Незнам на колко години си,но приложи малко любовни тактики.Не бъди ВИНАГИ на разположение - откажи му някоя среща,но не под предлог,че не ти се излиза,кажи нещо по-смислено,например "заета съм,трябва да отида при един приятел да му помогна с една компютърна програма..." или нещо от този род.После ти уговори следващата среща.Като се видите,бъди в добро настроение,дори той да е намусен.Говори спокойно за нещата,които ти харесват и ако той направи някоя тъпа забележка за тях,кажи нещо като "ами да,щом на МЕН ми харесват,значи са много тъпи,нали" и го кажи ей така на шега.Той би трябвало да коригира малко поведението си като чуе това.Направи спокойно някоя тъпа забележка,за нещо,което на него му допада,но ти наистина не харесваш.Нека разбере,че си имаш собствено мнение и не те е страх да го изкажеш.Говорете си на някоя тема,която допада и на двамата,например обсъждайте съученици(ако сте в един клас) или някое клипче от интернет и т.н.Нещо,за което той ще прави спокойно тъпи коментари без да те засегне.Успех!