.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 11 от общо 11

Hybrid View

Повече от фен
    Град
    Ei TuKa ;)

Koga nastupva ovlulaciqta?

Taka zna4i...iskam da pitam po koe vreme ot mesecniq cikul ima ovulaciq i izob6to kakvoto znaete za ovulaciqtaa 6toto sam tarsila v knigi i v neta ama vse ne mi stava qsno..a pyk za po-sigurno ne e lo6o kato se pravi sex da ne e v perioda na ovulaciq,doir da se izpolzva prezervativ(nali moje da se syksa).predpolagam 4e ima i drugi momi4eta,koito ne sa dobre osvedomeni po tzo ivapros i pls kazvaite mersi predvaritelno za otgovorite

Повече от фен
    Град
    Ei TuKa ;)
    amm vaprosa moje i da e typ ama po-dobre da se prestra6a i da pitam otkolkoto da si sedq v nevedenie

Овулацията е периодът, в който рискът от забременяване е най-голям. При момичета с редовен цикъл настъпва на 14-ят ден, броено от започване на менструацията. Тъй като в повечето случаи цикълът не е редовен се смята с +/- 1-2 дни. Тогава най-добре не прави секс, защото рискът от бременност, както вече казах е най-голям. Лично аз усещам, когато съм в овулация. Ставам по-раздразнителне и най-малкото нещо може да ме извади от контрол. Надявам се, че съм успяла да ти пшомогна поне малко.
    И преди да те срещна... пак теб ОБИЧАХ!
    И дори един ден да не съм до теб... пак теб ще обичам!

Guest
    Овулацията е 14 дни преди началото на следващата менструация.

Цитирай Първоначално написано от Анонимко
    Овулацията е 14 дни преди началото на следващата менструация.
    Може и така да се каже. Но при едно младо момиче е много трудно да се определи кога точно ще е следващата менструация, ето защо се броят 14 дни от началото на цикълът.

Guest
    az ne razbrah sled ili predi menstruaciq se broi?

Брои се от започване на менструация. При много малко момичета идва точно на 28 ден. Ето защо се броят 14 дни от започване на менструация.

Мега фен Аватара на iiirish
    вярно е, но доколкото знам сперматозоидите живеят в женското тяло от 3 до 4 дена след половия кат. това знали ли, че ако например ти е дошло на 28-ми и овулацията се пада между 10 и 11 на следващия месец, а сперматозоиди са попаднали в теб да речем на 9-ти, можеш да забременееш тогава?!

За съжаление има такава възможност. Точно за това казват +/- 1-2 дни.

Голям фен
    Град
    Русия, Москва
    мисля, че Aleandra е обяснила много добре цялата ситуация.
    момичета, запомнете - само свирката спира времето!
    МОМИЧЕ СЪМ, ПО ДЯВОЛИТЕ!
    Член на клуба на пенсионерите!
    !!!пише се ПРЕДВИД, а не В ПДЕДВИД!!!

Мега фен
    Овулацията може да се изчисли с мерене на температурата...но това е метод за зачеване, а не за предпазване от бременност. Алеандра е права. но както е +- 1-2 дни, може и да бъде +- 5-6 дни. Без значение в кой ден от цикъла се получи свършване във вагината, трябва да се вземе незабавно Постинор дуо.

А цикъл всъщност е времето от началото на една до началото на следващата менструация.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си