Интересното обаче е,че деца,чиито родители пушат,са по-склонни да остават непушачи,отколкото децата,чиито родители не пушат.Моите родители са пушачи(баща ми май наскоро ги отказа,но както и да е) и аз от малка ненавиждам миризмата на цигари.Предполагам,че затова все още не съм робвала цигара и нямам никакво намерение да пробвам.Да не говорим пък за всички неща,които съм чела за цигарите.Абе за какво да си скапвам организма на 11?Цял живот ще имам да го правяА колкото до хлапетата,те мислят,че като пушат са нещо повече от другите,че са по-големи и по-умни и т.н.Но кой да им каже,че всъщност са по-тъпи от останалите?Сега има такава тенденция - всичко,което до преди години е било абсолютно забранено и неморално и незнам си какво,е позволено(нали живеем във свободна държава).Преди се е смятало за голям грях да правиш секс преди брака.Сега всички още от 13-годишна възраст са сексуално активни и въобще девствените над 16 са на изчезване.Също така никое дете не е пушило преди години(иначе би изяло такъв пердах,че не би могло да си отвори устата после),а и да иска,не би могло да намери - никой нормален не би му дал цигара.Сега това с боя е по-рядко срещана практика(и аз определено съм против насилствени методи на възпитание) и децата не се страхуват какво ще стане ако мама и тати ги хванат,че пушат.Както и да е.Моят съвет е ако някое познато хлапе от квартала пуши,да последвате примера на SweeT_PussycaT - да му вземете цигарите,да ги изхвърлите и ако повторно го хванете да пуши,да кажете на родителите му.Оттам вече отговорността поемат те.Някои сега ще кажат "Ама всеки има право на избор...дрън...дрън...".Да,всек и,който има акъл в главата има и право на избор,но разни пишлемета,дето довчера са се размотавали с памперси и не разбират какво значи "опасно" и "вредно" имат право да ядат школадчета,но не и да пушат.Уж имаше някакъв закон,според който на лица под 18 години не се продавали цигари.Нищо подобно!Съученичките ми най-спокойно си купуват цигари и си ги пушат на ъгъла до училище.Аз самата купувах цигари на нашите и никой не ми правеше проблеми за възрастта.А сега хлапетата(деца,които се познават с продавачите,защото живеят от дълго време в квартала) си купуват цигари,с единствената разлика,че вместо да ги дадат на родителите си,ги изпушват.Е,щом искат един ден вместо на 15,да изглеждат на 35...ОК,за какво да ги спираме?Нали сме "свободна държава"?!