.
Затворена тема
Резултати от 1 до 10 от общо 10
    Голям фен

Френска филология

Значи искам след 12 клас да уча френска филология но не знам какъв е изпита.Някой може ли да ми даде информация в какво се състоят изпита/изпитите ?
    Keep smilin'

Guest
    izpita e s frenski ezik,a baloobrazuva6tite predmeti sa 4ujd ezik i bulgarski ezik i literatura.

Голям фен
    Да,знам че е с френски език, но тест ли е или есе или де да знам и аз какво може да е
    Keep smilin'

Голям фен
    Ш ш някой на помощ ?
    Keep smilin'

Guest
    Не знам до колко ще ти помогна, но знам с какво се кандидатства с английска филология. Следователно и по френски ще е подобно. Мисля де...
    Значи първото е диктовка, второто пускат ти една касетка и ти трябва да отговориш на въпроси свързани с текста, след това май че беше есе. За всяко упражнение максималния брой точки са 10. За всяка грешка се сваля по една единица. Това е с филология в София.

Голям фен
    Мерси много но дано да грешиш защото ако в това се състои изпита никога няма да вляза с такава специалност ))
    Keep smilin'

Супер фен
    мисля, че се държи многокомпонентен изпит...т.е. диктовка, писане на есе, граматика (малък тест), превод...
    поне за английска филология това е изпита

Супер фен Аватара на HopeLesss
    Град
    В. Търново/София
    Изпита, поне в СУ, се състои от:
    1. диктовка с обем от 15-20 машинописни реда, времетраене 30 минути, три прочита, максимален брой точки - 15
    2. превод с обем от 15-20 машинописни реда, времетраене 45 минути, максимален брой точки - 20
    3. комплексен езиков, който е разделен на три части - граматически задачи с времетраене 20 минути и максимален брой точки 20, тестови въпроси за четене с разбиране с врементраене 40 минути и максимален брой точки 15 и писане на съчинение с обем от 200 думи. Времето за писане е 1 час а точките - 20.
    Ако искаш повече информация влез в

http://www.uni-sofia.bg/students+bg/.../index+bg.html

Голям фен
    Казано с две думи - дупе да ми е яко Мерси много на всички за информацията
    Keep smilin'

Цитирай Първоначално написано от DeSsi
    Казано с две думи - дупе да ми е яко Мерси много на всички за информацията
    С това считам темата за приключена!

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове