.
Отговор в тема
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 38
    Голям фен Аватара на HeDa
    Град
    y nas :>

Баща ми не е нормален

Значи исках да си пробия езика и казах на мама тя ми каза "Ще питам баща ти " .. пита го и той каза "Да го пробива " и аз това и направих и на другия ден вика ти луда ли си да я махаш ... аз казах добре , обаче я махнах само за пред него и пак си я сложих .. днеска пак ми вика да се изплезя.. и ме хвана неподготвена и ме удари бая силничко.. така де аз съм си свикнала да ме удря като сгафя (това е често )... даже почнах като говоря за него нещо да казвам вместо " Тати ми каза ... еди какво си " ами "Стайко (това му е името ) .... еди какво си .." Като говоря за него казвам му по име .. пък и аз не си говоря с него само малко .. ама вече и малко няма да е . И казах на мама ако той не престане да ми прави проблеми за обецата си събирам багажа и повече няма да ме видите ... говорих сериозно ... и наистина ще направя така ако тоя ненормалник не престане да ме удря и да ми прави проблем ...

Къде ще отидеш? На хотел?

"Music, sweet music, I wish I could caress, caress, caress..."

Град
    Цитирай Първоначално написано от Dr. Kazimbutt
    Къде ще отидеш? На хотел?
    Е това е най-малкия проблем.. имам си приятели, където няма да ме потърсят, защото не ги познават изобщо и няма да съм в моя град изобщо .. така че..

Хубаво - отиваш при приятелите си. А после? Какво ще правиш, откъде ще намираш пари, как ще учиш? Ясно е, че не може да живееш дълго време на чужд гръб, затова не говори, че ще направиш нещо, защото няма как това да стане.

Град
    Хубаво - отиваш при приятелите си. А после? Какво ще правиш, откъде ще намираш пари, как ще учиш? Ясно е, че не може да живееш дълго време на чужд гръб, затова не говори, че ще направиш нещо, защото няма как това да стане.
    Еми какво се очаква от мен като той постъпва така с мене? Да си стоя в нас и да се натискам да ме бие.. и не ми казвай да махна обецата , защото няма да я махна дори да ме спука от бой... това ми беше мечта няма да се отказа от нея колкото и глупаво да звучи ..

От тебе се очаква да стиснеш зъби и да потраеш още известно време, поне докато не станеш на 18 и не си намериш работа. Чак тогава ще можеш да се изнесеш. Може вариантът да не ти харесва изобщо, но трябва да разбереш, че за момента нямаш алтернатива.

П.П. Не се обиждай, но мечтата ти верно е глупава... или просто аз не я разбирам.

Град
    16 години съм го търпяла... аз немога повече... наистина просто нямаш си и представа какъв ужас е като го видя .. доповръща ми се... незнам незнам....

Фен
    Град
    blagoevgrad
    zna4i do edna stepen te razbiram..ba6ta mi e po4ti sa6tiq samo 4e ne me udrq....... ponqkoga otka4a totalno i si vika i ne moje da go tarpi za nqkakvi prostotii otka4a.......ama pomisli ne mislq 4e samo toi e vinoven da se daRJI taka.........vij svoeto darjanie i otno6enie kam nego.... Az malko se osaznah kak se darja s nego,kak mu govorq i kak pravq vsi4ko napuk na nego i sega se opitvam da go promenq tova i do edna stepen mi se promeniha vzaiotmoono6eniqta s nego ) nE E na4ina da izbqga6
    Badi sebe si ,ima prekaleno drugi hora !!!VQRVAI SI,za6toto ti i samo ti go moje6

Град
    Ама аз никога не съм му отговаряла... аз даже не мъ говоря.. няма какво да му кажа... нито правя нарочно нещо , което да го ядоса.. за мене това няма смисал... все едно да направя нещо , което знам , че не одобваря и по този начин си прося боя... няма смисал.. примерно да ходя сега да му се плезя да види , че не съм махнала обецата.. еми напротив гледам да не съм много в къщи .. да не се засичаме и това е....

Мега фен
    Как ще те удря? Ако имаш ключ от стаята, бягай и се заключи там, ако посегне.

Град
    Цитирай Първоначално написано от `Death`Whore`
    Как ще те удря? Ако имаш ключ от стаята, бягай и се заключи там, ако посегне.
    Нямам стая , което ми е голям проблем .. само ако имах щях да си стоя там заключена докато доиде време да излезна на някъде ...

Мега фен
    Ами, излизай от къщи, щом понечи да те удари! Не позволявай!

Град
    Това е добре ... ами като ме стигне... хах .. аз така като си помисля може и в банята да се заключа ..

Повече от фен
    Град
    Plovdiv
    i moia bashta e edin sduhan tapanar!i az izobshto ne moga da go ponasiam!izbiagvam da govoria s nego ili ako se slichva to shte e kogato se zasechem po staiti ili da me pita dali shte otida da iadem!izbiagvai go i ti!ne mu pozvoliavai da te udria!a i ne e tva nachina!kogato te udria ako niama kade da se zakluchish,izlez navan i se priberi kogato iskash!nie kato se skarame taka pravia i posle vse edno nishto ne e bilo i na nego mu stava super kofti i se seshta che ne e bil prav!
    Nikoga ne plachi za neshto koeto ne plache za teb!

Супер фен Аватара на maybelline
    С моя баща все се караме за подобни неща,дори по-сериозни,но той не може да ми посегне.Като бях малка го правеше,но сега вече(на 15 съм),само да посмее,майка ми ще го изгони от нас.Никой вкъщи не го търпи.Той все ме обижда и изобщо като станат някакви скандали,той все мен изкарва виновна,а аз обикновено или излизам някъде или се затварям в стаята или банята.Много пъти ми се е искало да се махна от него и веднъж това да стане,повече няма да ме види.Егати отношението има към мен.Аз нямам при кой да се преместя,но с майка много пъти сме обмисляли да се махнем от него(или него да разкараме) и скоро може да го направим.Подкрепям те за решението да отидеш при приятелите си.Може да звъчи налудничаво,но на твое място точно това щях да направя.За всеки случай дръж най-важните си неща в един сак(под леглото наприемер) и направи списък на по-неважните неща,да знаеш бързо какво да вземеш когато се наложи.И НИКОГА не му позвлявай да те удря!Никой няма право да те удря(последният път когато баща ми ме удари,аз също го ударих).Но трябва да си сигурна че тези твои приятели наистина заслужават доверие и биха те приели да живееш с тях.А няма да е зле и по някакъв начин да допринасяш за 'семейния бюджет' ако отидеш при тях.Дори с ниско платена работа поне малко ще трябва да помагаш.

Повече от фен
    Град
    Sofiq
    Напълно подкрепям мнението на maybelline
    Аз се разбирам много добре с баща ми и нямаме такива проблеми,НО твоя няма никакво право да те удря,все пак вече си голяма и зряла...Офф и аз нз но по добре наистина отида да живееш при някоя приятелка или приятел...

Голям фен
    Миличка, преди 2 месеца избягах от нас щото се скарах много жестоко с наще щото тях ги нямаше и аз бях в къщи с гаджето и те ни хванаха в доста интересна поза...кактои да е карахме се цяла нощ и аз накрая си събрах някои неща звъннах на гаджето ми и той ме взе от къщи и ни няма...повярвай ми - до никъде няма дастигнеш без пари и малолетна.,..
    Admin-Coki:
    неподходящ размер на снимка в подпис.

Фен
    Град
    blagoevgrad
    ose6tate li e vsi4ki ba6ti ne6to sa otka4ili.....moq dneska otka4i 4e sam sedqla na kompa toi kato se e pribral..... a az bqh sednala to4no predi da si doide .. kato smetne6 4e az var6a vka6ti vsi4ko cqlata domakinska rabota i toi vinagi e nedovolen !!!!!!!! ii ako o6te edin pat za prostotii she otka4a;]]]]]]]] A mila toi nqma pravo da te udrq
    Badi sebe si ,ima prekaleno drugi hora !!!VQRVAI SI,za6toto ti i samo ti go moje6

Голям фен
    Град
    Compton
    дано да ти помогне само трябваше да видиш горната тема успех и дано да намериш някво решение

Ти сам можеш да потърсиш и да защитиш правата си, когато познаваш Закона за закрила на детето.

Законът за закрила на детето е приет в България на 31 май 2000г.

Този закон урежда правата на децата и младите хора до 18г. и как те да бъдат защитени.

Най-важните принципи, на които се гради този закон, са следните:

1. Децата имат право да бъдат закриляни.

2. Личността на всяко дете трябва да бъде зачитана и уважавана.

3. Всяко дете има право да бъде отглеждано в семейна среда.

4. Тези, които взимат решения по важни за детето въпроси, на първо място трябва да се ръководят от неговите интереси.

Като прочетеш този закон, ти ще знаеш какви са твоите права, към кого и как можеш да се обърнеш, за да получиш закрила.

Право на закрила

Ти имаш право на закрила при твоето израстване и развитие.

Срещу теб не се допуска проява на дискриминация заради твоята външност, раса, народност, пол, произход и образование.

Ти имаш право на собствен език, култура и религия.

Право на закрила срещу насилие

Не се допуска никое дете да бъде малтретирано, обиждано или пренебрегвано.

Не се допуска никое дете да бъде принуждавано да върши вредна за него работа.

Ако те принуждават да просиш, да проституираш, или си подложен на сексуално или друго насилие, можеш да поискаш закрила.

Ти имаш право на закрила срещу принудително въвличане в религиозни секти.

Право на изразяване

Ти имаш право да изразяваш мнението си по всички въпроси, които засягат твоите интереси.

Твоето мнение трябва да се зачита при взимането на решения, свързани с теб, вкъщи и в училище, от държавните власти и в съда.

Право на информиране и консултиране

Ти имаш право да бъдеш информиран и консултиран от Отделите за закрила на детето (по-долу ще бъде обяснено за тези отдели).

Ако е необходимо можеш да бъдеш консултиран и без знанието на родителите ти, ако това защитава по най-добър начин твоите интереси.

Защита на религиозни убеждения

До 14-годишна възраст твоето отношение към религията се определя от родителите ти, а от 14- до 18- годишна възраст - по съгласие между теб и твоите родители или тези, които се грижат за теб.

При възникване на противоречие между теб и твоите родители можеш да се обърнеш за съдействие към отделите за закрила на детето.

Право на изслушване в съда

Ако твоите права и интереси се решават чрез съд, ти имаш право да бъдеш изслушан.

Преди да бъдеш изслушан, трябва да получиш необходимата информация, която да ти помогне да формираш мнението си. Трябва да бъдеш консултиран за евентуалните последици от твоите желания, от даване на мнението ти, както и за решенията на съда.

Това се извършва в подходяща обстановка и в присъствието на социален работник.

Решенията в съда не могат да бъдат разгласявани без твоето съгласие, ако си навършил 10- годишна възраст.

Твоите права трябва да бъдат зачитани!

Органи за закрила на детето

Всички тези институции/организации работят за теб и могат да ти помогнат винаги, когато имаш нужда. Няма значение към коя от тях ще се обърнеш - те работят заедно, за да ти осигурят спокоен и безопасен живот.

1. Държавна агенция за закрила на детето – в нея работят екипи от различни специалисти – психолози, педагози, лекари, юристи, които разработват програми за решаване проблемите на всички деца и които се грижат за защитата на твоите права.

2. Дирекция “Социално подпомагане” към Агенцията за социално подпомагане - във всяка община има Отдел за закрила на детето. В този отдел работят социални работници само върху проблемите на децата и семейството, съвместно с други специалисти.

Те могат да подпомогнат родителите и тези, които се грижат за теб по проблеми, свързани с твоето отглеждане, възпитание и обучение.
    Могат да те информират за твоите права и задължения.
    Могат да съдействат за подобряване на условията, в които живееш.
    Ако има конфликт или трудност в общуването между теб и родителите, могат да помогнат да го разрешите.
    Могат да те посъветват при избора на училище и професия или да ти помогнат да си намериш работа, ако си навършил 16 години.
    3. Министерство на вътрешните работи - може да ти предостави полицейска закрила в рамките на 48 часа, когато:

си обект на престъпление;
    има непосредствена опасност за твоя живот или здраве;
    има опасност да бъдеш въвлечен в извършването на престъпление;
    си изгубен или в безпомощно състояние;
    когато си без надзор.

към кой да се обърна ?

Полиция 166

Национално централно бюро – Интерпол

Тел. + 359 2 982 43 51

Регионална линия за деца и юноши – Благоевград

Тел. + 359 73/ 88 51 55

Гореща линия за помощ и подкрепа на деца – Община Триадица

Тел. + 359 2 958 50 00

Гореща телефонна линия за пострадали от насилие - Фондация "Асоциация Анимус"

Тел. + 359 2 982 76 86

Държавна агенция за закрила на детето

Тел. + 359 2 933 90 50

Факс + 359 2 980 24 15

E-mail: stopech@sacp.government.bg
    http://www.stopech.sacp.government.bg/

закон за закрила на детето

By Coki:
    Благодаря за поезната информация, темата ще бъде маркирана, като ВАЖНА! За да бъде лесна за разглеждане и да се предотвратят различни опити за спам, темата ще бъде заключена.

И моя е ненормален.С брат ми и майка ми едвам го търпим.Просто си немате на представа какво означава луд човек.Супер дребни неща го дразнят и изведнъж избухва и почва да крещи и да вика, посяга да ни бие мен и брат ми , но не смее да ни удари, а се разтреперва пред нас и едвам се сдържа да не отпусне ръката, щото ако стане така майка ми ще го изхвърли.Винаги гледа като гръмнат, вади една такава физиономия се едно ще те заколя.Никога не е мислил за децата си(мен и брат ми).И най лошото е че пред чужди хора става ебати добрия човек, променя се тотално говори хубави неща за нас, колко ни обича.

Повече от фен
    От тебе се очаква да стиснеш зъби и да потраеш още известно време, поне докато не станеш на 18 и не си намериш работа. Чак тогава ще можеш да се изнесеш. Може вариантът да не ти харесва изобщо, но трябва да разбереш, че за момента нямаш алтернатива.

П.П. Не се обиждай, но мечтата ти верно е глупава... или просто аз не я разбирам.
    Triabva da4aka celi dve godini.Do togava problemut s obicata nadali vse o6te 6te e problem.

Голям фен

.

а защо се държат така бащите според вас?Кога започнаха да се държат така?Когато бяхте малки такива ли бяха?

Re: .

Само при момичетата ли е така? Нито моя е такъв, нито някой от бащите на приятелите ми. Дали не е някакъв комплекс? Незнам. Дано никога не го изпитам.
    Greets

Chupacabra кърти мивки, фаянс, теракота и т.н.

Супер фен Аватара на maybelline
    Цитирай Първоначално написано от Zullken
    И моя е ненормален.С брат ми и майка ми едвам го търпим.Просто си немате на представа какво означава луд човек.Супер дребни неща го дразнят и изведнъж избухва и почва да крещи и да вика, посяга да ни бие мен и брат ми , но не смее да ни удари, а се разтреперва пред нас и едвам се сдържа да не отпусне ръката, щото ако стане така майка ми ще го изхвърли.Винаги гледа като гръмнат, вади една такава физиономия се едно ще те заколя.Никога не е мислил за децата си(мен и брат ми).И най лошото е че пред чужди хора става ебати добрия човек, променя се тотално говори хубави неща за нас, колко ни обича.
    Олеле...все едно чета за собствения си баща.Да не сме случайно полу-брат и сестра?

Фен
    Град
    ПаЗаРдЖиК
    Ох,моля ти се!Не си и помисляй да бягаш,знаеш ли какво те очаква на улицата-много по-лоши неща от вкъщи!Просто у вас си махай обицата,защо ти е притрябвало у вас да си с нея,а тва за ходенето у приятели-мислиш ли че постоянно можеш да живееш по чуждите къщи?!
    Ля Ля Ляяяяяяяяяя

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си