- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Секс
- Лош дъх
vednuj kato bqh malka 5 klas nqkade se redih na lavkata za zakuska i edin ot 3ti klas mi kaza "abe ti mie6 li si zubite" mislete kakvo mi e bilo togava...
mi moje da se preodolee daha ako ne e super gaden ako e ve4e e truudna raota no az mislq 4e ne trq da zarqzva6 nqkvo momi4e samo zaradi daha,po uda4no e da go celuva6 po rqdko![]()
Първоначално написано от Анонимко
xaaxxaaxxaxaax![]()
![]()
![]()
![]()
dufki i zubolekar-->nema kariesi-->nema lo6 duh
Гадно е да намериш червей в ябълката, но още по гадно е да намериш половин!
emi da otbluskva6to e i nai dobriq na4in e DUVKATA![]()
Lubovta ni e kato vqtura.....Ne moga da q vidq,no moga da q po4ustvam...!!!!
A walk to remember
Е гадно е много ясно. Езика си го мий с четката за зъби. Прави си гаргара с вода. Дърчи дъвки "Орбит".[/quote]
имаше един дето много го харесвах, ама след като се сваляхме доста дълго време, той ме целуна... и само като усетих дъха му и ми стана лошо. а той пича пушеше. яко. и затова си мислих, че всички хора, които пушат са така... ама впоследствие се оказа, че не е така. и двете последни гаджета пушеха, ама дъха им хич не беше лош.
момичета, запомнете - само свирката спира времето!
МОМИЧЕ СЪМ, ПО ДЯВОЛИТЕ!
Член на клуба на пенсионерите!
!!!пише се ПРЕДВИД, а не В ПДЕДВИД!!!
em,purvo,pose6tavai po 4esto zubolekar,6toto moje da se dulji na razvaleni zubi.mii si po 4esto zubite,polzvai i voda za usta,koqto ima antibakterialno deistvie i osvejava duha.kupuvai si mentovi duvki kogato nqma6 vazmojnost da si mie6 zubite.
Лошият дъх е проблем, с който не можем да си позволим да не се борим. Мъжът, който чете www.vratovrazka.com, знае, че дребните детайли са тези, които придават изящество и стил. Лошият дъх обаче хич не е дребен детайл, затова изисква още повече внимание. Чети нататък, за да разбереш как да установиш проблема и после да се справиш с него!
Лошият дъх се дължи предимно на развитието на анаеробни микроорганизми, които излъчват миризливи серни съединения. Те се хранят с протеини, които се срещат в храната и в устната кухина. Проблемът е, че много трудно могат да бъдат отстранени всички тези гадове едновременно. А това може да ти създаде огромни главоболия, независимо от това, че си миеш зъбите сутрин, обед и вечер, а в останалото време дъвчеш дъвка без захар. Това е необходимо, защото учените са открили (обичаме да казваме „учените са открили” – щом учените са го открили, значи е така!), че само четкането не върши работа, и търкане си трябва.
Разбрахме се, че тези анаеробни приятелчета обичат да се хранят с протеини, така че добра идея би била да намалиш за кратко храните, които ги съдържат. Киселините, съдържащи се в кафето, също спомагат за бързото развитие на причинителите на лош дъх. За да се справиш успешно с проблема, ти препоръчваме не просто да правиш нещата едно по едно, а да ги комбинираш за постигане на максимален ефект.
И накрая, не забравяй, че ако проблемът си остава независимо от грижите, които полагаш, най-добре е да се консултираш със зъболекар.
Забележка: Зъболекарят е човек, който лекува всичките зъби, а не само един. Затова така и не разбрахме защо не му казват зъбИлекар.
А сега ето нещата на практика – как да разбереш дали имаш лош дъх?
Това е добър въпрос. Ако си мислиш, че ще усетиш дъха си, като си дъхнеш в ръката и после я помиришеш, откажи се. Така ще помиришеш единствено ръката си! Причината е, че човешкият организъм е устроен така, че да не усеща толкова много собствената си миризма – иначе не бихме могли да подушим нищо друго, освен себе си!
Ето няколко лесни теста, които можеш да направиш „сам вкъщи” (без Маколи Кълкин), за да разбереш дали имаш лош дъх.
1. Забърши повърхността на езика си с марля и я помириши (това е може би най-точният начин да разбереш как мирише дъхът ти). Ако забележиш жълтеникаво петно на марлята, вероятно езикът ти отделя повечко сулфиди, отколкото трябва.
2. Оближи външната част на ръката си (не дланта). Изчакай около 10 секунди да изсъхне (дори да се чувстваш глупаво, направи го; целта оправдава средствата!) и тогава помириши. Ако усетиш лоша миризма, значи имаш проблем с дъха – солите на сярата са преминали от езика върху ръката ти.продължение...
--------------------------------------------------------------------------------
|страница 1| |страница 2| |страница 3|
Ключът от бараката се крие в голямото упорство и употребата на различни препарати, които да притиснат анаеробните ти „приятели” в ъгъла. Или, иначе казано, „изтребва ги до крак!” Въпреки аналогията обаче, НЕ УПОТРЕБЯВАЙ „РАЙД”, той е за хлебарки, а ние се борим с микробите-причинители на лош дъх. За предпочитане е да използваш препарати за жабурене с хлорен диоксид (ClO2) или Oxyd-VIII, които се активират в устата и „тепат гадовете”.
Също така търкай езика усилено – знаем, че знаеш, че езикът трябва да се четка, но все пак да напомним. Трябва да знаеш още, че анаеробните изроди се събират не къде да е, а в задната част на езика, така че ще ти се наложи да се въоръжиш с четка и паста и да атакуваш точно там.
Ако ти е трудно да търкаш езика в устата, изплези го. Ако усещаш, че се задавяш с четката, време е да спреш да я тикаш толкоз надълбоко – разбрахме се за задната част на езика, а не за дълбоко в гърлото. А да, за малко да забравим – много е важно да си избереш четка с груба задна част, специално за търкане на езика. Това е необходимо, защото учените са открили...
продължение...
mn qsno 4e otblaskva loshiq dah za da nqma6 losh dah si mie6 zabite i 6a dav4i6 davki
DA obi4a6 kogato te obi4at e 4ove6ko!DA mrazi6 kogato te obi4at e jestoko!DA obi4a6 kogato te mrazqt e VELIKO!
Тва е най гадното нещо, баз значение мъж жена се ще ме отблъсен и ще попречи сериозно на отношенията ни квито и да са те. Верно е че и аз похапвам честичко дюнери с чесньово и шкембенце ама тогава гледам да не се показвам пред хора.
2т. системно
Първоначално написано от Snoopy_
![]()
Човек е щастлив когато притежава това,което сам обича,а не това,което другите харесват
SeXy-AdrenaLinka,ne e taka!Vseki 4ovek malko ili mnogo ima nepriqten d1h v ustata(ako ne mlqska d1vka sled d1vka).Prosto na nqkoi hora im e po-lo6 ot na drugi...az mislq 4e ne trqbva da se otvr16tavate ot tova... ne e fatalno kakto bo6e pisalo 1 momi4e v po-prednite stranici na tazi tema![]()
-Пишката ми е огромна и внимавай да не ти я плесна на лицето, че да не се обезобразиш.To...Накъде повече.
Отвращава ме някой с лош дъх...
Mi mii si zubite sutrin i duf4i dufki i nqmash problem
Това е най-гадното, отврътително и...незнам си още кво.
Мии си зъбете РЕДОВНО
Дъвчи дъвки
Смучи Тик-Так
Има такива като спрейчета
Избери си някое от тва, даже ако искаш сичките, щото иначе е ужасно.
Нон-стоп дъвкане на дъвки, за предпочитане ментови, и готово.![]()
За момиче..не ми пречи.
:P
Но от момчета ме е гнус!
xKiFlA-
Ako nqmam tazi koqto iskam i men nqma da me ima NIKOI!
А не ти ли пречи да видиш от коя година е темата?Първоначално написано от xKiFlA
Ами на мен лично ми е много гнусно като някой ми говори срещу мен и дъхът му да смърди на умрели катерици, независимо дали е някое момиче или момче!! Имам една съученичка дето като ми дъхне и направо ми се насълзяват очите!Иначе си мий зъбите по три пъти на ден минимум, ползвай дъвки, ментови бонбони, а също си купи и вода за уста - тя хем ти прави ментов дъхът хем премахва микроби, които предизвикват лошият мирис в устата ти (вземи си ментова, смисъл има едни с мед и такива - те са ужасни на вкус, пне тези, които аз съм пробвала!) Късмет :P
Женско съм!![]()
^^Първоначално написано от Ванката
![]()
![]()
Ти тъпа ли си, проста ли си? Каква си?Първоначално написано от xKiFlA
Roses are brown,
Violets are brown,
SOMEONE SHIT IN MY GARDEN
Допреди две-три години имах перманентно лош дъх. Миех си зъбите по 3 пъти, използвах специална вода за уста, дъвчех дъвки постоянно и пак се усещах, отвратително беше. За щастие, проблемът се оправи от само себе си.
Иначе да, гадно е, независимо от пола.
Първоначално написано от FuckedUp
„Бизнесът е като карането на колело. Или продължаваш да се движиш или падаш.“ — Франк Лойд Райт