.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 10 от общо 10
    Лилито_
    Guest

kompiutyr=>smetka za tok

Zdraveite moji da vi se stori glupav vyprosa mi...predi pla6tah okolo 25-28 lv tok (rabotiat hladilnik i televizor non stop) ot kakto imam kompiutar pla6tam 45 lv! normalno li e tova?!i ima li nqkakvi nastroiki za minimalno potreblenie na tok?
    P.s.kompiutara raboti vseki den ot 8-9 sutrinta do 12 ve4erta...no6tem e izkliu4en.

10x predvaritelno

BugsBunny
    Guest
    еми нормално е, все пак от електричество се захранва.

Повече от фен
    чак толкова много не е нормално...

Голям фен Аватара на Bisollini
    Град
    ADMIN
    Biva Biva Ne e kato 105 lv tok
    [img]http://monmonjalaci.hit.bg/MATRIX.jpg[\img]

Лилито_
    Guest

?

e ne e kato 105 ama vse pak na mene mi idva mnojko za pez lqtoto tfa sa mn pari za tok nqmam klimatik furnata rqdko raboti peralniata vednuj sedmi4ko vsi4ko kakto predi samo toz cmp ne6tu...

Guest
    ако работи денонощно сметката се качва с около 10-15 лв
    зависи и от монитора
    ако е CRT печка като моя с разсейваща мощност 200 вата ще се качва сметката
    за TFT та нямам впечатление

Изклюючавй си монитора като не си на него. Намери си нискооборотен вентилатор с по-голяма перка. (така и шума ще се позагуби). Гледай да го оставяш Stand By като не си на него.

Guest
    Цитирай Първоначално написано от WILD__BOY
    Изклюючавй си монитора като не си на него. Намери си нискооборотен вентилатор с по-голяма перка. (така и шума ще се позагуби). Гледай да го оставяш Stand By като не си на него.
    Ти си умник бе! И какво като е нискооборотен вентилатора? Нали пак се вкючва към 5/12v?

Голям фен Аватара на Bisollini
    Град
    ADMIN
    Цитирай Първоначално написано от WILD__BOY
    Napravo si Kupi nov Komputer :S ni6to para e
    [img]http://monmonjalaci.hit.bg/MATRIX.jpg[\img]

Повече от фен
    РС-в зависимост от това какво има вътре - от 150 до 400W
    Монитор - CRT 17" - c.a. 130 W, TFT - c.a. 60W
    Перките в РС-то са най-малкия проблем (най-мощните са по 4-5 вата - говоря за нещо от сорта на Vantec Tornado)
    В съвременните РС най-много дърпат CPU-то и VC-то. 1GB рам харчи около 25-30 вата, дисковете и те по толкова в пиков режим. При мен е така:
    CPU-20W
    RAM - 3х15W
    NIC+Sound Cart - 15-20W
    HDD - 2х25W
    VC - 25W
    DVD-RW - не оказва почти никакво влияние в/у сметката, освен ако нон-стоп не драскаш дискове - 25W
    Вентилатори+ток за клавиатура, мишка и т.н., загуби - 20W
    Слагаш и монитор и дърпаш чертата - това естествено при максимално натоварване на системата. Абе цялата работа е много относителна, но ти помага що-годе да си направиш сметката.
    Ползва търсачката.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си