.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 21 от общо 21

Red face Търся подходяща книга

Здравейте, интересувам се от подходящи книги за момиче-тийнейджър. Ще се радвам да получа вашите предложения! Поздрави: Мони

anonymous990763
    Guest
    Книгите на Джон Грийн, но не допадат на всеки.
    Иначе класиката - Брулени хълмове.
    Ако е за това да си тинейджър: 6-те най-важни решения в живота ти (Шон Кови)

Мега фен Аватара на solo_
    Ти сериозно ли питаш такова нещо в тема като тази ???

Обожавам книгите на Джон Грийн. Благодаря за другите предложения!
    Последно редактирано от monivutova : 01-23-2016 на 16:15

Мега фен Аватара на Грозния
    Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от monivutova Виж мнението
    Здравейте, интересувам се от подходящи книги за момиче-тийнейджър.
    "Алхимикът" на Паолу Коелю . Всички момичета и жени си падат по тая книга.

Servus Dei Мега фен Аватара на inewton
    Град
    Sedes Sancti Petri
    Пробвай "Спасителят в ръжта". Аз не го харесвам, но много приятели казват, че им е харесал. А ако искаш женски романи, Джейн Остин е класика. Малко депресарски, но все пак добри са и книгите на Чарлз Дикенс. "Коледна песен" не е за изпускане.

Мега фен Аватара на Ivaaaaa
    Тийнейджърски, ама жанр? Или това е някакъв жанр :о
    Хари Потър? Игрите на глада?

Мега фен Аватара на Dwyd96
    Една съученичка, по едно време много хвалеше "Аз, преди теб" на Джоджо Мойс.

Мега фен Аватара на baby_baby
    "Игра на маски" - от Бени Хюбнер
    "Аз бях тук" - от Гейл Форман
    "Моят Свети Валентин" - от Лорън Оливър
    "Момичетата от филма" - от Зоуи Дийн

Супер фен Аватара на BadAss
    принцът и просякът на марк твен
    зелените хълмове на африка - хемингуей
    повест за истинския човек - борис полевой
    да убиеш присмехулник - харпър ли
    горещо препоръчвам и джек лондон квото хванеш негово
    сюркуф на луи ноар е готино също

Мега фен Аватара на LoveInfect
    Виж в други теми.

Изборът- Кийра Кас
    Лабиринтът
    Саванти

VictoriaM
    Guest
    Хора, търся си няква книга, в която става въпрос за бедност, престъпност, нещо от порядъка на Чучо ако сте я чели или пък на Улица Холера, обаче все не си намирам подходяща, нещо да препоръчате?

Град
    Sedes Sancti Petri
    "Оливър Туист"; "Големите надежди"; "Повест за два града";... като цяло Дикенс.

Мега фен Аватара на Грозния
    Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от inewton Виж мнението
    "Оливър Туист"; "Големите надежди"; "Повест за два града";... като цяло Дикенс.
    А "Дейвид Копърфийлд" къде забрави?

Град
    Sedes Sancti Petri
    Цитирай Първоначално написано от Грозния Виж мнението
    А "Дейвид Копърфийлд" къде забрави?
    Той е в многоточието.

Гондолата на времето:

Ана попада във Венеция през 1499 г. Буквално е пренесена гола и боса, без идея защо е попаднала там и какво ще прави.
    Оказва се, че тя е сред малцината избраници, които трябва да изпълнят определена задача, преди да се върнат в собственото си време. Съществува тайна организация, чиито членове се занимават с предотвратяването на определени събития в историята. Такъв е Себастиано, който всъщност е издърпал Ана на червената гондола и който е единствената й връзка със съвремието. Задачата на героинята се оказва свързана с неговата и двамата заедно се изправят пред врагове и интриги.

Сянка:
    Малкият Аман и майка му са напуснали дома си и живеят в пещера, подобно на много други афганистанци, опитвайки се да оцелеят в един жесток свят на бедност и насилие. Един ден пред входа на пещерата се появява измършавяло и покрито с рани куче. Аман се грижи за него, докато раните му заздравеят, и кучето става негов постоянен спътник, негова сянка. Така и го наричат http://www.teenproblem.net/forum Сянка.
    Когато Аман и майка му решават да поемат на дълго пътешествие през опустошения Афганистан в търсене на нов и сигурен дом, Сянка се превръща в техен закрилник. Скоро ще разберат, че Сянка въобще не е обикновено куче...

Младият Шерлок Холмс
    Годината е 1868-а и четиринадесетгодишният Шерлок Холмс с разочарование научава, че през ваканцията няма да остане у дома си заедно с родителите и брат си. Вместо това е принуден да прекара лятото при свои роднини, които никога не е виждал. Ала ваканцията му се оказва всичко друго, но не и отегчителна, когато в гората той се натъква на труп. Откривайки в близост до него загадъчен жълт прашец, намерен и
    край тялото на друг умрял наскоро мъж, Шерлок е твърдо решен да разследва връзката. С помощта на американския си учител и двама нови приятели Шерлок разкрива грозните кроежи на един злодей да сломи Британската империя. Ще бъдат ли достатъчни силната воля и дедуктивните умения на Шерлок, за да му попречат?

Нядавам се поне малко да съм помогнала!

Цитирай Първоначално написано от Грозния Виж мнението
    "Алхимикът" на Паолу Коелю . Всички момичета и жени си падат по тая книга.
    На мен пък не ми харесва.
    ,,Крадецът на книги" е хубава книга.Също ,,Спасителят в ръжта",,,Великият Гетсби" , ,,Предимството да бъдеш аутсайдер", ,,Бяла като мляко,червена като кръв" сюжета напомня на онази книга на Джон Грийн със болното от рак момиче,а също и ,,Тетрадката".За първите три книги гарантирам,че си заслужават,за другите имам само наблюдения,че повечето момичета ги харесват.
    Съмнявам се,че има много тинейджъри четящи и харесващи Хемингуей и Дикенс,а ако съм в грешка наистина ще се радвам.

fiery girl
    Guest
    Е може би ти отговарям малко късно но по добре късно отколкото никога.Не знам какви книги предпочиташ ти затова ще ти предложа такива каквито харесват на мен (предупреждавам може и да ти се сторят тъпички но мен много си ме кефят). И така ето и книгите:
    Маги Стийвотър- Тръпка; Копнеж; Завинаги (това е трилогия)
    Кристин Каст- поредицата ,,Училище за вампири''
    Ришел Мийд- Поредиците ,,Академия за вампири'' и ,,Кръвни връзки''
    Лейни Тейлър- ,,Създадена от дим и кост''
    Рейчъл Хокинс- Трилогията ,,Хекс Хол'' (невероятни са и 3-те)
    Сюзан Колинс- трилогията ,,Игрите на глада'' (тези книги не са за всеки искам да кажа не всеки ги разбира)
    Вероника Рот- ,,Дивергенти'' (трилогията е супер и филмите стават но книгите ми харесват повече)
    Джос Стърлинг- поредицата ,,Саванти'' (невероятни са всички много ми харесаха)
    Керстин Гир- трилогията ,,Скъпоценни камъни'' (леле с Гуен много си приличаме по характер
    ами това са за сега дано ти харесат(съмнявам се защото незнаино защо тези книги са обект на коментари като '' ужас това е поредната скапана книга'' или ''ама че боза'' ) е на мен си ми харесват всички всички съм ги чела и всяка ме е грабнала от първата страница
    Последно редактирано от fiery girl : 04-07-2016 на 18:48

WATERMELONY
    Guest
    "Време разделно" на А. Дончев. За други идеи тук: https://www.facebook.com/groups/1354858121196649/

Много се прехвалва „Крадецът на книги". Чета я в момента. Наистина, не е зле и може да ти хареса.
    Ако искаш фентъзи ПРЕПОРЪЧВАМ „Хрониките на Нарния".
    „Да убиеш присмехулник"-Харпър Ли
    „Да остана ли?"-Гейл Форман
    „Къде си, Аляска?"-Джон Грийн (“Вината в нашите звезди" също, но според мен е малко депресарска)
    и „Златният храм" (На Уилям Голдман) много ми харесва, но не е толкова "тийн".
    Дано да съм ти била полезна!

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си