.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 4 от общо 4

Hybrid View

serenity_
    Guest

бяло злато и платина

Здравейте,

move ли някой да ми каже имаше ли разлика между бялото злато и платината??

Винаги съм си мислела че са едно и също но някой ми каза че не е така и се чудя каква е разликата...

Супер фен
    tova sa 2 korenno razli4ni vida metal vse edno da pita6 kva e razlikata mejdu zlatoto i srebroto
    nadqvam se da si se setila
    I Might Not Be The Best In The World,But The Best The World Has Ever Seen!!!!!!!!!!!

serenity_
    Guest
    A mojesh li da mi dadesh nqkoi link ili nqkude kudeto go pishe..? I opredeleno ne mislq che e tolkova ochevidno pri polojenie che 99% ot horat koito sum pitala kazvat che nqma razlika...

Дано разбираш английски http://www.ultimatewedding.com/articles/get.php?action=getarticle&articleid=199!

И все пак общо взето, най-важното от статийката е: бялото злато е сплав от злато (75% чисто злато - 18 карата, 58.5% чисто злато - 14 карата) и разни бели метали (сребро, никел, паладий и платина). Така обаче бялото злато не може да се нарече напълно бяло, то е по-скоро сивкаво като стомана, за това се покрива с родий. Това покритие обаче пада.
    Докато платината си е чист бял метал и се използва като такъв (приблизително 95%), тя не се нуждае от родийево покритие за да придобие бял цвят.
    И други разлики - платината е по-тежка и по-скъпа от златото.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си