- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- Vecheren chas
Purvo sorka za latinicata ma ne mi ba4ka flex type)
Ami da pitam v momenta v zakona koi ve4eren 4as za maloletni i nepulnoletni se s4ita poneje nali praviha promeni za nad 16 godini 4e moje i sled 22.00 a ne6to na razli4ni mesta razli4no 4eta i 4uvam, taka 4e nqkoi da znae sigurna informaciq??
bydi do men vyv vseki mig,bydi do men sulzite mi da trie6,usmivkite mi da sybirash,celuvkite da te izgarqt!Bydi do men,za da ti kazvam kolko te obi4am,za da me greqt tvoite o4i i s nejni imena da te naricham
мисля че беше 21:00....![]()
Skateboarding to me means freedom, an outlet for any sort of stress and responsibilities. It's my way of expressing myself...
Mmm vavedoha li go veche za cqla BG ??
epa az si znam 22:00 za zimata ,23:00 lqtoto
Badi sebe si ,ima prekaleno drugi hora !!!VQRVAI SI,za6toto ti i samo ti go moje6
няма такива глупости вечерен час...
оня ден се разхождахме с едни приятели и едни чичковци от полицията спряха и ни искаха личните карти и после ни пуснаха... тва беше малко преди 12
22:00 znam, 4e e za lqtoto.. za zimata nz oba4e predi nqkolko meseca s 1 frd v 12 ve4erta sme se pribirali pe6a ot Gerena do Kr. Polqna i minavat patrulki i ni6to ne proverqvat...
Закон за закрила на детето
чл. 8
(3) (Нова - ДВ, бр. 36 от 2003 г., изм. - ДВ, бр. 38 от 2006 г.) Родителите са длъжни да придружават децата си или да осигурят пълнолетно дееспособно лице за придружител на децата си до 16-годишна възраст на обществени места след 22,00 ч.
Аз го разбирам - над 16 ли си - нямаш вечерен час...![]()
Ехааааа...аз се прибирам в 23.30 часа приблизително,а съм на 12 год.и въобще не ми правят проблем полицаите като ни видят с приятелите ми
![]()
abe we4eren 4as nqma pone w d4,za6toto nikoga sum nqmala problemi dori da minawam 1h po zentura na d4 ima kuki ama te minawat i pitat 'zabawlqwate li se?' koeto za nas e dobre ama na6te ne mislqt taka ...![]()
![]()
![]()
;]]]]]winagi usmihnata
май е различно по градовете...в Монтана е 23 часа летен период и 22 зимен, ама само за заведенията, т.е. наредбата гласии тъй като въобще не ме касае, щото и без това по заведения не ходя(ако ходя зимата ще е до 10 часа, щот и без тфа после съм по домашни купончета...могат да ме хванат "за кура" дет се вика'лица над 16 годишна възраст нямат право да пребивават в питейни и увеселителни заведения след 22 часа зимен и 23 часа летен период'![]()
![]()
![]()
ве4ерен 4ас има 100% - до16 години 22.00
зна4и по принцип полицаите не спират хора ,коиот се мотаят по улиците, но миналото лято прибраха 2-ма приятели (на 17 и 16тот стояха към 18-19 4аса на скеит зоната и пиеха бира
![]()
Това е болест да съм влюбен в теб,
това е болест, вярвам на приятел.
Това е корист - целият живот,
това е грешка, но тя не се повтаря....
щот не може да се пие на обществени местаПървоначално написано от alice sw
аз кфо да кажа като ме прибраха от скейт парка около 11 часа, нямахме алкохол, просто още не беше излязла въпросната наредба...а две пейки по-натам от нас се бяха събрали някфи шибани наркомани и пиеха, но тях дори не ги погледнаха
първо-баси и скапаните закони![]()
второ-аз знам,че за зимата вечерния час е 9,а за лятото-10..
а ако някой малолетен или непълнолетен седи примерно в 11 в някоя градинка с пълнолетни,полицията има ли право да прави проблем?
get off.
ima
Yupeeee !
слушайте баъчо си Йоран нема сгрешитеПървоначално написано от bai_joran_4uka
m nee e verno ima si ve4er 4as...
suepr mnoo pati kat stane 9 i 30 li nqkade tam
i se sa namira nekoi poli4cai da ni napomni kolko e 4asa 4e sled 10 ne moje...![]()
![]()
I'm Not EmO, I'm JusT a TeEnAgeR!!!
ЗАКОН
ЗА ЗАКРИЛА НА ДЕТЕТО
(Обн., ДВ, бр. 48 от 13.06.2000 г.; изм., бр. 75 от 2002 г., бр. 120 от 2002 г.; изм. и доп., бр. 36 от 2003 г., бр. 63 от 2003 г.; изм., бр. 70 от 2004 г., бр. 115 от 2004 г., бр. 28, изм. доп. ДВ бр. 94, бр. 103/2005 г., изм. ДВ бр. 30, бр. 38/2006 г.)
Права и задължения на родителите
Чл. 8. (1) Всеки родител може да иска и да получава съдействие от органите по този закон.
(2) Родителят има право да бъде информиран и консултиран за всички мерки и действия, предприемани по този закон, с изключение на случаите по чл. 13. Той може да поиска промяна на мерките при изменение на обстоятелствата.
(3) (Нова - ДВ, бр. 36 от 2003 г., изм. - ДВ, бр. 38 от 2006 г.) Родителите са длъжни да придружават децата си или да осигурят пълнолетно дееспособно лице за придружител на децата си до 16-годишна възраст на обществени места след 22,00 ч.
(4) (Предишна ал. 3 - ДВ, бр. 36 от 2003 г.) Родителят е длъжен да изпълнява предприетите по този закон мерки и да съдейства при осъществяването на дейностите по закрила на детето.
(5) (Предишна ал. 4 - ДВ, бр. 36 от 2003 г.) Разпоредбите по предходните алинеи се прилагат и по отношение на лицата, които полагат грижи по отглеждането и възпитанието на деца.
И аз го разбирам, че след 16 може да излизаш след 22.00, стига да носиш винаги в себе си лична карта и да не те хванат, че си пил.
bydi do men vyv vseki mig,bydi do men sulzite mi da trie6,usmivkite mi da sybirash,celuvkite da te izgarqt!Bydi do men,za da ti kazvam kolko te obi4am,za da me greqt tvoite o4i i s nejni imena da te naricham