Цитирай Първоначално написано от MiRaCuLiX.bb
Извинявай че ти го казвам, но нищо не си разбрала от живота. На колко си години? Прекалено праволинейно мислиш. Не можеш да делиш хората на богати и бедни и такива със семейство и без.
В живота баланс няма. Има щастливи и нещастни хора. Всеки е различен, има различно мислене, разбирания, различни интереси, цели, постижения, различни възприятия за заобикалящия го свят и т.н. и т.н. Ако трябва да изкажа моите разбирания ще ми отнеме цял ден. А и не искам на никого да налагам моето мислене. Аз сам съм си стигнал до изводите и живея според тях.
Но твоето мислене ми изглежда напълно елементарно и наивно.
Първо, богатите имат семейства много по-често от бедните. И в тяхното семейство има разбирателство и любов много по-често от това на бедния. Има толкова много семейства, които се разкъсват заради парите. Има една приказка...свършиха се парите, свърши и любовта. Примери има адски много, но примерите не са доказателство, това трябва да е ясно на всички.
Примерът ти за Слави е напълно погрешно схванат. Слави не е много богат, той е известен. Слави няма семейство, защото е глупав, бавномислещ, ограничен човек. Може да си хване жена, също като него, но не го прави, защото няма такава потребност. Имам чувството, че не си е изградил собствена ценностна система, а заради това, че непрекъснато бяга от обществения живот си е създал безброй комплекси и има адски остаряло мислене. Неговият случай е трагичен и за да се разбере трябва да се напише цяла книга.
Темата, която искаш да обсъждаме е мнооого обемна и може да се получи добра дискусия. Ще изчакам и други мнения преди да продължа и аз с разсъжденията.
И още нещо, алчността е хубаво качество, стига да не си егоист.

Палци горе!

Между другото ,аз като съм егоист, да мра ли??