- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- какво според вас си струва да се учи?
Здравейте,
Аз сега ще съм 12 клас и на пролет ще кандидатствам....всичко е супер, само че аз много се колебая какво да уча...незнам кое наистина си заслужава да бъде учено и ужасно много ме е страх да не сбъркам в избора си....Затова реших да питам вас....какво според вас си струва да се учи...какво бихте учили вие или дори какво учите?
Somebody wants you,
Somebody needs you,
Somebody dreams about you every single night
Somebody can't breathe without you, it's lonely
Somebody hope that some day you will see
That somebody's me
ми аз съм едва 8 клас но винаги съм искала да следвам право като порасна.но зависи в какво си добра все пак.Математика?Езици?...Спор ед мен днешно време най-добре е да се следва...право или медицина![]()
az sam re6ila da u4a arhitektura,tva mi e cel ot dosta godili (sega sam 9ti klas), tova spored men e mnogo pe4eliv6a profesiq no e trudno i trqbva da ima6 talant za taq rabora kakto i za vsi4ko de i vse pak si zavisi ot teb, kakvo te interesuva, v kakvo si dobra![]()
spored men sega e vremeto na kompiytrite i trqbva da se izy4avat po ysileno, ne samo krajoci i dr. glyposti![]()
да и аз съм мислела за архитектура ама не мога да нарисувам даже един квадратПървоначално написано от teenage_drama_queen
ако можеш да рисуваш хубаво следвай архителктура-доста печеливша професия
![]()
ако си добра по математика - компютри. ако освен това можеш да рисуваш - архитектура.
ако си добра по езиците - някоя от екзотичните филологии в СУ. препоръчвам ти скандинавистика.
ако умееш да зубриш и си трудолюбива - медицина.
литературата ако ти върви - право. история - международни отношения.
добре ще е да уточниш какво ти е интересно и в какво си добра. само не ти препоръчвам икономиката, защото в днешно време всеки втори е икономист и конкуренцията е голяма.
бду, мислила ли си да кандидатстваш в чужбина?
TU - Komputyrni sistemi i tehnologii
Еми сега на 15 ще съм нова заекПопринцип от малка съм искала да се запиша в спортно у-ще да стана професионала футболистка и т.н. ама 1-н ден мама ме сецна каза "Не, да не си помисляш" и ... стана тя к'вато стана... и не защото има нещо против футбола а защото спорта е до време и в БГ няма женски футбол... еми са ще уча за фризиорка, бива ме малко...но нали за това е да се учи... за да стане нещо от мене
Просто това беше 2 нещо което ме бива след футбола...пак и аз бързо съхващам
.... мисля, че няма да имам голями проблеми
, но това времето ще покаже! А до колкото това което ти да учиш чесно казано не знам... според мен това което ти е най-на сръце да учиш това което те влече и ти създава одоволствие като го правиш...
![]()
![]()
Човек е щастлив когато притежава това,което сам обича,а не това,което другите харесват
i ako te priemat shte e super!Първоначално написано от ^npocTo^a3^f^
![]()
Най-важното е да учиш нещо, което ти харесваш. Изжери си професия, която има бъдеще и е доходоносна. Хубави са медицината, правото, архитектура, финанси, ИТ и т.н.
И преди да те срещна... пак теб ОБИЧАХ!
И дори един ден да не съм до теб... пак теб ще обичам!
Всички се надяваме за това. [-o<Първоначално написано от ^npocTo^a3^f^
И преди да те срещна... пак теб ОБИЧАХ!
И дори един ден да не съм до теб... пак теб ще обичам!
Ами както каза Lake_bodom, всеки втори е икономист. НО напоследък доста нашумя и правото... И двете са страхотни професии, но ако ти харесва и искаш да ги учиш, абсолютно нищо да не те бърка. А иначе на мене ми вървят езиците и ще си завърша средното образувание, знаейки немски, английски и малко испански. А оттам-нататък за висшето.... Ще видим. Но мн ми харесва и фармацевтиката... Това + езиците за мен е супер комбинация.![]()
az puk iskam da ucha ikonomika...pravo nem i trqbva...smisul purvo e mnogo trudno i vtoro ne sum se nasochila kum tova.....ikonomikata za men e nai-dobre..zanimavash si se turgoviiika ..chastni biznesi....ama edva li nie bihme mogli da te nasochim,kakvo da uchish...zashtoto vseki kazva individualno za sebe si ...a i nai-vajnoto e ti da iskash da pravish tova..
И аз сега ще съм 12 клас и почвам да се готвя за изпити. Мисля да кандидатствам с литературам история и английски. Може би ще се мъча за право или международни отношения![]()
Зависи кои са ти силните страни. В днешно време би ти била полезна информатиката. Също така и езиците. Бих ти предложила да учиш някаква си филология, но не английски, защото тя е масова. Учи английски + още един език и ще имаш червени точкиНо ги научи! Психологията също би ти била интересна. Програмистите, дизайнерите и преводачите получават доста.
Аз лично съм луда на тема химия,биология,биохимия иии всичко свързано с този предмет.Мисля да се занимавам с нещо свързано с химията,но не искам да “предричам”Не искам обаче финанси,икономика,право бла-бла....нещо са ми скучни тия професии
![]()
![]()
To Be Good Is Not Good Enough,When You Dream Of Being Great!
Аз много искам да следвам медицина![]()
Kакво ли си пожелават звездите,когато видят падащи хора...?
Uchi si tova koeto ti xaresva a ne tova koeto te zadaljavat![]()
Кой клас си?Първоначално написано от *Damianita*
А за авторката на темата, естествено, че не можем нито да те насочим, камо ли да ти кажем какво да следваш. Сама трябва да прецениш кое ще ти подхожда и ще го учиш с интерес.
li4no bih iskal da kamdidatsvam v tehni4eskiq s matematika za da imam vis6e i sled tva da se realiziram kato programist!Ba6ta mi e programist ,ima sobstvena firma,toj si e 6ef,mislq 4e pri nego 6e mi po lesno!Estestveno ezik 6e mi trea za da moga da probvam i v 4uzbina!
8 клас съм,а ти?Първоначално написано от MiRaCuLiX.bb
Kакво ли си пожелават звездите,когато видят падащи хора...?
ХАх малко ми е смешен тоя въпрос както като питаш децата какви ще станат като потастнат.... и тъй де както и да важното е да те влече да ти е лесно да го учиш и просто ако не ти харесва къкъв е смисъла. Аз ще следвам с Химия
What have you done to me,
I’ll never be the same I'll tell you for sure
You really are my ecstasy, My real life fantasy, oh yeah