.
Отговор в тема
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 39

Hybrid View

Оня
    Guest

Живот в квартира или при родителите

Искам да попитам колко още време ще живеете у вас при родителите ви? Като станете на 18-19 ще бягате ли на квартира? Ще ви трябват пари (работа). Какво мислите за човек на 20-30 г. който живее при родителите си? Представяли ли сте си какъв купон ще е да живееш сам?

Ami spored men nqma ni6to lo6o i na 20 i na 30 da jivee6 pri roditelite si ,no milsq 4e na tezi vyzrasti 4ovek trqbva da se izdyrja sam t.s pak moje da si e pri tqh no sam da otgovarq za izdyrjaneto si!
    Казаха ми, че един ден е 24 часа, че един час е 60 мин., но никoй не ми каза че една минута без теб е цяла вечност!

Какъв купон ще е да живееш сам, мдам...ама ако мама и тати ти бутат парички, нали? Та аз на 18 още на училище ще ходя, от къде ще си намирам пари за квартира, за храна, за дрешки и за всички останали глезотийки? "Напусна" ли ги наще въобще няма да се занимават с мен, сигурна съм. И на мене много лесно ми се струваше, но колкото повече наближава това време, толкова по-трудно ми се струва. То чистене, готвене, пускане на пералнята, ходене на училище и успоредно с това на работа лесно ли ти изглежда? Май гледаш само розовата страна на нещата. А пък и повечето хора в днешно време завършват училище и после продължават да учат, така че до 23-24-25год. даже няма нищо лошо да живееш с родителите си. Пък после...като си намериш хубава работа, като почнеш да печелиш добре и спестиш известна сума можеш и да помислиш да си заживееш сам (или с някой друг - на този етап често се случва ).

Guest
    ohhh.mai ste dosta nepredvidilivi.sega 6te vi razkriq nqkoi istini.pyrvo..da, tvyrdo podkrepqm ideqta da se jivee bez roditelite.4ovek trqbva da e samostoqtelen!!!no...aide da si priznaete 4e ste mamaini sin4eta i bez mamainka nemojete!!!6te rabotite ama kakvo????na 18-19 nqma6 nikakvo obrazovanie!!!a tova zna4i 4e trqbva da se nakaje zadnika kakto se kazva.ama mnogo ot vas(osobenno sofiqn4etata) nqma da go napravqt za6toto se capat racete a te sa za po-vis6i celi!!!izcqlo sam za ideqta no...pomislete ot kade 6te se izdyrjate!!!az jiveq ot 13 godini dale4 ot na6te.te mi pra6tat pari i se opravqqm sam.opravqm se da no znaete li..parite sa golqm faktor!!1bez tqh i az nqma da se opravam tolkova dobre(ako mi se naloji da rabotq!samo 4e az sega prez lqtoto rqbotq na stroej!mrysna i tejka rabota!mnogo ot vas sa ligliovci i nqma da go napravqt!!siguren sam!

Мега фен
    Град
    София
    ^^^И какво същност се опитваш да кажеш? Да си самостоятелен май не значи да живееш далеч от родителите и все пак те да превеждат пари, нали така? Или по - скоро се мислиш, че си герой, защото работиш на строеж. Знаеш ли колко много има като тебе? Дори и въпросните "лигави софийнчета". С такива като тебе е пълно по строежите. Много познати това правят сега. Момичета пък работят по кафета. Правят го не, защото им е много приятено, а за да се научат как се изкарва пари. И това е навсякъде, София не прави изключение

Мега фен Аватара на ThePainIsReaL
    Град
    зад ей онова дърво ;)
    Ще го направя дори и да не искам . Нямам намерение да следвам тука наоколо и да съм товар цял живот на майка и татко . Не бих им отказала помощта в началото , но по-късно определено ще съм сама и ще се оправям сама. Като завърша и реша къде ще уча , това ще е след 3 години .. на 19 ще съм .. , няма как - трябва да съм силна и да литна на собствени криле

.. I`m just a kid .. a kid in love ..

Супер фен Аватара на maybelline
    Да живееш сам на квартира не е купон,а отговорност (дори мама и тати да бутат парички).А на някои тийнейджъри на 15-16 години им се налага по една или друга причина да живеят сами (например ако родителите работят в чужбина или някой от тях е починал,а другият работи в друг град и т.н.).В този случай,разбира се,че мама и татко ще пращат парички,няма как.Но и детето трябва да е достатъчно отговорно и да осъзнава последствията от своите действия.Да не говорим,че когато някой живее сам,той трябва сам да си пере,да готви,да чисти,да следи дали всички сметки са платени и т.н.Това никак не е "купон".Вярно,че като живее сам,човек сам си определя кога да се прибира вкъщи,къде и какво да прави без никой да му държи сметка,но никой родител не би оставил някое безотговорно дете.

Ако искаш да живееш сам, изчакай да завършиш средното си образование и да започнеш да учиш висше. После си намери един човек, който ще ти бъде съквартирант, и с него си намерете някакъв апартамент под наем. Разбира се, ще си поделяте всички разходи, за да ви е по-евтино и на двамата.

"Music, sweet music, I wish I could caress, caress, caress..."

Мега фен Аватара на miloto_girl_4e
    Град
    нА плАнеТаТа зеМя
    Ами.. може да ме нервят наще, но предпочитам още поне 10тина годинки да си живея при тях(на 16 години съм) Мама прави всичко готви, пере, чисти, оправя ми леглото.. защо да се нагърбвам с това самичка?
    Има време да всичко, а и най-малкото на квартира е тъпо, по-натам като си хвана сериозно гадже и ходим бая време, ако той живее сам ще отида при него, но сама на квартира при положение, че си имам сега готин апартамент - забравете
    Internet,Football,Friendship,Travel,Cinema,Animals ,Movies,Music,Horror movies,Love

а

Аз съм решил на 16 почвам да бачкам , пък за това дали ще се изнеса - едва ли . Няма да земеня къща за някаква панелка.Наще ще живеят на долният етаж , пък аз на вторият (то не че сега не е така).

Супер фен
    Аз съм на 19 и тая година се изнасям. Няма да работя, защото трябва да уча. Иначе няма нищо лошо в това да живееш при ваще до към 25-6годишна възраст, даже е препоръчително. Иначе купон става от това как си направиш живота. Ако си сдуханяк купон така или иначе няма да видиш.

Голям фен
    Град
    София
    абе ако още съм в София бих си живяла при наште.. екстра си ми е.. а и излишни пари за квартира нямам..

Супер фен
    Град
    Wide awake in Dreamland
    Нямам търпение да се махна от наще...при 1ва съзможност ще се изнеса!

Мега фен
    Град
    София, Лозенец
    Дали ще се изнеса и ще отида на квартира не мога все още да кажа, защото зависи от това какви пари ще изкарвам, в какви отношения ще бъда с родителите и т.н. .

Супер фен Аватара на maldini
    Град
    2 метра под земята
    Най-вероятно,когато стана студент ще си живея отделно на квартира,така по ще ми харесва,разбира се ще хода и при наще винаги,когато намирам възможност,но искам да бъда сам,малко отдих и почивка от детските години и да се отдам изцяло на студенския ми живот и след това вече ще го мисля...

Повече от фен Аватара на macy_day_parade
    mi sega s1m na 14....kato stana na 17 zapo4vam da si t1rsq jili6te,obzavejdam go i nai nakraq 6te ima "ZDRAVEI,JIVOT!!!"
    -Пишката ми е огромна и внимавай да не ти я плесна на лицето, че да не се обезобразиш.To...Накъде повече.

Супер фен Аватара на ycMuBkaTa
    Град
    Beyond the door, there`s peace, I`m sure,and I know there`ll be no more...tears in heaven
    аз от 4 години живея сама, така да се каже, понеже уча в друг град и повярвайте хич не е лесно - трябва да мислиш за всичко, нямате си на идея колко е трудно да се справяш с ежедневните неща, да оставим настрана парите , защото наште все пак ме издържат...
    Самостоятелният живот си е трудна работа и изобщо не е вечният купон - е, да, наистина нямам забрани мога да правя каквото, когато пожелая и те да не научат дори, но все пак трябва съвсем сама да се грижа за себе си, което хич не е толкова лесно...А и в един момент цялата свобода писва...Искам пак да съм дете и да живея с тях непрекъснато и под контрола им...за да ми казват какво е правилно и кое не...
    ...На колене той моли я,
    не зная как да ти го обясня.
    Става дума,че не искам нищо повече от това
    да остарея заедно със теб,
    да ме направиш по-добър човек!
    Тръгваме боси,пътят не е лек,
    но сега ще бъдеш мое слънце,
    аз пък-слънчоглед!

Супер фен Аватара на In4iTu_
    Град
    Варна
    Не съм мислила дали ще се изнеса на 18-19...наистина голям купон ще е, но все пак... Имам един познат, който отиде да учи в Пловдив (на 14 е). Намери си квартира и с няколко приятеля си живеят сами. Но той никак не е очарован, че живее сам (без родителите си). Да, вярно е, че те му дават пари да си плаща наема и за храна, обаче те са 4-5 момчета, следователно не могат да си готвят, нищо не могат да правят От 2 години вече ядат само полуфабрикати от магазина т.е. никак не им е вкусно...Дрехите..дават отделни пари и за химическо..абе изообщо не им завиждам на тея момчета...само чакат да дойдат събота и неделя и се прибират при тяхните...щотУ наистина им е трудно така
    The journey never ends.
    Love is like the wind. You can't see it but you can always feel it!
    Take a risk. Dare to move. Love is a leap of faith.

Az sega 6te se mestq na kvartira i nqmam namereniq da rabotq

Супер фен Аватара на rosskata
    Град
    Варна, Морето, Сините Вълни...
    На 20 съм и съм студентка. Живея при нашите и нямам намерение да се изнасям докато не мога да се издържам 100% сама. И не си мислете, че като станете на 18 и хоп- ще имате работа и ще можете да се издържате сами. Аз работя, и мога с ръка на сърцето да кажа, че ако трябваше да живея с тези пари на квартира, щях да изкарам точно половин година преди да умра от глад или алкохолизъм... А не взимам много лоши пари...

Имам колеги, които живеят на квартира, но мама и тати им плащат всичко. Те са много по-малко самостоятелни от мен, защото аз не искам пари от нашите...А те като живеят на квартира, не излизат повече от мен и не купонясват повече от мен, дори напротив, защото с парите които не давам за квартира си изкарвам по- пълноценно и купонджийски студентските години... \/
    1. Човек се ражда изморен и живее за да си почине.
    2. Ако видиш някой да си почива помогни му.
    3. Работата е свещена. Не я докосвай!
    4. Когато изпиташ желание да работиш,седни и чакай да ти мине.

Голям фен
    Град
    V Kra4mata .
    po dobre pir mama i tate ni6to 4e sa kato Cerberi
    Karai Da E Veselo Boli Te Fara Za Drugite Ne6ta !

Guest
    na 18 se iznasqme

Мега фен Аватара на iiirish

Re: Живот в квартира или при родителите

Цитирай Първоначално написано от Оня
    Искам да попитам колко още време ще живеете у вас при родителите ви? Като станете на 18-19 ще бягате ли на квартира? Ще ви трябват пари (работа). Какво мислите за човек на 20-30 г. който живее при родителите си? Представяли ли сте си какъв купон ще е да живееш сам?
    не смятам дълго време да се задържам при "мама и тати". дошло ми е вече "малко" в повече

Повече от фен
    Град
    PaRkOuR CiTy
    ми най-мн до 19 и после айййдеее

Супер фен
    Град
    Lovech Hardcore ;]
    Цитирай Първоначално написано от macy_day_parade
    mi sega s1m na 14....kato stana na 17 zapo4vam da si t1rsq jili6te,obzavejdam go i nai nakraq 6te ima "ZDRAVEI,JIVOT!!!"
    Хаха,да бе то така лесно става...Трябва да си много тъп/тъпа,за да мислиш така.
    Иначе и аз мисля,че самостоятелния живот изобщо не е това,което изглежда отстрани...

Now is the time for me to rise to my feet
    Wipe your spit from my face
    Wipe these tears from my eyes

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си