.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 18 от общо 18

Как помните думи по чужд език?

Бихте ли ми казали как помните думи по чужд език,защото тзи година ще уча разширено английски,а езиците много не ми се отдават?
    Човек е истински мъдър тогава, когато знае, че не знае нищо!

Голям фен Аватара на moonbeam
    Град
    Dreamland
    ami svarzvam gi s ne6to,samoto zvu4ene na dumata ili zna4enieto,pone taka gi u4a po angliyski,ina4e po nemski ni6to ne pomnq

Фен
    Град
    Страната на чудесата
    Повтарям си ги многократно и ги свързвам по звучене с нещо познато. Става също и да си правиш изречения с думите, за да ги запомниш. За по-сложните е доста ефективно да си ги пишеш на листче и да си ги лепнеш на видно място, докато ти се набият в главата.
    Успех с езиците!

Повече от фен
    Град
    Sofiq
    Просто не ги уча
    Ми повтарям си ги,пиша ги,свръзвам го с нещо друго...и такам..

Мега фен Аватара на RoyTheReaper
    в осми клас когато учех английски между 6 и 11 часа ДНЕВНО, ги учех като ги пишех по 2 реда. после като се готвих за САТ това се оказа неефективно и си правех флаш карти: изрязвам си листчета и пиша на едната страна думата, на другата значението и си ги преговарям когато скучая.

Супер фен Аватара на Qnchety
    Ми на нас гсопожите ни казваха да пишем всяка дума по 10 реда и така наистина действа. други методи са да си свържеш с нещо или само с гледане ама за тая цел тряя имаш добра зрителна памет !!!

Фен
    Град
    ПаЗаРдЖиК
    Ми по принцип аз запомням лесно,ама език се учи с писане и повтаряне на думите късмет
    Ля Ля Ляяяяяяяяяя

Повтарям си ги 2-3 пъти бавно и на глас.

и на мене въобще не ми се отдават,но уча английски от 5 годишна,а сега уча във френската гимназия и става съвсем трудно с два чужди езика,но при мен помага *повторението е майка на знанието* и честно казано гледам доста филми без суб и това също ми помага моне на мен. важното е да слушаш и ако не си чувал некоя дума,а е била спомената в много важен момент отиваш и я търсиш в речника и поне на мен така ми се забиват в главата.
    Should I let you fall?
    Lose it all?
    So maybe you can remember yourself
    Can't keep believing
    We're only deceiving ourselves
    And I'm sick of the lie
    And you're too late

Не правя нищо, за да запомня думите - нито ги пиша по 10 пъти; нито си ги повтарям на глас. Просто ги помня...

"Music, sweet music, I wish I could caress, caress, caress..."

Фен
    Град
    blagoevgrad
    nikak ne gi pomnq za tova ne gi i znam
    Badi sebe si ,ima prekaleno drugi hora !!!VQRVAI SI,za6toto ti i samo ti go moje6

Голям фен
    винаги има начин да се запомни...аз попринцип по Аглийски ги пиша 4-5 реда след тва си ги повтарям още няколко пъти и така а по-сложните ги свързвам с нещо или като ги напиша вечерта преди да си легна ги препрочитам и сутринта пак и вече ги знам
    Да караш хората да се усмихват чрез твоята усмивка те прави мн щастлив!Да накараш хората да са щастливи заради твоето присаствие те прави специaлен за тях!А да оцениш всичко това и да го запазиш толкова красиво ти трябва чисто сърце!А твоето какво е?

Аз пък от това преписане на думи по 3-5 реда, където ни караха да го правим в 8ми клас, нищо не научих. Толкова ми писваше в един момент и се изморявах, че преписвах думите просто механично, от което няма никакъв смисъл. По-добре да отделиш 30сек. на дума да си я повтаряш бавно на глас и да я научиш, от колкото 2-3мин. да си чупиш ръката от механично преписване, което няма никакъв ефект.
    И между другото - английският е един от най-елементарните езици и не би трябвало да имате проблем с него.

Повече от фен
    Цитирай Първоначално написано от Dr. Kazimbutt
    Не правя нищо, за да запомня думите - нито ги пиша по 10 пъти; нито си ги повтарям на глас. Просто ги помня...
    Aз също. Ако нямаш добра памет- просто трябва да приемеш че езиците не са ти най-добрата страна, да си стягаш парцалите и да отделяш повече време на ученето ако толкова държиш на това.

Нищо-запомням ги несъзнателно! Иначе съм чувала за мн методи! А една госпожа по английски ни беше казала да си облепим тоалетната с думите и така като ходим да ги преговаряме......
    Look inside yourself
    Like your oldest friend
    Just trust the voice within
    Then you'll find the strength
    That will guide your way
    If you will learn to begin
    To trust the voice within

Трябва много да си ги повтаряш, ама не механично, а да мислиш какво казваш и да се опитваш да ги запомняш.
    Дядо ми като е бил малък си изрязвал малки листчета, на които пише от едната страна думата, от другата значението и като излизал с приятели на разходка примерно, вади 1 листче от джоба и ако се падне значението на думата се опитва да се сети как е на съответния език. Ако се падне чуждата дума, се опитва да се сети как е на БГ. Ако не се сети просто обръща листчето, вижда го и го оставя в джоба. И тегли ново листче \/

Голям фен
    пиша ги по колкото ни кажат...по английски ги писахме по 5 реда.
    След това си пишех на 1 лист примерно от 11 урок думите на английски и след това си попълвах разбъркано на български и така..но тая година ще уча немски и смятам да продължавам да си ги уча по съия начин..и с много повтаряне става-сокато ги пишеш 1 ред-произнасяш,2-ри ред-значение на бг,3 ред-произнасяш и т.н..

Мда, само че за немския се искат повече усилия и повече време.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си