- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- 9 Септември
За да не ме обвинят че правя някаква пропаганда, искам само да попитам дали знаете какво е станало на тази дата![]()
П.С. Честит празник на всички наши
Ако не знаеш - ще те научим!
Ако не можеш – ще ти покажем!
Ако не искаш - ще те принудим!
Пролетарии от всички страни - обединявайте се!
EDIT:Изтрийте ми постта
11 tochka deaktiven profil.
естествено че знам кво се е случило. Превратът който свали монархо-фашисткото правителство и установи пълна демокрация![]()
Честито
честито да ни е![]()
![]()
![]()
I’d give my all to have
Just one more night with you
I’d risk my life to feel
Your body next to mine
Cause I can’t go on
Living in the memory of our song
4estito i ot men drugari=D> =D> =D>
това е черен ден в историята на България. началото на 45+17 години мрак.
Хайл Хитлер!![]()
Аз не празнувам такива "празници".
Болшевиките на сапун!
...Arbeit macht frei...
Съгласен. Заради "великата идея" и "големите идеолози" сме на тва дередже.Първоначално написано от Lake_bodom
Ти па кво се обаждаш. Вие сте мръсните убийциПървоначално написано от gestapo
![]()
Всеки си има мнение за този ден. Наистина за 45 години много се бяха изродили нещата на края, но...![]()
П.С. Болшевик, кефиш, но си съвсеем малко краен![]()
Ако не знаеш - ще те научим!
Ако не можеш – ще ти покажем!
Ако не искаш - ще те принудим!
Пролетарии от всички страни - обединявайте се!
Айде, айде.Първоначално написано от Болшевик
Нито един от хората тук виждал как убиват някого. Пък камоли да убие някого...
за кое от всичките говорим* 1892 - Астрономът Едуард Емерсън Барнард открива Амалтея - петият по големина естествен спътник на Юпитер.
* 1943 - В нарушение на конституцията ХХV Народно събрание избира регентство в състав: княз Кирил Преславски, професор Богдан Филов и генерал Никола Михов.
* 1944 - Втора световна война: Деветосептемврийски преврат: Войскови части, застанали на страната на Отечествения фронт овладяват ключови места в София, като по този начин извършват военен преврат, съпроводен с масово въоръжено въстание в провинцията, дело на партизани от Народоосвободителната въстаническа армия. Свалено е от власт правителството на Константин Муравиев, съставен е про-съветски кабинет на ОФ, начело с Кимон Георгиев. В продължение на много години тази дата е официален празник в Народна република България.
* 1947 - Започват денонощни излъчвания на програма "Хоризонт" на Българското национално радио.
* 1991 - Таджикистан придобива независимост от СССР.![]()
Болшевик, все повече затвърждаваш мнението ми колко си ограничен. Вероятно е от възрастта, но дразниш изключително много. Никой не го интересува какъв комунист си, бъди така добър да престанеш във всеки пост да занимаваш хората с комунистическите си глупости, защото двамата с Communist ставате много банални. То е характерно такива пишлемета като тебе да си мислят, че са център на света, но това твоето е прекалено.Първоначално написано от Болшевик
![]()
Поздрав за болшевиките по случай празника им:
![]()
Първоначално написано от gestapo
2, 3 и 13 т. системно / неподходящ подпис/ !
След 9 септември българската армия е включена в състава на ІІІ-ти Украински фронт и дава десетки хиляди убити и ранени в каузата за разгром на хитлеризма. На България не е признат статут на съвоюваща страна...
П.П. За този ден си задайте въпроса така - венец на антифашистката борба или начало на комунистически терор?
Skateboarding to me means freedom, an outlet for any sort of stress and responsibilities. It's my way of expressing myself...
ми всъщност си е точно така...Първоначално написано от exploitedteen
Skateboarding to me means freedom, an outlet for any sort of stress and responsibilities. It's my way of expressing myself...
Българската армия стига чак до Австрия, сега познайте защо братята руснаци са наредили да спрем там?Първоначално написано от skate_warrior
хм.. там са се водили последните сражения с нацистите...Първоначално написано от Psycho Realm
Предполагам са го направили, за да не дадат жертви, а българите да свършат "черната работа".. Знаели са, че там ще заварят немската капитулация...
Русия не е ли казала, че България е губеща от Войната с цел България да плаща данъци?![]()
Е, не позна. Защото с напредването през Австрия, следва навлизане в Германия, което означава едно - край на Третия Райх. А и кой ще допусне една страна, която се бие срещу немците едва от половин година, преди това е била на страната на Оста, да извърши този голям пробив? Нали заслугите трябва да се препишат на победителите - СССР, а не губещите.Първоначално написано от skate_warrior
Така е, не се бях сетил за това![]()
честит празник... ехх кога мина времето на бригадирските дружинки, как пяхме и се веселяхме, а кебапчетата валяха от небето![]()