Зависи от учителя и предмета.Има нещо,по които е невъзможно да препиша.Но има и такива,по които не отварям учебник,а винаги имам шестици.
В нашия клас имаше какви ли не способи за преписване-писане на отговорите по чинове,столове,дрехи,обувк ,крака,ръце,листчета и т.н. и т.н.Имаше един супер оригинален случай,когато едни мои съученички бяха направили цяла схема,за да си изкарат контролното по география.Едната не влезе в часа,както и аз,между другото.Бях с нея.Приятелката й си влезе,седна на последния чин,сложи си слушалки,там хендсфри и т.н. и другата й диктува по телефона отговорите.На следващия ден обратното.Другата влиза и си прави теста.Купувахме си отговорите.Какво ли не сме измисляли...
Сега ще съм в нов клас и ново даскало и ще видиме как ще се развият нещата,но са ми казвали,че на новото място е по-строго и може и да нямам тая възможност да преписвам...
В по-смотаните часове,където не гледаха толкова даскалите направо от учебниците си преписвахме,криехме ги под чиновете и така.Можеш да си направиш и малко пищовче на лист и да си го скриеш в несесера.Или примерно ако ти е прозрачна химикалката мушкаш листа в нея около пълнителя и пак върши работа.Това съм го правила по физика. Можеш да си напишеш отговорите на телефона и да се правиш,че гледаш колко е часа.Можеш да си го напишеш и на салфетка и да си я мушнеш пак в пакетчето със салфетките и ги оставяш пред тебе и си четеш.Може и на пода да си го напишеш,ако има паркет.
Стига човек да е изобретателен,има много начини.