.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 20 от общо 20
    Guest

Moderated: Вие как си учите думите по английски?

zdr!az sam v 8 klas i za parvi pat 6te u4a angliiski ezik ,no imam edin problem!gospojata ni kara da pi6em novite dumi po 5 reda za da gi nau4im.Ama az ne moga da gi zapomnq taka ili pak kato gi zapomnq sled kato vzemem novite az zabravqm starite!Vie kak si u4ite dumite? izvinqvaite 4e vi gubq vremeto s glupavi temi no neznam kam koi da se obarna

Moderated by ^npocTo^a3^f^
    7 точка от правилника!

Чета ги бавно (думата и значението) 2-3 пъти и след половин-един час се изпитвам сама. (така ги учех едно време, де... )

Голям фен Аватара на SuPeRSlaDkA
    Град
    ..::SinCity::..
    еми мила пишеш пишеш,после правиш нещо друго и пак и пак и пак...Но има много начини, и трябва да ти кажа,че на различните хора различни похвати са им удобни.А и от толкова писане,все ще ги запомниш,не се притеснявай..яно ми е как е в 8 клас..ще се справиш

Голям фен Аватара на moonbeam
    Град
    Dreamland
    povtarqm dumata i zna4enieto po nqkolko puti i posle se staraq da gi svurja s ne6to,taka 4e kato se setq za tova se se6atm i za dumata,ne mojah da go obqsnq kakto trqbva no se nadqvam da si shvanala ideqta

Ami nai-lesno mi izglejda da napravi6 asociaciq s nqkoq duma. Taka 6te se se6ta6 po-lesno. No az ne pravq asociacii, prosto gi zubkam.
    No ako do 8 klas ne si u4il/a ezik si mislq, 4e 6te ti e malko trudni4ko. Ako pyk ima6 opit s nqkoi drug ezik prosto procedirai po sy6tiq na4in.
    Be happy,that's my secret

Аз първо ги пиша, за да науча как се пишат. След това поглеждам думата на български и казвам значението и на английски. Същото правя и по немски, а по руски не ги уча изобщо.

Супер фен Аватара на mon4eto
    Град
    София,Лозенец:)
    Pisha gi po 3 reda

po nemski dumite gi pisheh i po angliiski taka

Супер фен Аватара на maybelline
    И аз мразех да пиша думите,но го правех,защото госпожата ни караше.Така не ги научавах,беше ми трудно да се съсредоточа и въобще с писане никога не съм научавала лесно думи.Обаче това не означава че и при теб ще е така.При мен визуалната памет е доста добре развита и обикновено след като се прибирах от училище,писах думите в речника и оттам ги учех с гледане.И така гледайки ги,ги научавах адски лесно.Накрая завърших с 6 годината(8 клас,аз съм в аглийска гимназия).А като бях в 5 клас и учех за пръв път английски,писах новите думи(те бяха малко) на листчета и ги залепях с тиксо на съответното място,например "table" залепих на масата и "window" на прозореца.Но много бързо ги научих и този метод вече изгуби способностите си.А друг метод беше чата.В Mirc има канали,на които се говори само английски(DalNet и после "teen").Там въпреки че влизаха всякакви идиоти,научих доста английски и в 6-7 клас учителките даже ме даваха за пример на класа("Вижте колко много знае тя,а вие нищо не учите!").И така,трябва да прецениш кой метод ще е най-подходящ за теб.

Почвай да гледаш английски програми и да влизаш в сайтовете на английски и ще ги научиш

Живей ДНЕС, защото вчера няма да се върне, а утре може и да не дойде!!!

Голям фен
    Град
    sofia
    pi6e6,povtarq6!pi6e6,povtarq6!pi6e6,povtarq6!pi6e6 ,povtarq6!pi6e6,povtarq6!pi6e6,povtarq6!pi6e6,povt arq6!pi6e6,povtarq6!pi6e6,povtarq6!pi6e6,povtarq6! pi6e6,povtarq6!pi6e6,povtarq6!
    Lubovta ni e kato vqtura.....Ne moga da q vidq,no moga da q po4ustvam...!!!!
    A walk to remember

Супер фен Аватара на Shadow_Walker
    Еми миналата година-8ми клас само англ...и за да ги научавам всичките тия думи ги пишех по 20 пъти...пък сега ще видим

С мерак

Са сериозно.Миналата година думите ги запомнях като ги пишех по 10 пъти(защото имаше дни в които зимахме по 200 думи)Иначе като са по-малко ми е нужно да ги прочета 2-3 пъти на англ и на бълг и ги запомням(имам добра зрителна памет),въпреки,че схемата с 10-те думи продължава и тая година
    Никога не знаеш колко скоро ще бъде вече твърде късно...

Супер фен
    Град
    МОНПРЪЧОН (Ориндж Княжево)
    ами.. просто не ги уча..

Супер фен Аватара на GLeZoRanA
    Град
    ®България...®
    До 6ти клас учех думички като ги пишех

ощу един начин
    Guest
    пиши ги както е казала г-жата- помага
    а ето един стар метод още от бащо ми, а може и от по-отдавна- режеш си малки листчета и на едната страна пишеш думата на англ. , а на другата на български- и после се самоизпитваш постоянно
    мн помага
    успех и не забравяй, че в началото най-често е трудно

Фен
    Град
    МИЛАН FOREVER !!!
    С мозъка си как

Пиша ги по 3 реда Доскоро по 5 реда трябваше.
    Приятелството е като една душа в две тела.
    Това, което твърдя, може и да не е вярно, но допускам, че е възможно.

Повече от фен
    Когато бях начинаещ, пишех всяка по половин страница. Последните няколко години - просто ги помня.
    Ползва търсачката.

Влизаш в сайтове на английски четеш нещо на английски и всяка дума която ти е непозната я гледаш в речника и я запомняш!

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си