- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Как да постъпя ?
Здр,
така... става дума за едно момиче, което познавам от около 2 години.
Първоначално бяхме само приятели, но от известно време осъзнах че изпитвам нещо мн повече от приятелство.
С нея сме доста често заедно и освен това когато се видим в icq си пишем супер много.
Дотук добре, обаче се случи нещо, което ме обърка :
Въпреки че се държи мило с мен и понякога върши такива работи чрез които ме кара да си мисля че споделя чувствата ми,на скоро научих че си е намерила за смешено кратък период от време, през който не бяхме заедно, някакво гадже.Според вас доколко сериозно може да бъде това като се има в предвид че сега той е в Русе и там учи ?
Може ли това да е било само някакво увлечение ?
Бих искал да знам какво тя изпитва всъщност към мен, но не знам как ще стане това...
Ако имате някакви предложения - споделете
Първо да те попитам, вие от къде сте?
Първоначално написано от Анонимко
Защо просто не я попиташ![]()
да трябва да и признаеш чуствата си, това е най-доброто
За пореден път се уверявам,че приятелството МОМЧЕ-МОМИЧЕ не е възможно,а приятелството МОМИЧЕ-МОМЧЕ е възможно(има малко изключения).Незнам какво да те посъветвам,защото не си дал никаква по-подробна и конкретна информация за момичето.На практика това,че тя си намира гаджета е....ами как да ти го кажа---НОРМАЛНОТова,че ти я харесваш..не означава,че тя трябва да си затвори очите за света наоколо и ти да си нейния принц
Още повече-че сте приятели и тя си те възприема като такъв
Имаш избор:
1.Рискуваш и и го казваш.Но имай в предвид,че ако откаже,може да сте си приятели,но няма да е същото!Тя ще те гледа с други очи и може би ще ти се иска да не и го беше казвал...
Ако пък приеме,добре!Ще тръгнете..но докога?Нима на тийнейджърска възраст може да се различи истинска любов от илюзията за такава?Каквото и да си мислиш,каквото и да чувстваш,все някога ще ти омръзне..някога СКОРО!А ако си убеден,че няма да е така,то поне бъди сигурен,че на нея ще и омръзнеИ тогава-КВО
Ще скъсате..и ще се гледате с различни очи.Тук вече вероятността да си останете приятели както в доброто старо време е 1 на 1 000 000.Не че в "доброто старо време",както бихте казали,(т.е. сега) сте истински приятели,щом ти имаш силни чувства към нея...
![]()
2.Дай ни повече информация за отношенията ви.Така може да преценим малко или много положението,реално погледнато отстрани.Бъди искрен и не си измисляй.![]()
Абе незнам...въобще какво си въобразяваш?Как си представяш нещата?Единственият начин да не си развалите приятелството е да сте заедно завинаги...ама ТОВА Е НЕВЪЗМОЖНО!!!Или поне аз така си мисля..
![]()
Ами защо не я попиташ директно вместо да се чудиш?Ние така и така не можем да ти кажем какво е точно мужду тях.Според мен трябва да признаеш чувствата си.
Ами нали се препдолага че сте добри приятели?Това означава че свободно може да общуваш с нея,да й задаваш въпроси за личния й жиовот.ПОпитай я как са се запознали,има ли чувства към него или иска просто кратка авантюра.Щом си е намерила гадже за краткия период в който не сте поддържали връзка и преди това не ти е споменавала нещо за него,едва ли е нещо сериозйно.Казваш че той живее и учи в русе.Не си споменал вие откъде сте ,но ако говориш за връзка от разстояние...май при тях няма да с еполучи,като се има предвид че вероятно са се зпаознали скоро и обичта,доверието,компромис ите още не намерили много място във връзката.Наистина ще е най-добре дай признаеш какво чувстваш към нея,каквито и да са чувствата й,ащото ще е ужасно мъчително за теб да прекарваш толкова време с нея,да общувате често и да се правиш че гледаш на нея само през очите на добър приятел.Разкрий й какво става с теб,пък дали ще се получат нещата зависи само от това какво изпитва ТЯ
e_l_i_z_a
От казаното в т.1 останах с впечатлението, че ако отговора е "не" следва раздяла, ако се стигне до по-сериозни отношения, след време на единия от двамата ще му омръзне и пак ще следва раздяла. Не разбрах защо на нея би и омръзнало след време ?
LP_girl_14
Не бих искал да развалям нашето приятелство или пък да я загубя било чрез дейстие или бездействие.
Относно тях - връзка от разстояние мисля че е точно това.
Колкото за признаването - тя е свикнала да говорим за весели,забавни, неангажиращи неща и може би за това не сме говорили за нещо по-сериозно и това може би е проблема...Още повече че и да й призная не е лесно[/b]
Най-добре попитай нея. Само тя може да ти каже какво е положението.
И преди да те срещна... пак теб ОБИЧАХ!
И дори един ден да не съм до теб... пак теб ще обичам!
Ако сте толкова близки, ти трябва да забелязваш дали тя изпитва симпатии към теб (различни от приятелство). Не можеш да знаеш със сигурност какво изпитва към другото момче, на теб може да ти изглежда като някаква забежка, като флиртче, но тя може и да е влюбена. Питай я![]()
Може наистина да споделиш чувствата си, дори да не ги споделя, ще се опитате да си запазите приятелството, ще знаеш, че поне си пробвал...
Ако ме прогониш, ще изгасна.
Ала доближиш ли се, ще се стопя.
Да те имам е така опасно!
(Да те нямам значи да умра.)
Както каза e_l_i_z_a - напълно възможно е тя да не изпитва чувства към теб. Не го приемай прекалено навътре. Може би вижда в теб само най-добър приятел. И може би така е по-добре.
Другият варият е... страхът. Аз съм правила такава грешка. Един от най-близките ми хора сред приятелското обкръжение беше момче. И си прекарвах супер с него, като го възприемах само като приятел и нищо повече. До едно време. Когато почна нещо да ми става. И когато тръгнахме, аз изведнъж се отдръпнах и скъсахме за отрицателно време. Случилото се го осъзнавам сега - няколко месеца по-късно. Всичко се е дължало на страхът ми. Мислела съм си (подсъзнателно), че това ходене може да разруши нашето приятелство и с цел да го спася (или поне да не го разруша) се отдръпвам. Постъпих като пълна, ама пълна идиоткаНо не беше нарочно. Може би и твоето момиче се притеснява, страхува и гледа да си намери някой, с който да си замаже очите. Помогни й да преоктрие истинските си чувства и да не я е страх от тях. А щом сте толкова добри приятели, нека това стане с разговор. Очи в очи!
Всички знаят какво трябва да се направи в тази ситуация...Нищо няма да се постигне с мълчание...
...Присъедини се
Skype Name - axxxel_rudi