Цитирай Първоначално написано от maybelline
Цитирай Първоначално написано от Анонимко
a kvo d amu podarq ako otida???
Това сега ти е най-малкият проблем.Ако с някаква постъпка си показала на вашите,че не могат да ти имат доверие(незнам защо номера с приспиване у приятелка не върви),шансовете да те пуснат са нулеви.На 13 си,а никой сериозен родител не би пуснал 13-годишно момиче за цяла нощ на рожден ден на момче,което не познават(да не говорим,че става на 19,а не на 15).Вероятно няма да можеш да си на този рожден ден,но това не е най-важното.По-добре го запознай с родителите си,за да не се притесняват когато излизаш с разни на неговата възраст.И аз на 14 излизах с момче на 18-19,но казах на нашите и те нямаха нищо против(друг въпрос е,че ми имат доверие,което се печели само с показване на отговорност).Така че проблемът не е в годините на момчето,а в проявената от теб отговорност.
Помисли си дали наистина искаш да си на този рожден ден.Момчето става на 19,а приятелите му едва ли са по-малки от него(освен теб и още 2-3 може би).Там вероятно ще има алкохол,цигари...те са пълнолетни и могат да правят каквото искат.През нощта може да искат да излязат навън,да отидат до кварталната дискотека и т.н.Сигурна ли си,че там с тях ще си в безопасност?Ако се напият могат много опасни неща да им минат през главата.Там няма да се занимават с теб като детегледачки и вероятно никой няма да мисли за твоята сигурност.Ти си преценяваш,но помисли добре все пак.
Няма какво повече да кажа по този въпрос...maybelline го каза много добре.Наистина знам че много ти се иска да отидеш,но наистина трябва да помислиш за реалната ситуация.И на мен като по малка ми се е искало да ида на дискотека с батковците от квартала или на купон...но много добре знам (предполагам и на теб ти е известно) какво става на подобни места.Те ще се напият(най-вероятно) и тогава ти вече няма да си малката им приятелка...а може да погледнат на теб под друга светлина(сещаш се какво имам в предвид)Според мен не трябва да лъжеш родителите си...защото рано или късно ще разберат и ще стане много по лошо(от личен опит го знам) попитай ги...кажи им истината или вземи някоя по голяма приятелка с теб,на която можеш да имаш доверие.Може би с нея ще те пуснат.