И аз съм на мнение, че човек трябва да носи това, което му харесва.
Което не винаги е възможно. По простата причина, че много хора не знаят какво всъщност би им харесало (друг е въпросът, че други не могат да преценяват и какво им отива, но тук вече става дума и за опит в такива неща, и за някакъв усет). Затова тук идва мястото на т.нар. мода - много хора носят нещо, защото то е модерно, следователно може и по-лесно да се намери, и има по-голямо разнообразие от него. Някои смятат също, че, ако носят нещо такова - дали ще са панталони до коляното, пухкави якета или слънчеви очила, няма значение, - ще могат да претендират, че имат стил и вкус за обличане. Мисля си, че това, което се налага като мода в момента, отива на много малко мъже и жени; не изключвам възможността някаква малка част от хората да харесват точно такива дрехи. Това кое да носи един човек и кое да му прави впечатление се и култивира - като момичетата, примерно, виждат от малки разни натруфени дрехи в крещящи цветове, и чуват как всичко това е наричано "модно", у тях също се изгражда впечатлението, че те трябва да носят това, за да са стилни.
Според мен стилът е нещо, което е дадено (принадлежи) на много малко хора и е съвкупност от много неща, като вече споменатият усет - за цветове, кройки и т.н., - способност за интересни съчетания на различни дрехи, както и знанието да "подреждат", образно казано, цялостен тоалет, който да предава някакво усещане, да изглежда добре и тем подобни. В такъв смисъл стилът не е нещо, което може да се копира успешно, нито става нарочно - поне аз така си го представям. Един вид хората, които имат това чувство за собствения си стил, няма да стоят сутрин пред гардероб, пълен с дрешки и парцалки, и да се чудят дали да сложат това или онова, за да изглеждат еди-как си.
В крайна сметка обаче мисля, че човек не трябва да се вторачва в дрехите си и в това как изглежда. "Дрехите са просто нещо, което да навлечеш на гърба си, за да започнеш деня." По-добре е да имаш малко дрехи, но качествено изработени, и то такива, които да ти отиват и да ти създават настроение, отколкото куп неща, половината от които няма да носиш. Ако на човек му е интересно да се занимава с този аспект на външния си вид, много по-хубаво ще е да се научи как да преправя или направо да шие дрехи, поне според мен.