- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- У дома
- много е дълго и тежко да си бременна
Моля само без критики и подигравки...Правих секс с едно момче(не се познаваме,само се чукахме),това беше в началото на месец април(тогава бях на 13,през юли станах на 14).Нямахме презерватив и след две седмици си взех тест за бременност.Излезе положителенКакто и да е,наложи се да кажа на нашите.Овикаха ме...абе не сте виждали такъв скандал,накрая мислех че ще ме изгонят от вкъщи.След 2 дни решихме да отидем на лекар.Гинеколожката ме прегледа и т.н. и накрая каза,че можем да изберем дали да абортирам или да задържа бебето.Тя каза за вероятността да не мога да имам деца,ако сега направя аборт и че е напълно възможно да износя едно бебе,въпреки че съм на 14.Сега съм в средата на петия месец и коремът вече започва да ми тежи.А има да трая това до края на януари 2007.В други форуми казват че при разждане страшно боляло и мен ме е страх какво ще стане като дойде времето да родя и аз.
Ще обичам бебето и ще се грижа за него,а и нашите ще се грижат,но ме е страх от разждането.Има ли начин да намаля болката някак?Ако например правя някакви упражнения по време на бременността?А мога ли да предизвикам някак раждането през седмия месец например,да не е чак през януари,а през ноември.Искам да свърши вече тая бременност и раждането!
Vij mila .... Nqma takiva filmiПървоначално написано от dulsineq_14f
! postypila si i greshno i pravilno ... neznam ot kade si .. No da ima knijki filmi i kursove predpolagam za bremenni maiki !
Na 14 si dosta si malka za rajdane i shte ti e mn mn trudno . nqma kakvo da napravish ...... Moje bi si imala izbor da napravish abort po ne tradicionen nachin v nachaloto no sega e kusno i ima mn tejki posledstviq taka che ne probvai .. otnosno nachinite
Mislq che sa 2
1-viq S upoika ... koqto ti obezchystvqva ... vsi4ko nadolo ot krusta ... slaga se direktno v grubnachniq stulb ako ne se luja .... drugiq e ... ima specialna gimnastika i t.n. za razdvijvane na muskoli i t.n. da se pootpusnat ..... Trqbva i da se naychish da dishash kakto trqbva ..... Nqkade chetoh che rajdaneto vyv Voda ... e po bezbolezneno no me symnqva da napulnite 1 vana i da rodish v neq !!!!!!!!!!!!!!
Potursi informaciq v google ... v neta po knijarnicite ! ne ti se e padnala leka sydba no si izbrala pravilniq put Eventualen abort pri Lekar vodi do 90% shans da nqmash poveche deca ! ne se pritesnqvai bydi silna ... sega trqbva samo tvoite roditeli da te podkrepqt ! i da bydat do teb !!!![]()
Няма да те упреквам сега,направила си погрешен избор с това момче,но както и да е.Каквото станало - станало.На 14 е нормално да ти тежи коремът след петия месец.След месец или повече ще ти е трудно дори да се изправиш от стол,на който си седнала.Към седмия месец може да имаш безболезнени контракции(така наречените контракции на бременността),които не предвещават раждането.Когато започнеш да раждаш,ще боли.Ако е по естествен път,бъди подготвена за всичко.Когато започнеш да се чудиш дали си на този свят или на онзи...знай,че това е напълно нормално(и че все още си на този свят).По време на раждането ще ти сложат упойка,ако желаеш и тя ще намали болката,но няма да я заличи.Най-важното е да не се страхуваш,защото паниката няма да ти помогне по никакъв начин.Просто го приеми спокойно.Почти всяка жена е раждала,макар и не на 14.Лекарите знаят какво да правят и няма да те оставят да се мъчиш много,spox
![]()
sichko si e choveshko nqma takiva extri tyka.. a taq tema ako q poglednem ot drug ugul znachi che trqva da se pazim mnogo za da ne se sluchi i na nas tova neshto![]()
ako ne e ebavka...misli mu ne tolkova za rajdaneto to idva i zaminava za 1 den mn ptrudno e otglejdaneto na deteto i vazpitanieto anoo va6te da pomagat 6tot ti edvali 6te se spravi6
I Might Not Be The Best In The World,But The Best The World Has Ever Seen!!!!!!!!!!!
по-добре изчакай до последно- мисля, че така е по-добре и за теб и за бебетоСигурно ще имаш доста физически и психически препядствия, но те няма да са нищо пред удовлетвореността, която ще ти носи едно малко сладурче
![]()
Не разбирам особено от тази материя и не мога да ти дам съвети, но ако ти се поиска да говориш с някой можеш да ми пишеш на ЛС, мейл или messinger /има ги в профила ми/. Не знам какво е да си точно в това положение, но и аз съм на 14 и знам каква възраст е това
Успех по-нататък и всичко най-добро на теб и малкотоПожелавам ти коагато порастваш да не съжаляваш нито за миг за постъпката си
![]()
pro4etooh samo tova
Моля само без критики и подигравки...Правих секс с едно момче(не се познаваме,само се чукахме),това беше в началото на месец април(тогава бях на 13,през юли станах на 14).Нямахме презерватив и след две седмици си взех тест за бременност.Излезе положителен
i mi stana qsno shto za 4ovek si.. i ne iskam da sum gruba ili neshto takova no ne moga da te podkrepq ne mislq 4e si postupila pravilno(govorq za seksa ti s mom4eto) a i shto za dete shte otgledash shtom samata ti si takavaboje do kude stigna sveta ...
Не знам дали могат да ти помогнат тук във форума.По-добре разговаряй с близки и роднини, но хора, които те обичат и няма да ти мрънкат, защото и да искаш, бебето няма как да се върне обратно.Те ще ти обяснят всичко.Родителите ти сигурно са мноо яки щом са взели това решение.Говори с майка си, питай я.
има начини..некви упражнения и такива.. потърси в интера..или си купи книжки..
Моите съболезнованияАз сега съм на 14 и не мога да си се представя с корем...не мога да разбера колко ти е тежко ... Ако искаш сериозен отгововор една фр ми каза че неината майка я е родила изключително леко щото няква фр на майка и е казала че като мн се разхожда щяла да мина по леко бремеността,но това са разни табута и аз на такива работи не вярвам..не искам да те опреквам,само ще ти кажа че като си направила грешка ще се наложи да търпиш последстията. Пожелавам ти
УСПЕХ!!!!
хахах нека тиМи застреляй се и няма да ти е тежко!
2т.
NoWallz eee nedei taka deee.....![]()
Pobre diabla se dice que se te a visto por la calle vagando , llorando por un hombre que no vale un centavo , pobre diabla llora por un pobre diabla !
Обичам те мило {}{P}{}
Много съжалявам за теб.Съсипала си си живота..
![]()
Ех миличка..всеки прави грешки,но ти..съсипала си си живота!Човек расте с годините,за всичко си има време и място..не мога да разбера защо все бързате да правите неща ,които не трябва и когато не трябва....на ти си била на 13 бе..щеше да имаш достатъчно време след някоя година за да правиш секс на воля..защо си избързала толкова?..Както и да е ..станалото станало..нз как на тези години ще гледаш бебе..съжалявам те мила ..
![]()
Аз сЪм кУкЛиЧкаТа,кояТо нЕ моЖеш дА сВалИш!Аз сЪм пЕрФекТнаТа,с коЯт0 дрУгиТе Ще сРавНиШ! ТвоЯта МаЦка оТ мЕн тЕ пАзИ,щ0т оТ заВисТ в КраКаТа мИ лАзИ!
Първоначално написано от DeSsY`
![]()
You can stand under my umbrella
Po3uHka
=D> tai siii e napulno =D>Първоначално написано от Lorraine
Има всякакви курсове за бременни. Сигурно ще се чувстваш меко казано странно на тях, но ти си си виновна. Супер важно е дишането по време на бремеността. На тези курсове те учат да дишаш по-различни начин, правят се различни упражнения и т.н. Там също ще се научиш и най-малкото как да се грижиш за детето. Въобще подготвят те за най-важното събитие и нещо в живота ти - раждането и детето. Ако те е прекално срам да идеш - купи си някоя друга книжка (имаше една много добра книжка, на чиято корицаи имаше нещо свързано с Активиа....). Със сигурност ще има съвети, важна информация, упражнения и други. Йогата е много полезна за бременни. Най-добрият бг сайт по тая тема е http://bg-mamma.com - има много полезни неща. Но наистина дишането по време на раждане е ключово. Не забравяй, че ще те боли супер много, но... Абе наистина не знаеш на коя планета си и после общо взето ти е лееека мъгла. Упойката ще омекоти нещата. Общо взето като родиш и видиш детето, прегърнеш го, ще забравиш всяка болка![]()
В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ НЕ ПРЕДИЗВИКВАЙ ПРЕДЖДАВРЕМЕННО РАЖДАНЕ
![]()
Опасно е както за теб, така и за детето.
Който каквото си надроби - да си го сърба. Заслужила си си тези мъки, но това е призванието на всяка жена. При теб е малко по-раничко... Не мога да те съдя по никакъв начин. Успех.![]()
След като вече си поставена пред свършен факт и няма връщане назад, влез тук и чети:
www.biberonbg.com
Има абсолютно всичко за бременност и раждане, както и за гледане на деца.
Ако искаш личен съвет, пиши ми на лични. Родих преди 6 месеца.
много поле3ен форум 3а теб :
http://forum.bg-mamma.com/index.php
3адай вьпросите си там.
Аз просто незнам какво да кажа,а и мисля,че ще е излишно.Само не ми стана ясно каде се вписва бащата в картинката,а ми се струва важно.Той знае ли изобщо?
Секцио - ще си спестиш много проблеми в бъдеще.
Ползва търсачката.
Vij mila pyrvo nedei da sa mychish da pridizvikash rajdaneto da stane po skoro,zashtoto e mnogo riskovano i moje bebeto da umre poradi malko kilogrami i t.n.Izchakai si do kogato prosto toreshi samo da izleze.Gadno e,ama sama si si vinovna i sega si nosish posledstviqta.Ne te obvinqvam,zashtoto predi nqkolko dena,blizo 10 i az shtqh da spq s edno momche bez prezervativ tyi kato nqmahme,no ne napravihme nishto tyi kato v posledniq moment se osyznah che pravq greshka,zashtoto i dvamata bqhme piqni.NO spox.Shte izminat teq meseci,shte si go rodish i sichko shte byde nared ne se trevoji.Shtom roditelite ti sa kazali che shte se grijat za nego i shte ti pomagat.Ti ne si iskala da stane taka .. a i edva li na 14 godini shte ti e do tova d aimash dete,no ponqkoga Bog ni nakazva za greshkite ni.E moga da ti pojelaq uspeh i leko rajdane.I dano bebcheto byde dobre kakto i ti i ne se pritisnqvai.A sega se setih mojesh i da govorish s doktorite ako naistina mnogo te e strah ot rajdaneto da gi nakarash da ti slojat upoika i da to izvadqt s operaciq.E uspehh i ne se otchaivai.Vsqko zlo za dobro.![]()
Съжалявам много, но не мога да си представя че в тази тема има доза истина!
Какви са тези родители, които ще оставят дъщеря си на 14 да ражда?
Ти знаеш ли, че при раждането има опасност да умреш и куп други усложнения! А и вече да си в петия месец и да не си се информирала колко опасно е преждевременното раждане???
Дано да е само ебавка, щот иначе .....
"Гордост?Да,гордостта е нещо ужасно вкусно,особено когато коричката е разпукана и покрита с глазура" Скарлет О`Хара
mhm ako temata ne e nqkoq typa ebavka moga samo da ti kaja 4e vse edno az sega da trygna da razjdam tova ne6to e typo..neiskam da si sasipvam jivota o6te ot sega sajalqvam mn no nemislq 4e govori6 seriozno![]()
http://www.vbox7.com/play:6c61a679 БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО !!!!!!!!!!!!!!!
neshto mi zvu4i mnogo smeshno momi4e na 14 da poseshtava saitove ot sorta na beberon.bg ili nqkakvi takiva![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()