, когато те обижда и унижава - просто няма да стане така. Помисли - ще можеш ли още така!!! Един ден ще ти писне и тогава само Господ знае... Човекът явно има проблем с чашката, а и откъде знаеш какво ще стане утре когато се напие. ТА ТОЗИ ЧОВЕК Е СЪСИПАЛ НАЙ_-ХУБАВТЕ ТИ ГОДИНИ. Това вече се е отразило на психиката ти - та той те кара да порастнеш преждевременно, НЕ ГО ТЪРПИ. Отиди там където трябва, ти решаваш как - скришно от майка си(за да не я тревожиш - казвам го защото виждам, че наистина е така) или пък с нейно знание. Ти решаваш.
Мале, направо не те виждам - та ти си герой - 10(или 11- съжалявам, ако съм объркала) години търпиш и мълчиш. Стига вече, не мислиш ли!?! Това, което ти се случва е отвратително.
Ей за това ни е тъпа държавата!!! Ти не си единствен - това също е много жалко.
ДЕЙСТВАЙ - НИЕ СМЕ С ТЕБ - ОБЪРНИ СЕ КЪМ ОРГАНИТЕ, КОИТО СЕ ЗАНИМАВАТ С ТЕЗИ НЕЩА.