- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- lubimi knigi
да, наистина е много готина книгата. четох я това лято и ми направи добро впечатление. а иначе любими си нямам ама ме кефят на пауло куелю и мн другиПървоначално написано от ycMuBkaTa
Александър Дюма - Граф Монте Кристо![]()
Be yourself no matter what the others say!
Трябва да я прочета от всякъде чувам ,че е страхотна.Първоначално написано от piece0Fchocolate
Но моята е Мъглите на Авлон,нищо,че още не съм я прочела цялата.Много е хубава.
nemili-nedragi na Ivan Vazov mn hubava kniga pro4etete q![]()
Lubovta ni e kato vqtura.....Ne moga da q vidq,no moga da q po4ustvam...!!!!
A walk to remember
Също и Пратчет-Джони и бомбата
Пратчет-Въоръжени мъже
=D>
-Пол - казах аз,-можеш да пускаш лигите си по всеки килим в тази къща,ако искаш. Имаш позволението ми.
-Бих предпочел да ги пускам върху теб-заяви Пол с екстравагантна широка усмивка.
-Мръсен старец.
(Джоан Харис - Петте четвъртини на портокала)
Норма Бейшир-Ангели в нощта
Be yourself no matter what the others say!
Tова ни го искаха да го разказваме по АЕ миналата годинаПървоначално написано от mila_pila
Не бих казала, че ми е от любимите книги. Но на който му попадне "Като гореща вода за шоколад" нека я прочете. Е за момичета говоря, защото другите няма да и отдадат нужното внимание.
Първоначално написано от Ninska
Изобщо не съм съгласна с теб...От къде на къде определяш хората, като " ненормални ", защото обичат да четат книги !!? Кой по дяволите ти дава правото на това?!! Това, че ти ( може би ) никога не си отваряла книга или пък не си отворила подходящата, съвсем н е означава, че книгите са нещо тъпо и безинтересно...
Аз не съм човек, който е чел толкова много произведения...Да не кажа, че почти не съм чела, но пък уважавам хората, които четат. Мисля, че това е едно доста добро средство за ограмотяване на дадена личност ...
И момичето ( представи си =D> ) знае, че за да си купи книга трябва да отиде в книжарница. Но пък не може да разпитва продавачката за всяка , която и допадне. Точно поради тази причина е поискала мнението ни... Съобразявай се с нещата, които говориш![]()
А по темата ... Моята ( макар и от малкото, които съм чела ) любима книга е " Принцеса Анастасия ". Както сигурно повечето форумци знаят, тя не е фентъзи, но пък е страхотна... Да не кажа, че плаках на нея...Много е хубава.Ако искаш я прочети.А аз ще обърна внимание на книгите, които са ти препоръчали и ще взема и аз да си купя нещо![]()
Всеки може да опикае пода, но ти бъди герой и осери тавана!
Само руска литература. Достоевски - "Братя Карамзови.
Уауу, свежарска!!! Тази книга на мен ми подейства много такаПървоначално написано от SancheZzZz
...абе не можах да се съвзема няколко дена...не знам защо- дали е много добре написана не бих каала но както и да е...хубава е
![]()
По темата-в момента не се сещам, но останалите достатъчно са изброили. Мисълта ми е, че можеш и да не ги купуваш задължително, а да си ги вземеш от някоя библиотека... Там има достатъчно книги, колкото и в една книжарница...
Тъжно е, когато някой си отива,
тежко е, когато си останал сам
и в един залисан ден разбираш,
че не си дете, а вече си голям...
Не съм фен на книгите, но много обичам историята. Единствените книги които са ме завладявали са "Под игото" и "Немили-недраги".
"Конникът без глава" на Майн Рид и "Приключения в два свята" на Арчибъл Кронин.![]()
Приятелството е като една душа в две тела.
Това, което твърдя, може и да не е вярно, но допускам, че е възможно.
Гледала съм постановката....препоръчвам ви я горещоПървоначално написано от Тудор
![]()
Що се отнася до книгите-запалена съм по историческите и като цяло по историята и това е така може би защото не чета някакви неща,които са плод на нечие въображение...абе не мога да ви го обясняКонкретна книга,която да ми хареса много не съм чела скоро,защото трябваше да чета отвратителния Данте,а сега и Бокачо
Преди това извечтно време само на някакви глупости попадах....Като автор харесвам Джек Лондон
![]()
"Това,което не ме убива,ме прави по-силен"-Фридрих Ницше
Много обичам да чета.Като ученичка предпочитах приключенски книги
най-любими ми бяха "Граф Монте Кристо", "Наследникът от Калкута", "Матиаш Шандор", книгите на Джек Лондон...Също така обичам разкази,любимият ми автор е Рей Бредбъри(фантаст е)...Напоследък чета Стивън Кинг, Дийн Кунц, Ричард Леимън- такива психарии общо взето. Приятно леко фентъзи- поредицата книжки за Конан, иначе "Колелото на времето" я бива, ама става дума за 10 книги по 600 страници,а и историята в момента се пише още..."Властелинът на пръстените" е страхотна, филмът е едно бледо подобие,което не струва. Много хубави книги,но малко по-сериознички, с историческа насоченост са "Синухе Египтянина"- Мика Валтари е авторът,ако се не лъжа, "Атинянката Таис", "Сътворението"-Гор Видал, "Тъй рече Заратустра"...във всичките става въпрос за вечния стремеж на човека да открие в какво да вярва,за произхода и развитието на религиите, за смисъла на живота...Също обичам да чета малките книжлета на "Галактика"-може да са стари,ама има страхотни нещица.Ако търсите нещо леко и забавно:поредицата "Джийвс и Устър",но не съм сигурна как точно се пише(отделни книжки от нея са "Стрихнин в супата", "Лелите не са джентълмени", който открие тези,ще намери и другите)Има хиляди стойностни книги във всички жанрове, имах период в който четях денонощно, какви ли не...Сега съм малко в литературна почивка, карам на леки четива...А и още нещо-изчетох един куп кримки на известни и не толкова известни автори.А има толков младежки книги(на Марк Твен, Хектор Мало, Жул Верн),абе който не чете само губи.Трудно ми е да асимилирам факта,че познавам хора,които никога не са отваряли книга през живота си,нито една едничка...