Цитирай Първоначално написано от покахонтас
Кремчето, всички знаем, че едно непланирано бебе може доста да затрудни живота ти, може да провали плановете ти. И затова абортът се налага в някои случаи. А за едно такова дете животът също може да е доста тежък. Особено ако майката си мисли от време "ех, защо не направих аборт". Ако ти забременееш сега и родиш, така ли ще възприемаш нещата след време? Не се заяждам, надявам се го разбираш. И това че до третия месец е просто един ембрион, не мога да го приема. Вече е бъдещ човек, адвокат, лекар или нещо друго. Природата е решила, че трябва да съществува този човек, как така някакъв лекар (или в по-лошия случай - самозвана бабичка) ще му онема това право? Това си е равносилно на убийство. Не говорим за случаи от рода на изнасилено момиче или малолетно, или някакъв случай, при който ситуацията прави невъзможно за една жена да роди.
А за спонтанните аборти - ами това е нещо изключително тежко за една жена, особено ако иска бебето. Абортът, желан или не, е тежък не само физически, но и психически.
Иначе съм на мнение, че най-добре е едно бебе да се роди, когато е желано. Но невинаги става така.
Е,на 1 въйлна сме!Просто аз не съм готова,а и стане ли съм казала на гаджето ми-аз бебе не искам и ще го махна,а той е отговарял,ако можеш го направи.Но и аз и той знаем,че не може.За това се пазим много!Тука ми се смяха преди време,че съм на хапчета и го правя с презерватив,ама по-добре така отколкото со бебе,нали?