.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 7 от общо 7

kakfo po to4no e...

kakfo po to4no predstavlqva sterilnata urina i za kakfo moje da se sadi po neq? znam 4e pri cistit se nalaga da dava6 izsledvane za takava? ako nqkoi moje da mi pomogne 6te sam mn blagodarna

Голям фен
    Стерилна урина се дава след измиване в едно малко съдче с капачка.След като се изпишкаш в това съдче се затваря и трябва много да се внимава да не се пипа гълото на съдчето да не се замърси(нали все пак е стерилна урина)А за какво се съди по нея вече не мога да ти кажа
    When the power of love overcomes the love of power, the world will know peace

ei mersi se pak za infoto..4e mi trqbva6e,mai 6te se naloji da go pravq tfa mersi pak mn

имам едно въпросче..каква е рзликата мейду обикновената урина и стерилната..има ли по информиран човек които да ми помогне да си отг на въпроса...мерси предварително

Forslor
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от anity666
    имам едно въпросче..каква е рзликата мейду обикновената урина и стерилната..има ли по информиран човек които да ми помогне да си отг на въпроса...мерси предварително
    По принцип докато бях в чужбина малката ми племница имаше проблем с коремчето ,ходихме в специализирана клиника и те за да вземат стерилна урина и взеха директно от пикочния мехур,но не чрез катетаризация ,а и "надупкаха корема" ,като можело просто да и дадат специални торбички с лепки ,които както казаха по-горе се затварят добре и се внимава да не бъдат замърсени. Та в общи линий тва е стерилната урина ,урина с намалено количество на различни микробиологични примеси от външната среда с цел да се постави по точна диагноза.

Голям фен
    Град
    Veliko Tyrnovo
    Здравей,
    разликата при стерилната и обикновената урина е следната:
    1во, стерилната обикновенно е сутрешната, първата като станеш се измиваш и се изпишваш в ено малко бурканче след което внимаваш да не го пипаш по ръбовете и да не замърсиш още преди това бурканчето.
    А обикновената можеш да я дадеш и сега като отидеш без да си се измила. А иначе стерилната се прави за да се видят повече показатели, тя обикновено става за 2-3дни. Но пък е доста по-добре с нея.

Супер фен
    Град
    Sofia
    Сама по себе си думата "стерилна" говори много! Стерилната урина за разлика от обикновенната се изследва за да се установи или отрече наличието на патогенни организми и болестотворни бактерии! В общи линии това спада към така наречените микробиологични изследвания, което пък от часовете Ви по биология би трябвало да знаете, че е .. изследване за откриване на "жувотни"! Обикновенно се назначава, когато има съмнения за наличие на инфекция, причинена от "ЖУВОТНО"
    Better keep your mouth shut and appear stupid instead of open it and remove all doubts

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си