Първоначално написано от
MiRaCuLiX.bb
Извинявай че ти го казвам, но нищо не си разбрала от живота. На колко си години? Прекалено праволинейно мислиш. Не можеш да делиш хората на богати и бедни и такива със семейство и без.
В живота баланс няма. Има щастливи и нещастни хора. Всеки е различен, има различно мислене, разбирания, различни интереси, цели, постижения, различни възприятия за заобикалящия го свят и т.н. и т.н. Ако трябва да изкажа моите разбирания ще ми отнеме цял ден. А и не искам на никого да налагам моето мислене. Аз сам съм си стигнал до изводите и живея според тях.
Но твоето мислене ми изглежда напълно елементарно и наивно.
Първо, богатите имат семейства много по-често от бедните. И в тяхното семейство има разбирателство и любов много по-често от това на бедния. Има толкова много семейства, които се разкъсват заради парите. Има една приказка...свършиха се парите, свърши и любовта. Примери има адски много, но примерите не са доказателство, това трябва да е ясно на всички.
Примерът ти за Слави е напълно погрешно схванат. Слави не е много богат, той е известен. Слави няма семейство, защото е глупав, бавномислещ, ограничен човек. Може да си хване жена, също като него, но не го прави, защото няма такава потребност. Имам чувството, че не си е изградил собствена ценностна система, а заради това, че непрекъснато бяга от обществения живот си е създал безброй комплекси и има адски остаряло мислене. Неговият случай е трагичен и за да се разбере трябва да се напише цяла книга.
Темата, която искаш да обсъждаме е мнооого обемна и може да се получи добра дискусия. Ще изчакам и други мнения преди да продължа и аз с разсъжденията.
И още нещо, алчността е хубаво качество, стига да не си егоист.