С моя баща все се караме за подобни неща,дори по-сериозни,но той не може да ми посегне.Като бях малка го правеше,но сега вече(на 15 съм),само да посмее,майка ми ще го изгони от нас.Никой вкъщи не го търпи.Той все ме обижда и изобщо като станат някакви скандали,той все мен изкарва виновна,а аз обикновено или излизам някъде или се затварям в стаята или банята.Много пъти ми се е искало да се махна от него и веднъж това да стане,повече няма да ме види.Егати отношението има към мен.Аз нямам при кой да се преместя,но с майка много пъти сме обмисляли да се махнем от него(или него да разкараме) и скоро може да го направим.Подкрепям те за решението да отидеш при приятелите си.Може да звъчи налудничаво,но на твое място точно това щях да направя.За всеки случай дръж най-важните си неща в един сак(под леглото наприемер) и направи списък на по-неважните неща,да знаеш бързо какво да вземеш когато се наложи.И НИКОГА не му позвлявай да те удря!Никой няма право да те удря(последният път когато баща ми ме удари,аз също го ударих).Но трябва да си сигурна че тези твои приятели наистина заслужават доверие и биха те приели да живееш с тях.А няма да е зле и по някакъв начин да допринасяш за 'семейния бюджет' ако отидеш при тях.Дори с ниско платена работа поне малко ще трябва да помагаш.