- Форум
- По малко от всичко
- Музика и ТВ
- ACHTUNG! ACHTUNG!
kakvo mislite za grundja, samo stil na obli4ane ili i muzikalnoo napravlenie e spored vaskak izglejdat suvremennite grundj fenove?
![]()
areee vie ste![]()
be careful what you wish for 'cause you just might get it
Тоя Кур Комбайн не умря ли? Бати смешника. Nirvana sucked, anyway...
Съвременни гръндж фенове няма.Тая музика умря още през 2002.Колкото и да славят Нирвана и тва,че дали най-много за развитието на тая музика(дрън-дрън) аз никога няма да се съглася.За мен истинския гръндж е Алис Ин Чейнс.Първоначално написано от psycho_girl
i'm so excited!,не слагай всички под общ знаменател.Сигурен съм,че наблюденията ти са главно върху Нирвана и затова мислиш така. Чувал съм ,че Нирвана са били с близки убаждения до тези на анархо-пънковете,така че това може би успорва имиджа на "хипари",който са си създали...(главно заради косата на Кърт)
Taq muzika 6te jivee i sled teb bratle.Първоначално написано от RedChil
prez 1983 Green River postavqt osnovite na grunga. razli4noto v nego sa zdravite barabani i burnite kitarni rifove. nai-izvestni sa grupite Green River, Soundgarden, Alice in Chains. Pearl Jam, Stone Temple Pilots, Silverchair, Bush i razbira se edna ot nai-uspe6nite alternative grupi v sveta NIRVANA![]()
![]()
![]()
v momenta nito edna ot tezi grupi ne sy6testvuva v originilniq si systav za6oto pone 1 izpylnitel ot tezi grypi e umrql ot svryhdoza heroin![]()
v momenta edinstvenata populqrna grunge grupa e Foo Fighters syzdadena ot David Grolle( barabanista na NIRVANA)![]()
Това е болест да съм влюбен в теб,
това е болест, вярвам на приятел.
Това е корист - целият живот,
това е грешка, но тя не се повтаря....
"На 5 април 1994 г. тялото му е намерено 3 дни след смъртта от електротехник, дошъл да инсталира охранителна система в къщата. Смъртта му остава мистерия и до днес, според официалната информация Кърт Кобейн се е самоубил. Но има много факти които уличават съпругата му като виновница...."Първоначално написано от RedChil
Онаа руса курва го е убила!!!
А относно гръндж-а прочетох ...
"Началото на грънджа е поставено много преди Нирвана, но тя се смята за групата, която го популяризира. Грънджът е жив и днес, но неговата популярност трудно ще достигне предишните си мащаби....."
чела съм много както за кобейн, така и за групата и някак смятам, че повече се приближават до гадната хипария отколкото до анархизма (които няма какво да се лъжем, може би са малко сходни защото както привържениците на анархизма, така и хипарите се бунтуват срещу цялата система, само че по различен начин /представям си как ше ме тупат за това ми изказване/ ).Първоначално написано от RedChil
но е факт, че повечето които се кефят на гръндж (който бду умря с кърт) са хипита или натам са тръгнали.
алелуя.
interesni xipita trqbva da saПървоначално написано от i'm so excited!
![]()
prevedi si nqkoi tekst na nirvanai togavaa se izkaji
о, повярвай ми, и аз съм имала период в живота си, в който съм се била зарибена по нирвана, алис ин чейнс, пърл джем и т.н.
и пак казвам.
хипари са![]()
алелуя.
Е Нирвана,Алис Ин Чейнс и Пърл Джем са най-добрите гръндж групи,добър избор.Но аз примерно не мога да ги възприема като хипари,особено Алис Ин Чейнс.И една поправка - грънджа не умря със смъртта на Кърт,а със смъртта на Лейн Стейли.Вярно е,че Пърл Джем още правят музика(и то не лоша),но са много далеч от най-добрите си времена - около издаването на "Ten".Така че Джем не могат да поддържат сами цяло течение,каквото е грънджа.Първоначално написано от i'm so excited!
П.П.Грънджът често се свързва с пънка,като това автоматично го свързва и с анархизма,така че НЕ СА ХИПАРИ !![]()
Мда,благодаря,че миг о каза.Изобщо не го знаех преди да го кажеш...![]()
П.П.Аз пък не съм чувал Кобейн да е умрял от свръхдоза хероин,но щом казваш...[/quote]
да официалната версия е 4е се е застрелял .
но рядко се споменава 4е преди да се гръмне той е имал 1,52 промила морфин в кръвта си (дори за наркоман смъртоносната граница е 0,50 пр)
само да спомена, че пънк изобщо не е равен на анархизъм, тъй че това 'автоматично' е малко неуместно. има си пънк, има си и Анархо-пънк. тук всичко всеки си го разбира както знае, грънджа за мен си е хипария и никой не може да ме убеди в обратнотоПървоначално написано от RedChil
![]()
но все пак бих се радвала да ми обясниш защо грънджът се свързва с пънка..
алелуя.
Всъщност не знам,чувал съм го и съм го чел.Може би заради бунтарството,което го има и в двата стила.
Също мисля,че може да има наци-пънкове,може да има и различни,но по мои наблюдения по-голямата част от пънкарите са анрахисти.
Аз примерно свързвам пънка с анархизъм.Не знам дали това е грешно,но поне при мен е така...
i az s tva go svurzvam![]()
вярно е, че повечето пънкари са анархисти, но това далеч не значи че пънк = анархизъм.
точно поради незнание хората си водят такива изводи(:
а и мисля, че по-нагоре и аз казах същото - че идеите на анархизма и хипарските идеи са леко сходни.. и тъй като нирвана не са анархистизначи са хипари. а иначе не знам нирвана какво общо има с пънка. освен китарките, разбира се.
![]()
алелуя.
зна4и грънджа е смесица от хардкор пънк(барабаните) и траш метъла(дрезгавия глас на вокала и китарните рифове)Първоначално написано от i'm so excited!
така 4е грънджа няма ни6то общо с хипитата (за НИРВАНА да не говорим)
малкото общо е при стила на обли4ане и то само на тея дето не разбират нишо от стил![]()
![]()
![]()
xaxaxa
otsi4a6 kakto vinagi![]()
Напълно съм съгласен с това.Но някак си мелахоничния глас на Лейн Стейли по ми допада от този на Кърт.Първоначално написано от alice sw
i'm so excited,на клипа на Smells Like teen Spirit има едни мажоретки ако се сещаш.Ако си по-наблюдателна ще забележиш,че на тениските им има "А" в кръгче(така де,сещаш се).Тва за мене също е знак...
samo da uto4nq ne sa teniski a sa 4erni potni4eta s 4ervena anarhiq
i ako sydim po Smells Like Teen Spirit klipa de to grynga e syper populqren i vseki koito go slu6a vliza v pogoto![]()